Clasa I * 2011-2012 [8]

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mitzuka spune:

Citat:
citat din mesajul lui antoemma

mitzuka, ti-am trimis si tie!

Copii gasesc totul in nimic, oamenii gasesc nimic in tot. (Giacomo Leopardi)

Mami de 2004 si 2010

Multumesc muult de tot!

Manuelacrina m-ai pus pe ganduri...mai ales la chestiile ambigue va fi greu de explicat.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Am primit si eu ieri culegerile si azi le-am analizat:
- am primit 3 mail-uri la mate si 3 la romana
- din cele 3 de romana 2 sunt de fapt tot de mate
In concluzie:
- la mate am de la pagina 50 la 144 deci imi lipseste de la 1 la 49 si 78, 79, 90, 91, 140, 141.
- la romana am de la pag 46 la 75 deci imi lipseste de la 1 la 45 si de la 64 la 67.

Va rog, cine ma "descurca" si pe mine

mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manuelacrina spune:

... tot asa le am si eu. Probabil Faby, cand are ceva timp, poate ne descurca ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Hello again ,

Raportam ca ne luptam si noi cu liniute, bastonase, cerculete si alte asemenea. Primeste un soi de calificative cam la fiecare tema (nu stiu daca se trec in catalaog sau ba) si avem aproape toata gama - de la 3 floricele (FB) pana la o floricica (Suficient) . Insuficient e un berbecut incapatanat, dar de ala n-avem.
Temele si le face, desi lungeste treaba de-mi vine sa o iau razna (am fost acasa doua zile si am vazut ce face...). Mi se pare ca dureaza foarte mult, dar asta pentru ca n-are stare si nu se concentreaza suficient. Ca altfel, intr-o ora nu cred ca ar avea ce alege de ele.
Au cam 5-6 randuri pe caietele normale, o pagina din caietele speciale si eventual 1-2 pagini din culegerea de matematica/romana.

Am intrebat-o si eu de semnele alea speciale cum se cheama - zice ca nu stie ca doamna nu le-a spus. Asa o fi, cine sunt eu s-o contrazic? . Dar daca le-o fi spus si ziceti ca e cu dictari... sa vezi atunci suparare pe capul ei!

Aseara avea o mare problema - trebuie sa poarte aparat dentar, stie, a fost ok cu ideea, tre' sa vina saptamana viitoare aparatul. Aseara a apucat-o plansul ca ea nu mai merge la scoala. Ca o sa rada copiii de ea . Ca macar daca mai era unul singur care sa aiba, sa nu fie doar ea cu aparat...
Am incercat sa o linistesc, i-am zis ca aia care rad de asa ceva sunt copii pe care atata ii duce capul si nu trebuie sa se supere, ci trebuie ignorati. Dar nu cred ca am convins-o. Nu stiu ce sa ii mai spun sa o linistesc.
I-am zis ca o sa fie ok. "Promiti?"... Am zis ca nu pot sa-i promit asa ceva, dar asa cred si asa sper.
Roxana, stiu ca si Alex poarta aparat - cum a fost la voi?
Mai are cineva problema asta?
Desi a mea si-a schimbat ff repede dentitia, are multi prieteni care abia au inceput de cateva luni cu Zana Maseluta, noi avem deja 2 ani de la prima vizita...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Soleil, asa repede v-a recomandat aparat dentar? Si eu am crezut la un mom. dat ca i-ar trebui Iustinei, dar, cand am mers la medic, a zis ca oricum nu-i trebuie, dar, si de i-ar fi trebuit, nu inainte de 8-9 ani.

Spune-i ca sunt bijuterii pentru dinti. Poate merge.

Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Da fetelor, si eu am primit la fel....lipsesc multe pagini din varianta pentru limba romana :)Nu-i nimic, o sa ne lamurim si noi.
Da, intr-adevar exercitiile depasesc manualul , dar pana la urma asta e cred scopul culegerilor . Ma chinui si eu acum sa postez bastonasele :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela2001 spune:

Soleil fetita mea a inceput sa poarte aparat dentar acum 3 saptamani, dar la scoala nu-l poarta. Ne-a spus dr. ca ar fi complicat sa-l poarte la scoala, intrucat a zis sa nu manance cu el si sa se spele pe dinti inainte de a-l pune in gura.
Ar putea sa-l piarda f usor si nu e deloc ieftin. In plus, ne-a zis ca ceilalti copii ar putea s-o sicaneze, sa rada de ea.
In fine, nu stiu daca e cea mai buna varianta asta. Sper sa-si faca efectul chiar daca il poarta doar acasa.
Voua ce v-a spus medicul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Si baiatul meu poarta aparat, mobil, de prin luna mai. Nu il poarta insa la scoala si la sport, in rest s-a obisnuit foarte repede cu el si se vad deja rezultate.
I-au iesit dintisorii definitivi in spatele dintilor de lapte fara ca acestia din urma sa cada (nici nu se miscau). Asa ca au trebuit scosi la stomatolog. Pt ca nu au cazut ei de la mama natura cei mari nu au avut loc sa creasca ...unul, primul iesit, a venit pe locul lui imediat (ca era in spate rau, ziceai ca e rechin, cu doua randuri paralele de dintisori)insa celalalt e inca in spate.
Aparatul are rolul de a-i face loc dintisorului aflat putin in spate si apoi sa il impinga , usor si treptat, in acest loc nou creat.

Abia cand i-a cazut incisivul central de sus am vazut si noi ce inseamna ca cada natural un dintisor...si-a facut loc treptat, pana a cazut de tot erau vreo 2-3 mm intre el si dintele de langa el, sa tot creasca asta nou! Acum, vom vedea ce si cum, ma bucur ca il poarta, ortodontul a zis ca se vad rezultate....Culmea e ca a avut nite dintisori de lapte superbi. Partea buna din toata povestea e ca n-are nicio treaba cu mersul la stomatolog, zici ca e la el acasa, i s-au rezolvat absolut toate problemutele - mici cariute -, i s-au sigilat maselutele definitive...ce mai, suntem de-ai casei pe acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Lora, da, de acum il poarta, desi nu au iesit toti dintii definitivi. Problema la ea este ca maxilarul e f mic si dintii definitivi destul de mari. I-au picat 4, de ex, au crescut 2, dar ceilalti 2 nu mai au loc. Si daca nu-i pun, ies in cerul gurii sau cine stie cum.
Noi chiar am stat destul de mult - dar la ea primul dinte a cazut la 5.4 ani si au cazut cam toti care erau de cazut la varsta mica.

Ela, fiica-mea a fost cu tata-sau la medic si l-am intrebat de ce zici tu. Cica "Nu stiu cum e. Io stiu numa' ca a costat mult" .
Probabil ca o sa ma duc si eu cu ei cand i l-o monta...
Dar asta cu mancatul e aiurea rau. Ca fie-mea de ex, mai inhata cate-o gustare printre mese. Sta mereu sa il dea jos?? Sau daca esti cu copilul afara si ii da cineva un biscuit sau ceva, ea tre' sa refuze ca are aparatul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela2001 spune:

Soleil si noi suntem in aceeasi situatie- dintii nu au loc pe maxilar si acesta trebuie largit cat mai mult.
Deocamdata poarta doar sus, dar va urma si cel de jos.
Daca mananca, il da jos. N-avem ce face.
Sunt circumspecta in legatura cu rezultatul purtarii aparatului, din cauza ca il poarta prea putin (pana la ora 18 sta la after school).

Editez ca sa te intreb cat a costat aparatul vostru? E din acela clasic, mobil, nu?

Mergi la inceput