Clasa I * 2011-2012 [8]

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

aaa, complet de acord cu mina despre privarea de sport
in primele dati eram cam suparata ca doamna de sport ii punea sa stea pe banca daca nu le mai tacea gura. dupa parerea mea, gresit. ei bine, doamna si-a revizuit atitudinea: cand nu le tace gura, 10 genoflexiuni! in concluzie, ieri facura vreo 2-3 serii de cate 10. a declarat ca is cam grele, asa ca au mai si tacut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Si eu sunt pro sport si cat mai multa miscare, mai ales in aer liber! Clar nu as fi de acord cu inlocuirea orei de sport cu alta gen matematica/limba romana.

roxana, imi place de d-na voastra cu genuflexiunile!

Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

MamaGiuliei, eu nu ma supi, insa vad rostul lucrului suplimentar .Si o sa ma si explic.
In primul rand , fi-mea nu are extra-uri. Am decis impreuna cu viitoarea ei meditatoare de engleza, m-a lamurit ca pana la clasa 3 nu are rost sa faca meditatii si sa studieze serios. deci engleza nu face. Ca extra nu avem decat tenisul si cred ca o sa ajunga si la aerobic, pentru ca fetitele din spatele blocului s-au inscris si vrea si ea si se va duce. Timp, e mai mult decat suficient in conditiile astea. Vine la 12 acasa, intr-o ora si-a terminat temele in cea mai mare proportie , doarme pana la 4 si la 4 jumate cand vin eu e fresh si cu temele facute. pana seara la 10 jumate timp berechet si de joaca si de spatele blocului si de playstation(sunt convinsa ca se joaca de stinge pana vin eu de la serviciu) si de juma de ora / o ora suplimentar .
Rostul lucrului suplimentar...nu stiu , spun ce se aplica alui meu copil.E ambitioasa, e genul care vrea rezultate cam in tot ce face.apai asta presupune munca in plus fata de randuri de litere si compuneri simple de numere si ce mai e prin manual. Pe de alta parte ii face placere sa lucreze orice chestie ce presupune logica, gandire. daca s-ar putea ar face numai exercitii gen celor spuse de mine mai sus decat sa faca acele exercitii simplute si repetitive din manual. Cand e laudata si primeste bulina de campion pe ziua respectiva(si o cam primeste zilnic) , apai in ziua respectiva vrea sa lucreze si mai mult. de exemplu au avut de dat exemple de cuvinte formate din 2, 3 silabe zilele trecute si la ea a dat exemplu " brad, subred, antic" si doamna a laudat-o ca are un vocabular de invidiat ....apoi in ziua aia m-a tocat sa mai lucram la cuvinte , sa mai fie laudata . mie personal, mi se pare pacat sa spun nu, s-o las sa se limiteze la liniute/bastonase , 3 compunei de numere, in conditiile in care poate mai mult. acum nici numere reale n-o s-o pun sa invete ca n-are cum, nu poate. Dar adaptat la nivelul ei, la ce face in clasa, probleme dificile, care pun mintea la contributie, eu zic ca da....o fi bine, o fi rau, om vedea. Ca sa nu mai spun ca a mea a mers de 7 ani si 4 luni la scoala, nu de 6, asta pentru ca prin zona mea majoritatea merg la scoala dupa 7 , nu are nici un coleg de 6 in clasa.Deci e...destul de batrana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

pune repede ghilimele la batrana, te rog io
se poate, fi`mea probabil ramane mai artista in timpul ei liber deseneaza, picteaza, lipeste, taie, de`astea face

la noi programul arata asa:
8-12 scoala
12-13 pranzul la scoala la cantina
13-15 after cu doamna la scoala
apoi dupa caz extrauri pana maxim orele 18,30.
aici ajung eu acasa

la noi suplimentar se cheama cititul, am mai scris, Giulia a invatat singura sa citeasca spre norocul ei si astfel citeste zilnic un paragraf sau cate o pagina din carti de povesti sau ce mai gaseste.

_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara 2011 amintiri de vacanta&page=5" target="_blank">Concurs-Vara2011-mag1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Daaaa, si a mea e artista la taiat decupat lipit hartiute mici mici mititele prin toata casa, le gasesc cand vin si strang dupa ea de-mi ies ochii. M a pus sa-i cumpar un set de foarfece care taie zimtat in diferite modele si da-i bataie.Da nu-i artista, deloc. Actrita da, ca se preface la greu, dar artista nu. O inscrisesem la balet, apoi la dansuri, dar n-are nici in clin nici in maneca, parca ai pune un elefant pe sarma si si-a dat singura seama ca ea nu poate sa face ce se face acolo si n-a mai vrut. Si eu sunt pentru sport si-n special pentru joaca de grup. Norocul nostru, avem o adevarata gasca de scolarei in cartier, se intalnesc zilnic, de la 18 la 20 .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

foarfece ok, dar sa nu cumparati perforatoarele cu model aia e crima pt casa
noi am rarit iesitul in parc la gashca , chiar daca Giulia nu e de acord cu mine intotdeauna, si mergem jos la bloc la leagane sau in zilele fara extra totusi ne reunim in parc

abia astept sa merg azi la scoala, fi`mea are o zi oribila dpdv al programului care sper sa i serveasca drept lectie ca nu le poate face pe toate.
acum cu inscrierile la extra i-am facut damblaua. vom vedea inafara de dans si baschet la ce va mai merge ...

_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara 2011 amintiri de vacanta&page=5" target="_blank">Concurs-Vara2011-mag1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoemma spune:

Faby57, imi poti trimite, te rog, si mie culegerea de mate la adresa: adriana.nitu06@yahoo.com? Vreau sa vad ce exercitii contine. Multumesc.
La noi au inceput sa lucreze litera "i". Vor urma m,a,l,o,... Este alta ordine de predare a literelor dar e OK. Singurul lucru pe care il facem noi extra e cititul a cateva randuri dintr-o carte Disney. Prefer ca atata timp cat e frumos afara sa ne bucuram de soare si aer curat, iar la iarna poate mai lucram si extra.
Chestia asta cu invatatul in plus.... Ce sa zic, eu am fost mereu prima in clasa, tot timpul am luat premiul I, am luat 10 la BAC la mate si economie, am intrat prima la facultate cand era concurenta de 4 pe loc, cu media 9,94... si acum nu mai stiu nimic din toate formulele alea si chestiile complicate pe care le-am invatat in facultate. Nu mi-au folosit la nimic. Am invatat doar teorie si abia la primul loc de munca am invatat ce era de fapt important de stiut. Sincer, am ajuns la concluzia ca oricat ar invata, daca e sa ramana in tara asta nu va avea cine stie ce sanse. Oricum toata lumea face aceeasi facultate, ca sa iti gasesti un loc bun de munca ai nevoie de relatii si noroc... Nu tin mortis sa fie premianta ci sa ramana cu anumite cunostinte care i-ar fi chiar de folos in viata (cum ar fi o limba straina, doua). Prea m-am scarbit de sistemul romanesc de invatamant. Cand eram in facultate un profesor a chemat sefii de grupe sa-l ajute sa corecteze lucrarile. Eram si eu unul din ei si am vazut cum veneau unii colegi de-ai mei si isi scriau lucrarea acolo, copiind din carti, sau ii zicea profesorul ce sa scrie, sau era lucrarea proasta si el ii dadea nota 10.... Iar profesorul imi zice: Pai nu stiai ca asa se procedeaza? Am ramas masca.... De ce sa te mai chinui? Si asta era acum 13 ani. Ce-o mai fi acum....

Copii gasesc totul in nimic, oamenii gasesc nimic in tot. (Giacomo Leopardi)

Mami de 2004 si 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Astazi toata scoala lui Albert este in excursie in aer liber . Erau 3 autocare de dimineata cand am ajuns noi si copiii f entuziasmati de ziua de astazi. Astept diseara impresii.
Nici eu nu-i dau suplimentar nimic,desi el cere sa i dau exercitii si teme, insa nu vad rostul deocamdata, oricum ajungem acasa dupa ora 18 si atunci se joaca. Isi face temele la afther.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Fie-mea in timpul liber ... exerseaza la balet. Nu are absolut nicio initiativa sa exerseze liniute si altele asemenea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Va rog frumos dati-mi si mie culegerea cu pricina anamariaclapon@yahoo.com

Azi am fost cu Bia la balet, i-a placut mult. O sa vedem daca ii va place si pe viitor.
In alta ordine de idei, cica doamna i-a zis "Bianca, mai ai mult de repetat" - referindu-se la caietul in care a scris, cel de tip1. Cu alte cuvinte....nu-i ies prea bine semnele alea...asta apropos de lucru suplimentar. Eu o puneam doar vreo 3-4 randuri sa faca inainte de tema, apoi tema si pa si pusi... Se pare ca nu-i suficient. Din cate am inteles va primi si ea dictare zilele astea...asta ca tot ma miram eu ca altii primesc.

mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)

Mergi la inceput