Trombofilia, o cauza a infertilitatii -65-
Raspunsuri - Pagina 4
balanta_tm spune:
aristica, si eu zic ca danezza: sa faci alternativ 0.6 cu 0.4 si la urmatoarea analiza antiFXa, sa nu scoti nimic din tratament.
Ieri am absentāt de pe forum, de aia raspunsei abia acum.
lauricea2002 spune:
Revin cu setul complet de analize facute la Matei Basarab.
Biologie moleculara - PCR
Denumire Rezultate Interval de referinta
Profil factori de risc genetici trombofilie
Factor V Leiden (G1691A)
Negativ Negativ
Factor II (G20210A)
Negativ Negativ
MTHFR (C677T)
Negativ Negativ
Polimorfismul genei PAI-1
Pozitia -675
Homozigot 5G/5G Homozigot 5G/5G
Hematologie
Anticoagulantul lupic (plasma, Sysmex CA 1500)
Metoda automata
39.20 sec 35.8000 - 47.8000
LA confirmare
sec 33.3000 - 39.3000
Raport
1.0100 - 1.2600
Antitrombina III (plasma, SysmexCA 1500)
Met. cromogenica
78.60 % 90.0000 - 130.2000
Proteina C - activitate (plasma, Sysmex CA 1500)
Met. cromogenica
110.5 % 70,00 - 140,00
Imunologie
Anticorpi antifosfolipidici
Metoda TIE
Negativ Negativ
AMH (hormon antiMullerian)
Met. ELISA, gen. II
2.80 ng/ml Schimbare de tehnica din 10.08.2011. Gen. II = 1.4 x Gen. I 1 ng/ml = 7.14 pmol/l Femei: Fertilitate optima: 5.66 - 9.40 Fertilitate satisfacatoare: 3.07 - 5.65 Fertilitate scazuta: 0.43 - 3.06 Fertilitate foarte scazuta/Nedetectabila: 0.0 - 0.42 Suspiciune de ovar polichistic: > 9.40 Barbati: 1.3 - 14.8
Speciale
Homocisteina
Metoda HPLC
9.26 umoli/l < 10 ideal 10 - 12 acceptabil pentru subiecti sanatosi 12 - 30 hiperhomocisteinemie moderata 30 - 100 hiperhomocisteinemie intermediara > 100 hiperhomocisteinemie severa
Voi ce parere aveti? Am pus cu rosu, asa cum era si la ei.
Ellyshor spune:
Buna dimineata!
Imi cer scuze ca dau buzna in casuta voastra, dar vreau sa va cer ajutorul.
Sunt si eu o graviduta de 9 saptamani, cu endometrioza si usor SOPC, care a asteptat minunea vreo 3 ani cu tratamente, operatii, etc.
Mi-am facut analizele de sarcina si mi-a iesit Fibrinogenul mare, 519(valori normale 200-400). Astazi am fost si am facut si APTT, INR si TQ si mi-au iesit toate bine. Zilele astea o sa ajung sa fac si anticoagulantul lupic.
Spuneti-mi, in contextul asta pot trage concluzia ca nu exista o problema de coagulare? Sau sunt necesare analize mai amanuntite(Proteina C si S, APCR si anticorpii anticardiolipinici, etc).?
Nu am avut nicio pierdere de sarcina pana acum, pentru ca nu am ramas in cei 3 ani de tratamente. Acum am ramas gravi, pe tratament usor cu Metformin(pt SOPC).
M-ar ajuta foarte mult parerea voastra, pentru ca stiu ca din pacate soarta v-a pus in situatia de a cunoaste toate aceste informatii legate de trombofilie.
Va multumesc mult! Zi minunata sa aveti!
Elly 9+ si Babyboom
Ellyshor spune:
Am uitat sa mentionez ca hemoleucograma a iesit bine.
Dar sarcina mea a debutat cu usoare scurgeri maronii(1-2 zile), in saptamana 6, cauzate de o dezlipire a saculetului lui bb(hematom decidual 7 mm).
Am facut tratament cu Utrogestan 8/zi si progesteron injectabil, Proluton, 1 fiola/saptamana. Acum am redus la 6 Utro/zi deoarce zona de decolare nu mai exista.
Elly 9+ si Babyboom
aristica spune:
balanta
vio nu am nimic la congelat, ce-i drept, eu nici nu prea cred in sansele embrionilor congelati in ceea ce priveste cuplul nostru, ca avem destul de multe defecte. Da, avem 4 embrioni si sper ca din astia 4 sa nu se fi oprit toti din evolutie, sa ajung macar cu unul pana maine si sa inceapa sa se implanteze - eu ii hranesc cu iaurt, peste si oua, le prezint animalele de prin curte, doar-doar or ramane cu noi
PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 2 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite
"Niciodata sa nu mergi la un doctor caruia i-au murit plantele din birou !"
5ab1na spune:
lauricea cred ca e bine sa mergi la un doctor.
depinde si daca ai pierdut sarcini in trecut, ce varsta ai, un doctor bun pe asa ceva va sti ce sa-ti spuna.
eu pot sa-ti zic doar ca la synevo mi-au gresit AIII. ceva cu recoltarea corecta a singelui.
eu am fost la un doctor local dar n-am primit nici un clexane nimic...pt ca n-am pierdut sarcini bla bla. mda...eu nici n-as fi putut sa le pierd pt ca nu pot ramane insarcinata....in cazul meu, daca nu ajung la dr.U sa ma lamuresc, voi face injectiile astea de capul meu. dar asta e cazul meu. eu am si pai homozigot si c677t homozigot. nu te sfatuiesc eu sa iei nimic.
din cate vad parca si tu ai avea pai homozigot. vad corect sau nu?
5ab1na spune:
ellyshor si mie mi-a iesit fibrinogenul mare, nu atat de mare ca al tau. dar totusi ai facut prea putine analize cred ca sa-ti zica cineva ceva concret. mergi repede la dr tau gineco si spune. poate stie el daca o asemnea valoare e problematica. daca zice ca nu, ia-o moderat spre redepe si mai fa niste analize ca sa te dumiresti cu coagularea.
nikoniko spune:
Ellyshor, sarcina usoara sa ai pana la capat si bb sanatoa.
Sa stii ca eu am tot avut fibrinogenul peste 500 de vreo cativa ani, si toti medicii ridicau din umeri. Asta, pana cand am facut analizele de trombofilie si am aflat ca sunt fericita posesoare a mutatie homo a genei mthfr c677, asa ca s-a gasit explicatia si pt fibrinogen. Sfatul meu, mai sapa, du-te la Fundeni la dr Uscatescu.
Niko
MTHFR C677 Homozigot
aristica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nikoniko Aristica, tu ai facut anticoagulant la celelalte fiv-uri? |
La primul fiv am primit 6 zile de fragmin de 5000 ui si aspenter. La FET, doar aspenter, la FIV 2 nici aspenter, nici anticoagulant.
PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 2 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite
"Niciodata sa nu mergi la un doctor caruia i-au murit plantele din birou !"