Clasa I * 2011-2012 [8]

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns strumfita73 spune:

Buna fetelor,
Am inceput si noi clasa 1.Nu este foarte bucuros.Desi sta la seminternat cand ajungem acasa rupem foile si o luam de la capat.
Programul meu de servici este pana la ora 4 iar internatul tot asa ... si ajung cu intarziere dupa el iar d-na invatatoare este tot mai suparata. Si am impresia ca se rasbuna pe copil.
Va rog imi puteti trimite si mie culegerile pe adresa strumfita73@yahoo.com. Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Anto, foarte frumos
sper sa reusesc sa vad si eu ce mi ati trimis pe mail ca inca n am apucat
a trecut cu bine ziua de ieri, Giulik era ca o floare, a fost foarte bine si la sah si la pictura si nu poate alege
azi iar are un program ... dans , apoi chitara

_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara 2011 amintiri de vacanta&page=5" target="_blank">Concurs-Vara2011-mag1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Buna dimineata de la cafea!
Vad ca se discuta de disciplina asa ca va intreb: ce masuri corective considerati ca ar trebui sa aplice invatatoarea pt indisciplina?
Mina, daca i-ar da copilului de ex. sa faca 20 de genoflexiuni pt indisciplina ai fi de acord? (roxanaz, acum am vazut ca suntem gand-la-gand ).
In leg cu lucurul suplimentar, noua ni s-a recomandat sa exersam SCRISUL.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Daria , rezista sa stea nedormita si atatea activitati? Felicitarile mele, jos palaria! Alexia daca sare somnul de pranz , nu te mai intelegi cu ea dupa ora 18, plange non stop, e agitata , nu se mai poate concentra, se loveste efectiv de obiecte prin casa, e ca in transa. O gasesc la 4 jumate cand vin dormind bustean, trag de ea s-o trezesc.

Mergi la inceput

somn de pranz nu mai are din grupa mare, noi am mers de dupa-masa la gradi ultimii 2 ani
azi mi-a laudat-o doamna, a spus ca lucreaza f curat si ordonat, ca de clasa a 4-a de viteza nu a spus nimik eu sunt sigura ca asta doar multumita activitatilor ei artistice

Liviana, defineste indisciplinarea
si eu zic da la genoflexiuni in ora de sport, pana la urma, ii pune sa faca sport

_

www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara 2011 amintiri de vacanta&page=5" target="_blank">Concurs-Vara2011-mag1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamagiuliei

Liviana, defineste indisciplinarea
si eu zic da la genoflexiuni in ora de sport, pana la urma, ii pune sa faca sport
]

Iaca, din DEX:
INDISCIPLINA s.f. Lipsa de disciplina; nesupunere; p. ext. dezordine.

Era o intrebare generala.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

ok, daca asta e raspunsul tau
intrebam pt ca fiecare avem limite, doamnele invatatoare au limite ale tolerantei variate si daca dai exemplu concret pot si eu raspunde.
dar n-are nimik, poate raspund celelalte mamici

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns turtita fermecata spune:

Buna dimineata! Si noi la cafea!
Ilinca a inceput si ea clasa I, si ma bucur ca pare mai bine decat aveam curaj sa sper .
E la clasa de germana intensiv, deci are doua zile beton, cu 5 ore, dupa care afterschool. Pare sa se fi obisnuit cu programul, isi face temele (bine, zic), numai ca nu doarme, ca se foiesc toti, doar se odihnesc o ora. Dupa, doar verificam, mai povestim pe imagini, imi mai preda la germana (si zau ca o cred pe cuvant, ca nu stiu germana neam!). Fara suplimentare, ca asa a zis doamna. Mi-a zis ca i-ar placea sa faca ceva pe fise, dar nu stiu de unde, tre sa-mi fac si eu temele.
Ce as vrea eu sa stiu: numele tuturor semnelor grafice, in linkul postat mai sus erau doar o parte, si cand ii dau dictare habar n-am cum sa le zic!
La capitolul recreere e statul afara in parc cu gashca, pana pe la 20, si de saptamana viitoare poate volei sambata dimineata, dar asta vedem daca chiar vrea.
O zi numa cu fete zambitoare pe caiete ( noi avem cupe si coroane, credeam ca au aceeasi valoare, dar de fapt nu! natanga de mine, ce neatenta sunt !)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Neata si eu la cafea !

Ma inscriu si eu la copii ultra activi...ieri vrand ne-vrand a sarit somnul de pranz ca am stat 2 ore la cabine pana s-a induirat medicul de fam sa imi dea adeverinta aia pt sport si dupa aia nu l-am mai dus la after, am mers direct acasa pt masa, odihna si teme....Dar tot la 10 mi-a adormit, nu se vedea pe el ca a sarit alea 2 ore de somn la pranz. Azi sper totusi sa doarma ca are si dans si tenis dupa amiaza.

Anto, frumoase caietele. Diseara dupa ce adoarme Teiu poate reusesc si eu sa subtilizez caietele sa le pozez.

Liviana, nu stiu ce sa-ti raspund, insa eu vorbeam de a nu mai face ora de sport cu ei ca masura corectiva. Asta nu mi se pare normal, copiii au nevoie de sport asa cum au nevoie de hrana si de somn. Pe principiul asta, daca unuia ii place matematica, daca e obraznic i se interzice sa mai faca ora de matematica in ziua aia?
Nu stiu ce sa zic de genuflexiunile alea....la gradi ii puneau sa faca 10 genuflexiuni daca nu se linisteau pt somn...dar nu era receptata ca o pedeapsa, ci ca o modalitate de a mai consuma energie si a fi obositi.

Masuri disciplinare? Nu stiu care ar fi ok si care nu. Pentru copilul meu e de ajuns o mustrare verbala, la cum il cunosc eu. Nu vreau sa cad in pacat si sa afirm ca n-ar face niciodata probleme mai mari, e posibil sa faca si o sa vad la momentul respectiv ce si cum, insa acum ar fi eficiente doar observatiile verbale. Zilele trecute am vazut o profesoara de sport din scoala lor (nu a lui, din fericire) ciufulind destul de rau un copil de cls 1 care iesise din rand. Mi s-a parut exagerat, asta n-as accepta, bataia sub nici o forma.

Chiar, voi ce parere aveti? Unde se termina educatia si incepe abuzul? Ce masuri disciplinare ar fi ok pentru copii?

Si mai am o dilema morala legata de paraciosi. Daca te loveste un copil si mergi sa spui doamnei se numeste ca parasti? E mai bine sa rabzi in tacere, eventual sa-l cotonogesti pe bataus, sau sa ceri ajutorul doamnei pentru rezolvarea conflictului? Ma framanta asta pentru ca fi-miu e un dragut cu toata lumea si sunt sigura ca nici n-ar riposta, nici nu s-ar prea indemna sa mearga sa ceara ajutorul doamnei si atunci eu ce sa-l invat?

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Mina, eu mi-am invatat fetita sa ii spuna invatatoarei, dar dupa ce mi-a zis ca aceasta nu o lasa sa vorbeasca, i-am spus sa imi povesteasca mie ce nemultimiri are si ii transmit eu invatatoarei.
Tocmai incerc sa rezolv o problema pe care fetita mea o are cu batausul clasei. Dimineata, am discutat cu invatatoarea. Urmatorul pas, daca baiatul nu se cuminteste, va fi ridicarea acestei probleme la sedinta cu parintii si reclamatie semnata de cat mai multi catre director.
Este o realitate cruda violenta intre copiii de scoala.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput