Clasa I * 2011-2012 [8]
Raspunsuri - Pagina 11
szivarvany spune:
eu ii cer fie`mi sa spuna invatatoarei orice nu i se pare i ok, absolut orice. idem mie.
_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara 2011 amintiri de vacanta&page=5" target="_blank">Concurs-Vara2011-mag1
Alizee spune:
Fii-mea se freaca la ochi de pe la 7,30, iar la 9 deja doarme.
Somnul de pranz il sare de cativa ani.
Dupa amiaza, cand am ajuns acasa, m-a mintit ca si-a facut toate temele la after, iar cand i-am luat caietele la verificat, am dat peste o tema nefacuta.
Ce mai tragedie a facut ca este obligata sa isi faca tema la ora aia... A plans pe foaia de caiet si a patat-o. A reusit sa scrie doar jumatate de pagina, cu un scris ingrozitor.
I-am explicat invatatoarei de ce nu are tema facuta si voi vedea ce se mai intampla.
In orice caz, temele sunt obligatorii si nu are voie sa le ocoleasca pe cele care i se par grele. Ii explic asta continuu; pana in clasa a II a va intelege cu siguranta.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
turtita fermecata spune:
Si la noi regula e sa spuna invatatoarei ce nu-i bine, sa nu-si rezolve singuri conflictele, si nu e considerata parat.
De altfel, deocamdata nu sunt probleme de genul asta, se pare ca ori nu au copii batausi, ori nu s-au manifestat, doar speram sa fie asa si pe viitor.
Alizee spune:
Aaa, si eu am invatat-o pe fii-mea sa imi povesteasca tot ce i se intampla cand nu este langa mine.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
mina spune:
Da, si eu l-am indoctrinat de mic sa ne povesteasca orice, dar absolut orice, mie si lui taica-su. Chiar daca subiectul ala ne-ar supara, etc etc etc. La fel i-am explicat ca acum dna invatoare este la fel ca dna educatoare, cea care are grija de el cat e la scoala si, prin urmare, trebuie sa ii spuna tot.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
manuelacrina spune:
Neata ... sau cel putin asa era la ora 8, cand m-am apucat sa va citesc din urma
Noi am ajuns la romana la semnul lui E mic de mana, nu stiu cum ii spune, ca un "e" mic, fara bastonas; dupa liniute, bastonase si carlig (semnul acela de la p mic de mana), asta e semnul cel mai greu de pana acum; o pagina de tema a iesit cam stangaci .
La mate au trecut de linii oblice, egaluri si ieri l-au facut pe zero, tot o pagina tema, nici asta nu ne iese chiar oval ...
Anto - felicitari pentru caietele frumoase si curate si ordonate !! ... dar ati facut multe semne pana acum !
... incerc sa le scanez si eu zilele astea pe ale Crinei.
Faby - intrebai de Smart, noi mergem si acum in toamna; din ce am vazut la subiectele date in anii trecuti la semestrul I nu sunt f grele, sunt adaptate materiei studiate pana acum.
flaviutza - toata admiratia pentru fetita ta isteata si ambitioasa si motivata !!
Noi nu am facut suplimentar pana acum (din lipsa de timp) decat "joculete"= testele date in anii anteriori la Smart si Canguras, unde se descurca binisor si-i plac ... mai greu a fost sa se obisnuiasca cu sistemul de "test grila".
Temele la noi sunt destul de consistente - 1 pagina de semne la romana, 1 pagina la mate, plus ceva exercitii pe fise sau caietele speciale.
Chiar daca nu face semnele caligrafic perfecte, nu mai insist suplimentar ... si eu am fost slaba la caligrafie dintotdeauna ... si sunt de acord si am simtit pe pielea mea dezavantajele la lucrarile scrise, cum zicea Roxana, sunt multi profesori care depuncteaza pentru calitatea scrisului pentru ca depun prea mult efort (sau renunta sa-l depuna) pentru a deslusi si califica numai continutul lucrarii.
manuelacrina spune:
Ati primit acasa "hartiuta" pentru a va da acordul in privinta vaccinului ?
La clasa la noi s-au distribuit "hartiutele" si Crina a fost ff suparata ca ea nu a primit, chiar i-au dat si lacrimile cand mi-a spus ca ea nu si-a auzit numele si nu a primit hartiuta pt vaccin ...
Noi ultimele vaccinuri le-am facut la 2 ani si la 4 ani; probabil acum nu mai trebuie sa-l faca, i-am explicat asta ... (dar voi vorbi si cu asistenta sa fiu sigura).
Vroiam sa stiu daca mai sunt copilasi care nu trebuie sa faca vaccin acum in clasa I ?
roxanaz spune:
manuelacrina, indiferent de cand a facut vaccinuri (2.5 sau 4 ani) rapelul de ROR de la 7 ani trebuie facut.
sunt de parere ca trebuie sa spuna invatatoare lucruri de genul asta - nu e para. para sunt prostioarele alea de genul "mi-a luat guma"
cat despre disciplinare... e tare delicata treaba. NU clar ciufulelilor. si patrick este ff sensibil la o dojana moderata, de genul "ma asteptam la mai mult/bine/frumos de la tine" si mult mai receptiv decat la o "ciufuleala"
R
mitzuka spune:
Noi am avut o sedinta cu asistenta referitor la vaccin.Ne vor anunta cand il vor face. Asistenta si doctorita au subliniat ca vor examina fiecare copil in parte si nu il vor face decat daca este perfect sanatos.
In rest liniute, bastonase etc. Buna ideea cu fotografiile dupa caiet. Eu neavand nici un punct de reper am vorbit cu doamna care mi-a spus ca Deian are momente cand e foarte atent si momente cand viseaza...exact de asta imi era teama. Acasa de gura mea face totul foarte atent...doar ca imi tot spune: mama tu esti artista( a se citi absolventa de facultate si master de arte plastice) de aia iti ies asa bine/drepte toate semnele....Probabil ca am stabilit eu standardul prea sus si bietul copil incearca sa se conformeze.Cred totusi ca sunt prea exigenta.
Felicitari pentru caietele frumoase vazute!
Ca extra activitati noi avem luni si marti kendo, va incepe sah la scoala o data pe sapatmana dupa ore si sambata avem inot...cred ca sunt destule.
De lucrat suplimetar doamna ne-a rugat chiar sa nu exageram, (ea face 5 randuri in clasa si le da inca 5 pentru acasa),pentru a nu risca sa ajunga sa urasca scrisul din cauza monotoniei si a repetarii excesive. Noi lucram inca 5 randuri inainte de tema asa ca incalzire si atat. Don cand in cand cere singur sa faca ceva fise. Seara citim impreuna, el silabisete abia dar ii citesc eu cate un capitol. Acum citim Alice in tara minunilor.
Daca se poate as dori si eu culegerea scanata..am cautat in librarii si nu am vazut decat pentru clasa III.Adresa mea e nicolinsimina@yahoo.com. Multumesc muult!
cosmina_p spune:
picasaweb.google.com/108995488383010557730/October62011
Cam asta ar fi "opera" fiica-mi!Astazi are o pagina de L-uri mici,de mana...cam complicat.
Dupa somn ne apucam de treaba!