Cu ce ne incaltam copiii in sezonul toamna-iarna?
Raspunsuri - Pagina 6
Selene_Bunny spune:
Pielea intoarsa e sensibila la apa, Ilinca. Mie mi-a interzis tati sa mai dau bani pe incaltaminte de piele intoarsa pentru Daria, oricat de bine ar arata. Si ghetele ei tot Dei-Tex au fost, piele intoarsa tratata, cica waterproof, fix o laie, n-a fost zi de iarna cu zapada sa nu vina uda la picioare.
Sa nu mai spun ca, de atata udeala, "cheutorile" alea prin care trece bareta cu scai au ruginit. Iar pe margini s-au crapat.
Erau mov si aratau excelent, mi-au placut f. mult. Dar in practica, jale.
ina.click spune:
piele intoarsa merge la toamna uscata si lunga, ca anul trecut. cum da zloata si zapada, cum gata cu ele.
Ilinca_M. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Selene_Bunny Pielea intoarsa e sensibila la apa, Ilinca. Mie mi-a interzis tati sa mai dau bani pe incaltaminte de piele intoarsa pentru Daria, oricat de bine ar arata. Si ghetele ei tot Dei-Tex au fost, piele intoarsa tratata, cica waterproof, fix o laie, n-a fost zi de iarna cu zapada sa nu vina uda la picioare. Sa nu mai spun ca, de atata udeala, "cheutorile" alea prin care trece bareta cu scai au ruginit. Iar pe margini s-au crapat. Erau mov si aratau excelent, mi-au placut f. mult. Dar in practica, jale. Din putin se face mult - ajutor umanitar! Lucrusoare de vanzare... In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere. |
Mie nu-mi interzice tati nimic
Pai ghetutele mov de piele intoarsa sunt pentru martie-aprilie- daca e uscat si frigutz precum si pentru septembrie-octombrie-noiembrie cand e uscat, frigutz si nu e zapada. Pentru ploi de primavara respectiv septembrie sunt bune cizmele de cauciuc, avem de-alea.
Eu ador pielea intoarsa, nu pot sa-i rezist, cred ca 80% din incaltamintea mea e piele intoarsa:))
Cizmele dei-tec ale Sophiei nu sunt de piele, sunt ceva material...ca un fash, cica termoizolant, nu mai stiu cum se numeste exact, poate gasesc poze...
Ilinca_M. spune:
Astea-s cizmele:
http://outdoors.webshots.com/photo/2120284980104495880ARNPgO
Precum vedeti era deja cald, primele zile calduroase de primavara, dar te pui cu vointza copilului?!!
ina.click spune:
cred ca nu stiu eu sa le intretin, mie mi s-au facut toate chestiile de piele intoarsa nasoale de la praf, etc, o ploaie neprevazuta.
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ina.click cred ca nu stiu eu sa le intretin, mie mi s-au facut toate chestiile de piele intoarsa nasoale de la praf, etc, o ploaie neprevazuta. |
Ina,incaltzaminte de piele.-ntoarsa in special,dar pielea in general,se impregneaza inainte de folosire,cu spray ce nu lasa sa patrunda apa.
Este valabil si pentru imbracaminte,se gasesc(spray-urile) in mod normal la magazinele de incaltzaminte,dar cu sigurantza si in supermarketuri.
La fel incaltzamintea/imbracamintea gen dei-tex!(zici ca e material textil ca aspect)
Selene,daca incaltzamintea nu lasa piciorul sa transpire(de fapt corect spus ar fi daca incaltzamintea nu "respira",nu lasa sa iasa"aerul"inspre exterior,tehnologia folosita in general de pantofii marca geox),piciorele se umezesc de la propria transpiratzie si nu neaparat datorita faptului ca intra apa in incaltzaminte!
Dana
Selene_Bunny spune:
andacos, era sigur de la zapada... Erau ude ghetele de le uscam in fiecare seara pe calorifer, ude si pe dinauntru, si pe dinafara... Daca nu ma insel, pe cutie scrie ca lasa piciorul sa respire, am pastrat si cutia, si ghetele, asa naspa cum sunt, vreau sa le duc la o biserica, aici, am vazut o femeie cu 4 copii intr-un hal fara de hal (m-au impresionat unghiile de la picioare ale copiilor, verzi ca mucegaiul, of, Doamne). Am o cutie mare cu lucruri si vreau sa le duc pe toate acolo, da' de nu si-or bate joc de ele.
ina.click spune:
pai poate sprayul ala de care nu stiam noi ofera impermeabilitate pielii. O fi ceva pe baza de uleiuri. Caz in care ma intreb daca nu imbacseste pielea.
exista o firma de papucei de casa din piele naturala si la capitolul ingrijire ei sfatuiesc sa dai cu crema (de maini, de care o fi) papuceii.
mai stii?