Cu ce ne incaltam copiii in sezonul toamna-iarna?
Raspunsuri - Pagina 4
Selene_Bunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bbea apropo de incaltari caut si eu niste pantofiori cu talpa cat mai inalta si mai grei pt ca fiul meu are niste stereotipii autiste si se ridica pe varfuri incordandu-se si dand din maini, iar dr mi-a recdomandat sa ii iau astfel de incaltari care sa-l blocheze o perioada,,pt ca spune ca s-ar dezvata...Acum e o problema pt ca nimeni nu cred ca ar cauta pt copilul lui astfel de ciudatenii...nu ar fi confortabile, iar eu trebuie sa am control cand nu e cu mine si e la gradi..deci sa -i incalte toata ziua....!! dc stie cineva unde as putea gasi...pt ca nu este vorba de acele incaltari oropedice pt cei cu platfus sau altceva...ci concret :incaltari grele si cu talpa inalata de la calcai la varf!astept idei! ms! |
La Deichmann! Asa sunt si ghetele Dariei, mai "botoase"!
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
msilvy spune:
larisel :
daca nu gresesc , in romania , se numeste forclaz si te asigur ca se fac si bluze de corp , manusi , fulare , pantaloni din materialul asta care e foarte usor si calduros . pe site decathlon gasesti imagini .
sorry dar nu cunosc exact termenul romanesc .
Selene_Bunny spune:
Termenul romanesc pentru ce?
Fleece scriu si magazinele pe eticheta. Denumirea uzuala e "polar". Exista mai multe variante, unele din ele de calitate f. proasta. Altele se aseamana cu moltonul de pe vremuri.
Daca m-am bagat aiurea in seama, ignorati-ma.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
larisel spune:
Nu se baga nimeni aiurea in seama... toate parerile conteaza.
P.S. Eu shtiu doar denumirea de fleece, de celelalte nu am auzit.
Sondaj de sezon
tomaca spune:
Revin cu summary (actualizat ) al achizitiilor:
- pentru toamna am luat pantofi sport
- tot pentru toamna vreme ploioasa am luat cizmulite de cauciuc, nu le-am folosit pana acum ca n-a plouat
- pentru iarna ghete imblanite in interior si pe talpa (numere mai mari sa ajunga pana in primavara
- pantaloni blugi gen imblaniti pe interior pentru vremea de acum (cateva grade)
- pentru vreme de iarna adevarata cu geruri si ninsoare, am luat salopeta gen de schi (m-am chinuit ceva ca de 2 ani erau mici, de 3 ani erau prea mari ) ; nu m-am putut abtine, si i-am luat un costumas cu salopeta si geaca groase de iarna, cand am intrat intrun magazin de cartier sa iau ceva pt un copil din strada, erau prea bune la pret (mai vreau sa trec pe acolo )
- geaca pentru temperaturi 10-16 grade, a mers cea din primavara (probabil ca nu va mai merge in primavara viitoare); grgeaca oasa avem de la bunica tot din primavara, dar vad ca a inceput sa ramana mica la maneci, deci trebuie sa-i iau alta, de langa cea de la costumul cu salopeta
- de interior are din primavara multe perechi de pantalonasi de trening, merg si acum si ne-am mai adus buni vreo 2 perechi
- am luat trening mai gros / si cu ceva puf la interior am luat de la care4; au tot felul de oferte
- am luat si bluzite / pluovarase de tip flece mai subtire - 2 una cu fermuar partial, una cu fermuar total si gluga
- buze (2-3) cu maneca lunga mai frumusele pt vizite [:I, si pt interior am luat la set), plus ca mai sunt bune si unele de asta primavara
- vestuta cu nasturi, plovaras cu nasturi, pluovaras subtire ca o bluzita (dar putin mai gros)
- helancute (subtiri) - super merg peste body si vor merge pe sub salopeta (3 buc luate de buni)
- manusi cu 1 deget (2 buc)
- sosetele anti-derapante de interior (super !)
- mai am si alte bluzite primite inca de asta primavara si un pluovaras pe gat
O gramada in total, iar momentan sta in casa in body cu maneca lunga si dres / pantalon de trening . Cand incepe vremea mai friguroasa, probabil vom folosi mai multe tipuri.
Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un
Portocale pentru Mos Nicolae
Ajutoarele lui Mos Craciun
larisel spune:
Helllooo...
Hai sa animam un pic topicul acesta... ca maine-poimaine vin ploile si zapezile... Haideti sa dezvoltam listele cu necesitati pt sezonul friguros in ceea ce priveste imbracamintea, incaltamintea si accesoriile pt copiii nostri. De interes ar fi ce branduri preferati si chiar pt ce marimi optati (fix pe inaltimea copilului sau una mai mare), evetual in ce magazine gasiti reduceri...
larisel spune:
Eu deocamdata am cumparat niste blugi colorati mai subtirei de la c&a (care ar merge, zic eu, si pt interior la gradi) si vreo 4 perechi de colanti tot pt gradi.
Sper sa reusesc saptamana viitoare sa le probez ce le mai vine de anul trecut si apoi sa fac un necesar serios din care incet incet sa incep sa adun.
J.D. spune:
Pt cel mare am
pantaloni + 2 geci ploaie + cizme cauciuc
3 perechi jeans+3 perechi reiat
1 pereche pantaloni+hanorac fleece
1 overall impermeabil pt zapada si vreme rece, sub -5 C
1 pereche pantaloni+bluza base layer
1 geaca groasa
1 geaca softshell
2 pullovere lana
2 perechi pantofi sport
2 perechi ghete
1 pereche bocanci pt vreme rece
1 pereche manusi pt ploaie
1 pereche manusi subtiri
1 pereche manusi groase pt frig
1 caciula lana cu cozoroc
1 cagula pt vreme rece
Pt cel mic am
1 overall fleece
1 overall impermeabil pt vreme sub -5
1 pereche manusi groase
1 pereche booties cu blana de oaie
1 geaca groasa
1 geaca mai subtire
1 pereche reiat cu dublura
2 perechi jeans
2 perechi ciorapi lungi
mai trebuie sa cumpar pt cel mic
1 overall base layer
1 cagula pt vreme rece
1 pereche botosei impermeabili
1 costum ploaie
1 pereche manusi ploaie
Laura Ioana spune:
Buna fetelor
Si eu trebuie sa ii probez ce mai am de anul trecut (sigur ii mai e buna salopeta de ski, i-am luat-o pt 6 ani, iar ea face 5 ani in iarna - e inalta).
Deocamdata i-am cumparat ieri 2 bluzite cu maneca lunga (15,9 lei bucata) de la Takko si o pereche de pantaloni ca de trening de la Sprider (15 lei).
Ce stiti: au bagat la carre4 oferta pt toamna/iarna. Sunt preturi bune?
Sa stiu daca merita sa-mi fac drum pana la Iasi sau nu...
ina.click spune:
oh ce inventare detaliate. cum prind putn timp liber ma bag si eu in sifonier si fac o lista din asta, mi se pare foarte practica pentru a sti ce ai si ce iti mai trebuie.
Eu am primit de la vara-mea un sac de haine si de la alta prietena inca un sac. Deci am o scuza pt faptul ca nu mai stiu exact ce si cum am. le-am triat groase-subtiri insa.
Din cate tin minte am asa:
2 perechi tenisi, merg pt toamna daca nu e ploioasa ziua
1 pereche ghetute 22..al meu e inca la marimea 20 dar mai stii, o soseta etc, poate ii vin
1 pereche galosi sau cum le zice, ma indoiesc ca ii putem porta iarasi totusi. iarna asta baietelul meu merge
salopeta subtire toamna
tone de strampi
pantaloni
pulovere lana dar nu cred ca ii mai vin, sunt impletite si prea strans la gat....sa nu intre frigul si "corentul" minunat, doar ca nu mai intra nici capul.
bodyuri cu maneca lunga bumbac
2 fulare
salopeta foarte groasa de iarna. sper sa ii mai vina
geaca + salopeta din aia cu bretele
caciuli tip cagula - le ador.
din cate am scris aici, sper sa am bluze si sosete. si e posibil sa ne trebuiasca cizmulite mai inalte. habar nu am de fapt. nu stiu exact cat va merge pe jos Alex. Eu il voi duce / aduce in manduca de la cresa dar mai stii, poate "bucuriile iernii" il intereseaza mai mult anul asta si vrea pe afara.