ALAPTAREA PE PERIOADA SARCINII
Prietena mea tocmai a aflat ce este insarcinata. Ea are o fetita de 1 an si 4 luni pe care inca o alapteaza. Doar peste 2 saptamani este programata la doctor , asa ca m-am gandit sa intreb aici pe mamicile cunoscatoare daca ar trebui sa intrerupa alaptatul. ( daca lucrul acesta afecteaza bb din burtica si pe mamica) . multumesc
Raspunsuri
adita spune:
eu stiu ca pe bebe din burtica nu-l afecteaza, dar pe mami s-ar putea s-o oboseasca prea tare. eu am aLaptat in timpul a doua sarcini pana pe la 4 luni, mai mult n-am reusit, desi am auzit de mamici care au alaptat toata sarcina si pe urma alaptau si bebelusul si copilul mai mare. dar eu eram prea obosita, de la sarcina as fi dormit muuult si bebe ma trezea sa suga peste noapte si imi cam consumasem in felul asta rezervele de calciu, incepusem sa am probleme cu dintii
mamica de sase copilasi :Sofian (19 sept. 2011),Nicolae (15 oct. 2009), Stefan (18 ian. 2007), Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
monicabo spune:
Eu stiu ca pana pe la 4-5 luni de sarcina nu-s probleme, pe urma se cam termina laptele, ca organismul se pregateste pt noua nastere. Eu de ex. am mai alaptat cam 1-2 luni in cadrul celei de a doua sarcini, dar eram pe final, ca sa zic asa, bebe sugea de 2 ori/zi, apoi doar 1 data, apoi deloc, deci treptat-treptat.
Off-topic: adita, wow, 6 copilasi??? Jos palaria, sa creasca mari, sa fie sanatosi!!. Vad ca sunt diferente mici intre ei (in jur de 2 ani), cum te descurci? Cred ca ti-e f greu, dar merita orice efort..
Numai bine iti doresc!
Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)
Povestea sarcinii si a nasterii Andreei
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
JuliaSM spune:
Eu am alaptat si pe parcursul sarcinii, si in tandem aproape un an.Se poate, nu sunt afectati nici mama, nici copiii, atat timp cat sunt sanatosi si situatia o permite (anemii, eventuala depresie post-natala,organism slabit sau lipsa unei alimentatii necorespunzatoare).
"I'd rather walk in the dark with God
Than go alone in the light;
I'd rather walk by faith with Him
Than go alone by sight."
nemora spune:
si eu am alaptat pana la 4 luni de sarcina. apoi au inceput sa ma doara rau sfarcurile, si am zis "gata". alaptatul in timpul sarcinii e ok, spre 7 luni oricum se cam termina laptele, depinde insa ce "limite" are mamica.