Cu ce ne incaltam copiii in sezonul toamna-iarna?
Raspunsuri - Pagina 7
andacos spune:
Ina,crema "hidrateaza"pielea incaltzamintei/imbracamintei,o face lucioasa,nu o lasa sa se scorojeasca!
hai mey,nu-mi spunetzi ca nu stiatzi ca gecile de piele se dau cu lapte demachiant doina?
Dana
ina.click spune:
parca auzisem ceva.
eu nu ..prea...port piele, sa fiu sincera. exceptand incaltamintea de iarna, ca nu am gasit corespondent suficient de calitativ.
blackgirl0 spune:
Off, ce subiect sensibil si pt noi!
Chiar azi, nevoita sa fiu mamica de serviciu, am intrat in dulapul copilului: are ceva haine pt toamna/gradinita, dar la incaltaminte jaaale! Ii mai vin bine doar o singura pereche de adidasi (gen Apawwa, 24 ron, care arata ingrozitor) si 2 perechi de sandale de la D. (care si dupa 3 luni de folosire intensiva arata super bine). Asa ca, scuze Selene, dar am dat o fuga la Deichmann si i-am luat 2 perechi de incaltaminte de toamna: www.deichmann.com/RO/ro/shop/home-baieti/home-baieti-incaltaminte/00012301105731/Pantofi%20sport%20cu%20scai.prod?r=5&c=3&filter_size=all&st=PRODUCT&filter_cat=home-baieti/home-baieti-incaltaminte" target="_blank">acestia si acestia.
Pt gradi are deja:
-chilotei, maieuri, o pereche pijamale, un trening, 2 pantaloni de trening, 5 bluze cu maneca lunga, o pereche de pantofi de interior, sosete, dresuri.
Legat de marimi: in primavara ii cumparam nr 23, in vara 24, acum i-am luat o pereche 24, cealalta 25 (are calapodul mai mic).
Ce mai are nevoie: ghete/cizme de iarna, geaca de toamna, geaca de iarna, pantaloni de blug/velur (nu are decat o singura pereche care-i vine bine si aceea subtire ), pantaloni grosi, caciuli, fulare, manusi.
Cu incalmintea de la Leonardo sunt total de-acord: oribilitati ce nu-si justifica pretul. Unde vreau neaparat sa ajung: magazinul Tino, poate urmatoarea pereche de ghetute o cumpar de-acolo.
Off topic: eu m-am lecuit de facut cumparaturi pt copil impreuna cu sotul. Ataaata comenteaza: ca ce-i tb copilului atatea haine sau ca de ce musai acum sa facem cumparaturile, nu poate sa mai astepte copilul?? incat prefer sa fiu singura, sau cu baiatul, sau cu oricine altcineva care nu-mi contorizeaza atata cati bani se duc pe copil. In orice caz, nu el face bugetul casei, pe el nici nu-l intereseaza ce bani intra/ies din casa, atata timp cat el isi are interesul realizat (luna asta ar fi termoizolarea si achizitionarea covorului din sufragerie).
lulu77 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andacos Ina,crema "hidrateaza"pielea incaltzamintei/imbracamintei,o face lucioasa,nu o lasa sa se scorojeasca! hai mey,nu-mi spunetzi ca nu stiatzi ca gecile de piele se dau cu lapte demachiant doina? Dana |
si arata si mai bine si protejeaza folosind si crema de galbenele, cea cumparat din plafar, galbena si tranparenta.
Dai incaltamintea si gecile de piele cu crema lasi o zi/doua apoi stregi cu o carpa bumbca.
Eu asa procedez cu fiecare pereche de incaltaminte de piele, mai ales cea de iarna.
SOACRA MARE
Doua maini stangi
blackgirl0 spune:
Eu curat super bine gentile cu crema demachainta Doina. La incaltaminte, il las pe sot, are o gramada de creme/sprayuri/carpe speciale de curatat, plus rabdare la bibilit, ceea ce mie imi loipseste cu desavarsire.
AgnesLuca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ina.click din exp voastra, cam care e ritmul de crestere al piciorului? sau nu e un ritm pe varste ci mai degraba individual? al meu poarta 20 acum incerc sa ma orientez ce nr sa ii iau incaltarile de iarna. |
Cind am intrebat-o pe o tanti de la magazin la primii pantofi cumparati copilului mi-a raspuns ca media este cam de 3 luni, la noi s-a potrivit pina acum ce a spus ea, si vad ca si la altii (Ilinca de exemplu).
Oricum e foarte important sa controlezi periodic cresterea piciorului, unii copii au tendinta de a-si stringe degetele (mai ales daca piciorul e ingust) si poarta pantofii prea mici fara a zice nimic. Se poate controla scotind talpa interioara a pantofului (de cele mai multe ori nu e lipita) si punind copilul sa-si suprapuna piciorul pe ea (asta ca sa nu-l tot cari la magazin sa-i masoare aia piciorul). Copilul nu trebuie sa atinga cu virfurile degetelor marginea talpii, trebuie sa ramina un spatiu la virf.
Referitor la pielea intoarsa, solutia e cum zicea si andacos datul cu spray pentru impermeabilizare. Aici mai toti pantofii de calitate pentru copii mici sunt din piele intoarsa si captusiti cu piele. Am intrebat-o din nou pe tanti si mi-a zis ca se nasolesc mai puti la purtare decit aia din piele lucioasa care se zgirie. Oricum nici aia nu sunt impermeabili, deci toti tb dati cu spray (mai putin desiguri aia cu mebrana gen Gore-tex). De curatat cica trebuie curatati cu peria, mi-a zis tanti cind m-am plins eu ca dupa citeva ore la nisip arata groaznic.
Pentru umblat prin baltoace, cizmele de cauciuc sunt ideale (mi-am luat si eu anul asta ) iar pentru zapada incaltamintea sa aiba membrana impermeabila care insa lasa piciorul sa respire.
Selene_Bunny spune:
Am fost si eu, azi, dar nimic pentru noi. In schimb (off-topic), in Carrefour au adus niste hainute asa dragute...
Selene_Bunny spune:
blackgirl, eu am Tino - magazin desfacere - langa bloc.
Parerea mea (dateaza de acum 1 an, nu am mai intrat in magazin de atunci) nu este una pozitiva. O singura pereche de incaltaminte i-am luat Dariei de la ei, din piele intoarsa, talpa subtire, culoare bej cu botul roz fuchsia. 50 de lei. Incercasem un alt model, dar acea ridicatura din scobitura piciorului era incredibil de prost facuta, jena la pipait cu degetul, daca ridicai materialul interior, vedeai ca e doar o bucata de burete, de forma neregulata, lipita acolo, sa fie.
S-a intamplat ca papuceii din piele intoarsa sa intre in contact violent cu noroiul, au trebuit spalati. A curs culoarea din ei de numa', din partea aceea fuchsia, iar partea din piele intoarsa s-a facut precum se fac puloverele scamosate.
Am mai cumparat de acolo doua perechi de incaltari pentru o familie saraca, 17 lei perechea. Ce nu mi-a placut: botul tare, rigid.
Dar vezi, poate gasesti ceva de treaba.
ch_dana spune:
Hm, Tino am luat din Selgros pentru nepotica noastra (e in lasa a III-a). Sper sa nu aiba probleme...