Casa langa Bucuresti
Raspunsuri - Pagina 6
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Andries/Andries.jpg)
Andries spune:
Dezavantaje (sau chestii mai grele):
musai 2 masini (chit ca a doua e o rabla)
cutie cu multe perechi de pantofi in portbagaj pentru zilele ploioase (daca nu aveti asfalt);
masinile vor fi mai mereu murdare
fara domestos, cif, ariel si alte dracovenii neprietenoase cu mediul daca aveti statie de epurare detergentii bio de calitate sunt de 3 ori mai scumpi
daca ai copil de scoala la 7 si 10 minute MAXIM ai plecat pe poarta cu copii cu tot!!
costul unui after/gradi/bona/bunic sau iti permiti program flexibil (liber profesionist).
costul casei in sine, rate, etc.
in Ilfov foarte des ai probleme cu enelul deci musai generator de rezerva.
FOARTE IMPORTANT: casti ochii la toate semafoarele si la toate trecerile de pietoni, ca daca ai ramas fara permis ai ...puncte puncte ...
Avantaje:
confort superior din toate punctele de vedere;
tot timpul ai ceva de facut, miscare in aer liber
copiii au mult spatiu
au si adultii spatiu in care sa lucreze, nu mai stai cu laptopul pe coltul de la masa de calcat din bucatarie
o bucatarie cat de mare vrei
poti sa ai multi musafiri daca esti genul sa chemi o caruta de oameni la masa.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bulinuta27/bulinuta27.jpg)
bulinuta27 spune:
am uitat sa spun ca noi avem 2 masini, dar asa suntem inca de inainte sa ne cunoastem deic nu e nimic nou.
am avut probleme cu enel cam o luna asta primavara-vara pana au instalat un nou transformator de atunci e ok.
stam in berceni, pe o strada unde a construit un singur dezvoltator si care s-a tinut de cuvant si a pus tot: asfalt, iluminat public etc.
bulinuta mamica de bulinel dragutel (19.07.2006 - 9:37) si
Poze noi
www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica
Poze
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/diana_jors/diana_jors.jpg)
diana_jors spune:
Am sa combat o parte din dezavantaje pe celelalte le accept
Citat: |
musai 2 masini (chit ca a doua e o rabla) ![]() |
noi ne descurcam si cu una singura, dar e adevarat ca avem acelasi program la serviciu/gradinita
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
fara domestos, cif, ariel si alte dracovenii neprietenoase cu mediul daca aveti statie de epurare ![]() ![]() |
Detergentii sunt SIMILARI la pret cu ceilalti. Eu folosesc detergenti eco de 2 ani (am inceput sa ii folosesc inca de cand stateam in oras). Solutiile gen Domestos nu sunt interzise, doar ca trebuie ca dupa ce le folosesti sa ai grija sa refaci "stocul" de bacterii de fosa. Care, si astea, nu sunt chiar scumpe.
daca ai copil de scoala la 7 si 10 minute MAXIM ai plecat pe poarta cu copii cu tot!! |
depinde unde stai
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
in Ilfov foarte des ai probleme cu enelul deci musai generator ![]() |
Au fost probleme pana in primavara, cand au schimbat un tronson intreg de stalpi+cabluri. De atunci n-am mai avut nici cea mai mica problema.
Cam atat
![](icon_smile_big.gif)
Si edit, ca tot am uitat sa spun, desi am vrut: de cand stam la tara, ne uitam mult mai putin la tv, si suntem in pat la 22:30-23:00. Ne trezim la 7, si suntem infinit mai odihniti decat eram in oras
![](icon_smile_big.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dicirstea/dicirstea.jpg)
dicirstea spune:
citat din mesajul lui bulinuta27 am uitat sa spun ca noi avem 2 masini, dar asa suntem inca de inainte sa ne cunoastem deic nu e nimic nou. am avut probleme cu enel cam o luna asta primavara-vara pana au instalat un nou transformator de atunci e ok. stam in berceni, pe o strada unde a construit un singur dezvoltator si care s-a tinut de cuvant si a pus tot: asfalt, iluminat public etc. bulinuta mamica de bulinel dragutel ![]() ![]() www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius! Sa o ajutam pe Georgi sa mearga Manu - papusa fara picioare |
Imi miroase a Green City al lui Bucsaru, nu?
Da, asa e..mi-a mai povestit o cunostinta despre complex.
Poate nu ar fi rau sa centralizeze cineva niste concluzii
![](icon_smile_big.gif)
Clar e o alegere foarte personala, in functie de personalitatile dintr-o familie
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
Si cred ca nu am epuizat variabilele...
Eu am crescut la casa, intr-o zona centrala dar linistita a Bucurestiului, nu am avut suficient spatiu pentru 2 familii (de fapt nu ne-am inteles cu parintii asupra investitiilor in casa) si ne-am mutat la bloc, intr-un complex rezidential, relativ central, relativ linistit.
M-as muta in jurul Bucurestiului cu ochii inchisi, dar numai in anumite zone,de unde as ajunge poate chiar mai repede la gradinita sau la servici. Dar noua ne place sa gradinarim, sa vopsim garduri, sa dam zapada iarna, nu vedem asta ca pe o corvoada.
Mai mult ma deranjeaza sa vin acasa si sa ma ia de pe holul blocului un groaznic miros de prajeala sau de tigara, ca vecinii mei cu jaguare intra in lift cu tigara aprinsa si arunca chistocul pe jos pe hol, ba chiar isi lasa in lift cutiile de bere baute sau semibaute
![](bang.gif)
![](bang.gif)
![](bang.gif)
![](bang.gif)
![](bang.gif)
![](bang.gif)
Dar peste toate, baiatul meu mare nu s-a putut acomoda cu noii vecini, desi are spatiu de joaca privat si destul, alearga si se plimba cu tricicleta fara grija, el tot imi cere la bunica la curte, unde nu se plimba decat pe trotuar si acolo cu grija masinilor urcate pe jumate de trotuar si nu avea decat 3 copii in vecini; dar avea piscinuta in care s-a balacit toata vara trecuta.
Si nu-i mai puteam lua din curtea pretenilor mei, mutati la Gradistea, unde se jucau si se tavaleau prin iarba de parca erau scapati de la recluziune. Ba chiar ne-au spus sa plecam si sa-i lasam acolo
![](icon_smile_cool.gif)
Poze noi
www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica
Poze
![](zzzz.gif)
CAPRA CU 2 IEZI
![](alaptare.gif)
![](snoepkont.gif)
![](smiley_shopping.gif)
mamica lui Matei Constantin
![](bonjovi.gif)
![](copilas.gif)
MINUNEA MEA; www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2
A DOUA MINUNE
MOS CRACIUN 2010
CE AM EU DE OFERIT
Nu stiu de ce apare asa, inserat...am incercat sa editez dar la fel apare..sper sa se inteleaga
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bulinuta27/bulinuta27.jpg)
bulinuta27 spune:
dicirstea nu stam in grreen ctity, ala e in 1 decembrie, noi in berceni
am uitat sa va spun de cata distractie a fost toata vara cu piscina din curte si cum impartisem piscinele de adulti si cupii
bulinuta mamica de bulinel dragutel (19.07.2006 - 9:37) si
Poze noi
Poze
![](images/user_woman.png)
irinai spune:
Pe scurt - la casa costurile sunt mai mari. Si ai nevoie de doua masini. In rest nu vad nici un dezavantaj.
La bloc este mai comod. Si mai ieftin. Ai insa presiunea indusa de traiul "la comun" cu vecinii ce uneori nu sunt compatibili cu asteptarile fiecaruia legate de un trai civilizat.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Androix/Androix.jpg)
Androix spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui diana_jors Am sa combat o parte din dezavantaje ![]() ![]()
noi ne descurcam si cu una singura, dar e adevarat ca avem acelasi program la serviciu/gradinita ![]() ![]() |
Da, dar e musai sa conduca amandoi! Ca pe mine asta ma omoara si in oras, iar mai la marginea orasului de-aia nu-mi fac casa intr-un cartier deloc ieftin unde am teren
![](bang.gif)
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
![](icon_smile_wink.gif)
alinkav spune:
citat din mesajul lui ela_04 asta e o treaba la care nu ma asteptam... adica la bloc...150-200 intretinerea si zici.."nenorociti! ma jupoaie ![]() |
...depinde cate camere ai, ca eu de ex. iarna la 3 camere plateam 500-600 intretinerea. Vara, da 150-250.
anya spune:
Eu n-am platit niciodata 400 lei la bloc 4 pers/4 camere in conditiile in care am cele mai mari valori la caldura si apa calda. Cel mai mult a fost treisute si...ceva, iar colegi care stau la casa au avut 800 gazul.
Bulinuta, depinde de gusturi. Mie nu mi-ar placea sa faca toata strada baie in piscina mea si nici eu nu m-as muia in piscina vecinilor (exceptand cazul in care suntem prieteni apropiati). Ma refer la genul de piscine gonflabile, fara sisteme de purificare a apei - nu la piscinele "adevarate". E frumos sa ai vecini ok, dar nici toata ziua buna ziua muzica, vizite, galagie.
Asta nu inseamna ca blocul e perfect .
In concluzie, nu renunt la apartamentul pe de oras. Daca sotul meu vrea sa-si ia o bojdeuca la tara - f bine, mergem in weekenduri (daca ne tine bugetul sa le intretinem pe amandoua) - daca nu ramane un vis si atat.
BraveGirl spune:
Bulinuta, citesc posturile tale si imi aduc aminte de inceputurile noastre...eram asa entuziasmati cd ne-am mutat, ne intelegeam bine toti vecinii, gratare, petreceri, etc. ei, anii au trecut si inevitabil au aparut problemele, pt ca avem apa la comun, canalizarea, paza, iluminatul public, etc.
Deci eu, daca ar fi sa ma mut ACUM la casa, dupa experienta cu un asa zis cartier rezidential, m-as muta la o casa individuala, sa nu am NIMIC la comun.
==========
Corina
Mami de Arianna Maria (18.11.2008) si
Patrick Stefan (16.10.2010)
POZE