Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***350***

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Citat:
citat din mesajul lui olishka

Novus sa ma pui si pe mine in legatura cu duamna, ca si copchilul meu este tare prost crescut.

Din fericire nu cred ca o sa-i mai cheme nimeni cu noi curand (nu sunt din Deva ) asa ca tot needucat o sa ramana David, dar iti pot prezenta niste inlocuitoare daca vrei neaparat

www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

Tufete sa va povestesc ceva. Stiti ca eu am un cui pt medici (si mi-am luat-o des si frecvent de aici cand mi-am exprimat clar si deschis opinia mea) si constat ca mi se pastreaza ba chiar sporess cuiele...

Eu is de formare (nu, deformata) asistent social, poate v-am mai spus. Acum lucrez cu o categorie aparte de persoane asistate dar nu asta conteaza ci faptul ca de unele persoane ma "atasez" si ma implic mai mult decat imi este patura profesionala. Dar totdata ma bucur ca ei, pers asist, au incredere inmine si ma considera de-a lor.

Bun. Sambata ma suna un baiat si ma intreaba una alta si apoi eu inteb ce ii face copilul (are o luna). Ei...ce credeti ca raspuns imi da...de fapt a fost o intrebare..."Doamna, am fost la medic cu baiatul si mi-a zis ca pot sa ii dau sa manance banane cu biscuiti. Nu am avut bani de biscuiti dar o banana i-am cumparat si i-am si dat." Puteti sa va imaginati ce a fost in mintea si sufletul meu atunci...fara sa ma controlez, desi el, ca tata, cat si ea, mama, nu aveau nici o vina...am inceput sa tip si sa ii porcai (aproape, chiar nu le-am vb urat dar nci frumos) ca nu sunt sanatosi la cap.
Apoi, mi-am dat seama ca in simplitatea lor de oameni crescuti la tara s-au dus cu tot respectul si increderea la medicul de familie din sat si i-au respectat indrumarile. Ei doar au facut sa se conformeze si sa respecte.
Acum, eu ma intreb tot in simplitatea mea....Cum poate un medic de familie sa recomande la un copil de O LUNA (30 de zile) banana cu biscuiti?????????? In loc sa o ia pe mama (care are 17 ani) sa o invete in ale mamicitului si altele asemanatoare....va dati seama unde ne situam....
M-au apucat toate frustrarile, nervi si vorbele alea ale mele...oricat de medic ai fi, tot ai fost macar o data la un curs de pediatrie sau macar un plinat despre nou nascut sa fi citit.

Initial, am mers pe ideea ca poate nu a inteles ea, mama. dar apoi am vb si cu ea si mi-a redat toata discutia din intalnire.

In fine...simt nevoia sa ma revolt sau sa ma reprofilez...tot pe acest cuplu am facut educatie parentala inainte de nastere, ba chiar pe la 3 -4 luni am pledat pt pastrarea sarcinii si riscurile avortului la varsta fatului si la varsta ei...
De cand lucrez aici e al doilea cuplu la care "fac copii". Adica le prezint avantajele

REVIN

Poze Raru
Poze noi

Rares Rarisel cel mai frumusel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Cu tentatiile culinare eu am noroc din punctul asta de vedere (daca se poate numi asa) ca Ada e super conservatoare si nu gusta nimic nou asa ca degeaba incearca cineva sa-i ofere ceva nou, nu si gata
Dar daca ar vrea sa guste normal ca i-as da
Cu madama din wkd nu de la mancare ni s-a luat de ea (cu toate ca am fi avut motive ) ci de la afirmatiile de genul : vaaai al meu nu mi-a facut niciodata asa; am noroc ca e rezistent si daca nu doarme toata ziua nu face circ ; da' ce are de e asa serioasa ?; al meu e tare sociabil
Si nu numai Ada a fost vizata dar ea a fost lider detasat (mostenire de familie )

Dar la cat de relaxata a stat in timpul zilei cand s-au ocupat altii de pici, seara a cedat psihic cand ala micu' a daramat tot, nu a mancat mai nimic (s-o fi saturat de la boeuf) si cate si mai cate iar pe Ada a incununat-o cu coronita de fetita cuminte

www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Floric, eu m-as simti super implinita si multumita daca as putea sa ajut si sa dascalesc niste familii de genul celei despre care povestesti. Nu ca ar intra in "atributiile mele" sau in "fisa postului", ca nu stiu daca poate trai cineva din asta in ziua de azi, dar gestul in sine mi se pare tare frumos.

Dpdv al cazurilor sociale, si eu sint cu inima strinsa acuma, v-am zis eu ca vine o fata la bunica si o data pe saptamina si la mine, sa ajute la treaba... Fata e in clasa a Xa la un liceu profesional, ceva cu cosmetica si coafura si manichiura si ce puii mei s-o mai studia pe acolo.
Si ieri imi povesteste bunica.
Ca asa, cam o data pe saptamina, fata ii spune si isi cere scuze cind pleaca seara acasa, ca si-a luat si 2 felii de piine cu o felie de parizer sa isi faca un sandvis pt a doua zi la scoala.
Ca frate-su e in clasa a 5a si merge si vine pe jos de la scoala in fiecare zi, face scoala in oras ca aia din sat are numai 4 clase. Pe jos !! si-s vreo 8 km pina la cea mai apropiata scoala din oras... La dus sint la vale, dar la intors sint la deal, si e la deal bine. Si bunica cica ii mai da bani de masina...si intr-o zi l-a certat ca ii daduse bani si el tot pe jos...si copilul ii zice ca sa-l ierte, dar a preferat sa isi ia ceva de mincare de banii aia...
Asa m-a apucat un plins....:((((

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

Of tare ma intristeaza si pe mine astfel de cazuri

Floric, dar ce povestesti tu cu banana si biscuiti la 1 luna este chiar SF pt mine. Nu m-ar mira sa aud in curand de banane in materninate Tare greu trebuie sa-ti fie. Te cam lupti cu morile de vant, dar si daca reusesti ai o mare satisfactie personala. Te felicit pentru curaj
Iti trimit un PM

Olga, mamica lui David iepurasul si 19+

Mergi la inceput

Pisigri stii cumva cat este valabil vaccinul dupa ce ti-l faci. Mi l-am facut si eu acum cativa ani si eram curioasa daca mai are efect

Mergi la inceput

S-au trezit si baietii mei acum Desi s-au culcat cu mult inaintea mea, iar eu m-am trezit pe la 7 sa o pregatesc pe Chit de scoala si nu m-a mai luat somnul. Ma gandeam la nume de baieti

Astazi am schimbat prefixul Dar nu reusesc sa intru in contul meu sa schimb semnatura. Apas pe buton si nu se intampla nimic. Vi s-a mai intamplat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Buna dimineata!Noi am fost la dr de dimineata, Eva e mult mai bine, dar a ramas cu tusea productiva. I-a redus din tratament, insa mai are cateva zile de inghitit diverse.Ca tot vorbiti de cazuri sociale, in weekend m-a informat maica mea de o tipa de la ea din sat, care tocmai a nascut al 9-lea copil, si a intrat in moarte clinica...mi-a povestit cat de necajiti sunt toti, asa ca mi-am facut curaj si am triat in sange hainele de toamna/iarna, si i-am pregatit un pachet mare. Imi pare rau ca nu ii pot da si hainute de nou-nascut, ca ale Evei sunt demult date. Ma doare sufletul cand ma gandesc la viitorul celui mic, dar asta e crunta realitate. Am o groaza de treaba astazi, dar iarasi nu am chef de nimic

Mergi la inceput

Anamariame bine ca sunteti pe drumul cel bun

Saracutii copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Va anunt ca m-am apucat si eu de dieta: Scarsdale.Asa ca astept si eu sa fiu certata daca mai calc stramb

Mergi la inceput