Clasa I * 2011-2012 [8]

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Dorsilia, noi sumtem la bice, imediar dupa buclele cu pricina.

Mina, cred ca a descris tare bine pauzele. Fie mea e la categoria alergatori.

Manuela, multa sanatate voua!

Mergi la inceput

Si acum ca am recuperat din urma, revin la prezent cu o noua provocare. Pentru ca Alex isi petrece timpul cu fostul coleg de gradi este tare sicanata de un alt coleg de clasa. Atat de rau incat e irascibila mereu si mi a povestit ca isi petrece pauzele ascunzandu se. Am sfatuit o sa il ignore si basta,dar mi a comunicat azi ca "planul nostru" nu prea a functionat, incat fiica mea pe care o consideram pasnica si bleguta a intrat in colegul cu pricina si l a smucit de bluza. Acuma chiar nu stiu ce sa ii zic...nu as certa o pentru ca imi imaginez ca o streseaza rau si ma tem ca apoi nu imi spune. Ma simt si vinovata pentru ca i am zis sa nu se ascunda, ca nu e normal sa cedeze pauza ei la presiunile unui copil invidios si sa isi vada de ale ei, e drept ca eu am zis ignorandu l. Doar ca dupa vreo 2 "ei si ce?" la tipetele lui a decis ca e cazul sa il infrunte. Nah belea...si e fetita. I am zis doar sa nu se aleaga cu vreo pedeapsa sau avertisment si sa persevereze cu ignoratul. Voi ce idei aveti?

Hai ca raman fara baterie....Saaveti un weekend minunat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Roxana,

conflicte de genu asta le rezolva invatatoarea. Pt ca e acolo si tie toate variabilele si ar trebui sa fie si obiectiva.

iti inteleg si copila. pai cum adica sa le lase intimidata?! Saracuta.

de ex copilul leu e derajat de pretenul lui din gradi. mi-a zi ca invatatoarea i-a dat o ultima sansa si apoi il muta..de la masa lor.

Update: ei au facut pe 5si mi-a povestit, cam rar imi pove ca la noi e handicapul limbii ca io vb cu ei in ro:

5: un gat scurt, o burta mare, o linitza culcata si asta e cinci. Fonetic cu semne cum le desena el pe sparele meu suna asa placut: ein kurz Hals, eine dicke Bauch....das ist fünf si colegu lui a pus pucntul prea tare pe spatele copilului si a primit o ultima sansa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmina_p spune:

Roxana G,caietul cu liniile mai vizibile este caietul special...ala pe care l-am primit de la scoala.Caietul cu liniile mai sterse este cel tip 1...pe care l-am nimerit tare prost ca si calitate(suge rau cerneala).
Intre timp m-am hotarat sa nu o las sa faca vaccinul la scoala!In 2 zile trebuie vaccinati 150 de copii.La cati copii si cate urlete vor fi credeti ca mai are timp cineva sa-i consulte?Discutand cu parintii,o mama si-a adus aminte ca fetita unei cunostinte a facut convulsii si a murit de la vaccin si un tatic se intreba daca se folosesc ace de unica folosinta!!!Va dati seama ce era in capul meu,nu???Am vb cu dr de fam care mi-a zis ca nu stie exact ce vaccin se face dar se va interesa.Ii voi spune invatatorului si asistentei ca Ema ia antibiotice.Am "lucrat" si la a o convinge pe Ema sa spuna la fel.M-a intrebat "Cum o sa-l mint pe domnu" ca iau pastile???"Cred ca luni dimineata ii dau un Biotics...asa ca sa zica ca ia pastile...ca sa n-aiba impresia ca-l minte pe domnul!!!!
O zi buuuuuuuuuna!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochi_verzi spune:

La noi e putin mai altfel, pt vaccin se merge la cabinet (nu avem medic sau asistenta in scoala, dar policlinica este peste drum). Am anuntat parintii si i-am rugat sa vina ca insotitori pt ca nu-mi pot asuma anumite riscuri. Cei care nu au putut veni au trimis totusi un insotitor. Unele mame au intrat in dimineata aceea in cabinetul medicului de familie sa le consulte copilasii, altele au intrat la dr. de care apartinea asistenta care-i vaccina si am avut si cateva mame care au spus ca iau copilasii tratament si au revenit pt vaccin cand s-au insanatosit. Eu am stat in cabinet, vaccinurile erau in doze unice cu ac fosrte mic (as. spunea ca e un ac antistres, acum nu stiu mai multe ca nu ma pricep la asa ceva) si au fost vaccinati in picior.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Da, si fi-mea are vaccin saptamana viitoare. Eu ii trimit copia dupa fisa medicala " alergica la proteina din ou", oricum e si mucioasa, nu vreau sa-l faca in scoala. Asta pentru ca imi amintesc eu prin ce am trecut , la ce umilinte am fost supusi, ca ne-am dezbracat acolo toti, unii au plans si altii au ras de cei care au plans....mai bine nu, sincer.

Referitor la conflicte....am ramas uimita cat pot fi de rautaciosi chiar la clasele 1-4. La fi-mea la scoala (Alexandru Stefulescu Tg jiu) acum vreo doua saptamani, cls a V a, a venit, nou, un copil cu probleme de comportamnet . Nu stiu detalii, decat ca in prima saptamana si-a dat un coleg cu capul de calorifer, i-a spart capul.In pauza. Politie, declaratie si tot tacamul. Zilele trecute, scoala nr. 12 de cartier, un baiatel de 7 ani,a fost pus sa linga pe jos prin toalete. Imi vine sa urlu numai cand ma gandesc .
La fi-mea in clasa nu sunt probleme asa mari, doar ca a remarcat invatatoarea ca unii se tot ia de un copil cu o situatie materiala precara, cred ca are si ceva probleme de auz, e pierdut de tot acolo saracutul...si copiii sunt foarte, foarte rautaciosi. Se ia unii dupa altii. Pana si fi-mea, pe care am crescut-o zic eu, exemplar, imi spune"dar mami, cum sa nu radem de el, nu stie sa intoarca nici pagina la carte" si " nu vreau sa ma joc cu el, ca rad altii de mine" . Rad de el ca nu are bani la el, rad de el ca nu are diverse, ca nu e in stare sa faca cutare si cutare lucru. Drep urmare au fost toti pedepsiti, nu au avut voie nici cu bani nici cu pachetel cateva zile...Iarasi am inteles de la copilul personal ca cei care se comporta inadecvat, fac/spun vreo rautate sunt tinuti in pauze in banca de pedeapsa, ultima, separata , iar restul trebuie sa-i ignore si sa nu se joace cu ei pentru ca s-au comportat asa.
In pauze au fost sfatuiti sa nu iasa in curte decat in fata clasei lor(ei au clasa amenajata intr-un fost atelier, separat de corpul scolii) , sa nu raspunda provocarilor.
Si totusi, in drum spre toaleta(care e in scoala) , trecand prin curte, fi-mea si prietena ei au patit-o,li s-a vorbit urat de catre unii de-a patra pentru ca au indraznit sa treaca prin fata lor. Prietena fi-mii a ripostat ceva in genul" dar ce v-am facut?" fi-mea a spus "trebuie sa plecam , asa ne-a invatat domnisoara" pana una alta aia s-au infipt in ele, le-au scuipat , le-au adresat cuvinte foarte urate, au bruscat-o pe prietena, fi-mea a sarit s-o apere si s-a soldat cu tavaleala.
Eu sincer sunt socata cum pot fi atat de agresivi, de rautaciosi, ce apucaturi pot sa aiba atat de mici...copiii din grupul fi-mii(gasca de la bloc) imi par atat de cuminti, am avut un soc vazand cum vorbesc si cum se comporta unii pana in 11 ani prin curtea scolii in pauze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmina_p spune:

Cred ca in fiecare scoala apar episoade de astea dure!!!Ema a venit joi socata de la scoala ca a asistat la o bataie intre 2 baieti mai mari(probabil de clasa a IV-a).Parca-mi povestea un film de groaza:cap spart,asistenta medicala,tricou rupt,sange...etc!!!Si ca sa fie si mai convingatoare mi-a aratat pe scari niste pete de sange!!!Ce puteam sa-i spun???"Daca mai vezi chestii de astea e bine sa pleci de acolo!"

Mergi la inceput

Ooo, de asistat la incaierari mi a povestit mai demult, insa nu ma asteptam sa fie implicata direct in mici conflicte. Nu prea as interveni inca la invatatoare, cred ca trebuie sa invete sa se descurce singura si sa fie ajutata numai in chestiuni mai serioase. Daca va continua situatia o sa vorbesc la scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Vai de mine ce povestiti, fratilor, eu sunt inca intr-o lume idilica se pare, fara conflicte si batai ...sau cel putin nu mi-a povestit inca despre asa ceva. Insa daca ma gandesc ca invatatoarea nu ii lasa sa iasa in curte, in pauze, fara ea, incepe sa capete sens....

Vorbeati de aparat dentar..singura idee care=mi vine este sa transformi stresul ca-l are in ceva pozitiv, adica ea fiind singura care-l are, e mai deosebita de ceilalti, care nu-l au. Apoi, sa-i explici ca e un tratament, asa cum e siropul de tuse cand tusesti, asa ca aia care rad de ea ca se trateaza, sunt ingnoranti.
In plus, nu pot decat sa spun ca eu am purtat asa ceva in copilarie si, pe langa faptul ca aveam dureri cumplite de dinti (sper sa nu fie cazul vostru, ca astea de azi is mai destepte), aveam si dureri cumplite de cap din cauza sicanelor colegilor ... asa ca dupa o luna maica-mea a decis ca dintii strambi nu dor daca inveti sa zambesti frumos, si mi l-a luat.

In privinta vaccinului mie nu mi se pare o idee buna sa nu fie anuntati, mi-e ca dupa aia prinde copilul neincredere in invatatoare, ori eu muncesc sa-i consolidez increderea in ea. Oricum eu merg sa i-l fac la cabinetul pediatrei, am oarece indoieli ca vor sti sa-l convinga pe Matei sa stea sa-l intepe, ideea fugaritului prin clasa si vaccinatului cu forta nu mi surade asa ca....prefer sa ma lupt personal cu convisul dinainte si explicatiile de dupa, si sa-i las relatia cu invatatoarea clara si senina.

Va las si fug la mosafirii mei, we placut in continuare va dorim

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Mina, si eu am purtat aparat, dar m au necajit mai rau copiii inainte sa l port pentru ca avem dintii de sus in afara. Acum sunt tare multi copii cu aparat. Azi ne am intalnit intamplator cu o fosta colega a Alexandrei careia urma sa i se puna aparat. Parintii s au bucurat sa vada la noi si sa ii arate. Fiica mea nici n a reactionat la interes.

Mergi la inceput