Scolari de Iulie - August 2004 * 82
Raspunsuri - Pagina 8
roxanaz spune:
pai normal ca pentru Victor e floare la ureche, dar Patrick dupa 20 plus ce mai facusera ei pe acolo a fost mai comoda solutia inchisului gurii.
mitzura spune:
Buna fetele,
M-am gandit sa intru sa vad ce mai faceti. Vad ca toate bune pe aici, avem copii dezghetati, relaxati si care se simt bine la scoala
Roxi, bafta si ceai mult sa fentezi guturaiul.
Ema, asa da mama (ca tine), ii trimit si pe ai mei in tabara la tine, ca le-ar placea si lor astfel de activitati
Lia, ce bine ca e ok Dan cu colega!
Daria, eu zic ca daca ea a vrut atat de mult sah las-o sa incerce si va zice singura daca ii e prea greu.
Vad ca principala problema pe aici sunt copiii vorbareti. Noi ne luptam cu altceva. Ne-a anuntat invatatoarea ca miercurea are consultatii cu parintii asa ca azi m-am infiintat sa mai primesc si eu un feedback despre Tudor, ca n-am mai fost de la inceputul anului.
A zis ca e foarte ok din punctul de vedere a ceea ce stie (l-a laudat pentru vocabular mai ales), dar e un maaaare gura casca. Isi scoate cartile pe banca, dar pana si le deschide, pana si le asaza in pozitia in care trebuie ca sa se apuce de scris, pana isi scoate creionul...etc. Uneori ridica mana si ramane cu ea ridicata si nu-si da seama ca invatatoarea asteapta deja raspunsul la o alta intrebare....intelegeti cred cum sta treaba. Zicea ca uneori il mai ajuta ea, ii mai asaza caietele etc, dar se abtine sa faca asta, ca nici nu are timp si nici nu vrea sa incurajeze acest comportament. Deci din cauza organizarii el e practic tot in timpul 2 fata de ceilalti. Si zicea ca uneori trebuie sa lase ce face cu ceilalti ca sa il puna pe el pe fagas.
Aceeasi chestie mi-a zis-o si la inceputul anului si de atunci am mai incercat sa-l fac constient de timp si mai alert. Dar am ajuns efectiv la concluzia ca el nu realizeaza trecerea timpului, sau nu-i pasa, sau o combinatie intre. Elementul timp nu exista pentru el. In tot ce face e foaaarte relaxat. Ceea ce e bine pentru el ca persoana, dar va avea de pierdut din cauza asta.
No ziceti voi ce as putea sa fac. Daca am intrebat-o pe ea, mi-a zis sa-l las sa faca totul singur, nici macar sa nu-i mai scot cartile din ghiozdan, sa nu i le deschid eu, etc (ceea ce recunosc ca faceam pana acum, ca eu efectiv innebunesc cand il vad cum se moscaie). De acum incolo il las singur, asta pot sa o fac. Si a mai zis ca se mai schimba in timp, desi eu nu prea cred, ca asta e firea lui.
Cam asta e raportul nostru, va pup ca tre sa fug.
szivarvany spune:
si eu turb la astea, Mitzu, are si Giulia un stil de lalaiala ce ma va imbolnavi de nervi
azi voi incerca sa chiulesc sa merg eu la scoala pe 6 sa vad.
faza e ca sahul asta se face cu domnul cu care faceau la gradi si acolo i-a placut dar ce e mult, strica
_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara 2011 amintiri de vacanta&page=5" target="_blank">Concurs-Vara2011-mag1
carmenp spune:
cam asa e si ilinca, ca tudor: vesinic vine cu pachetu` inapoi acasa ca pina maninca ea se suna de ora, ieri a dat testare la matematica si singura careia nu i-a ajuns timpu` si a dat lucrarea neterminata a fost ea. cred ca si prin somn zic "hai mai repede, ilinca";))
roxanaz spune:
eu a propos de copiii inceti am doua teorii: una ca se vor adapta in timp, cand vor vedea ca sunt in urma si vor realiza acest lucru - si doi - asa sunt ei. si chiar daca vor trage de ei in scoala dupa ce o termina tot adulti calmi vor fi. si nu cred ca asta e un lucru rau (eu sufar si acum de pe urma repezelii mele - si cu colateralele ei, nu pot face munci repetitive, imi e greu sa ma concentrez pe chitibusuri, vad big picture si nu toate detaliile, etc..)
szivarvany spune:
Citat: |
citat din mesajul lui carmenp si 3. daca parintele nu e calm ca cupilu` cedeaza psihic ;)) tzucurei de tzucurei 1, 2, 3 |
asta`s io si atunci imi vine sa urlu
_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara 2011 amintiri de vacanta&page=5" target="_blank">Concurs-Vara2011-mag1
Dorsilia spune:
la faza cu incetineala si cu stangacia lucram si noi...uneori ma uit la manutele lui Danu cand isi manevreaza caietele, cartile, ghiozdanul si imi dau seama ca e putin neindemanatic, nu stiu cum sa zic, adica are caietele ordonate, nu-s indoite, murdare, insa le manevrdeaza ca pe oua parca, nu are inca siguranta cand deschide caietul, am impresia ca acu il scapa sau i se intoarce pagina singura, pana isi potriveste penita la stilou, si face semnele inceeet sa iasa corecte toate (by the way azi a luat bulina rosie:) insa la gradi imi spunea mereu educatoarea ca nu lucreaza destul de repede, pana acu doamna nu mi-a zis nimic despre asta, sper ca se incadreaza in timp totusi. Iar cand incearca sa se imbrace ... daca l-as lasa dupa cum se imbraca el s-ar simti tare incomod, pt ca efectiv trage hainele pe el dar nu-si indreapta nimic, dunga la chiloti e pe o parte, maieul idem rasucit, bluza are manecile rasucite pe brate, pantalonii ridicati doar pana sub buric si evident maieul scos. Ma rog, aici intervin eu ca doar nu l-oi lasa asa.
Cu caietele si ghiozdanul il las pe el ca repetand zilnic sigur va ajunge sa dobandesca dexteritate.
In ce priveste faptul ca trebuie sa se integreze intr-un timp anume de executie la scoala a lectiilor eu zic ca trebuie sa se straduiasca, i-am zis si lui Danu sa incerce sa tina pasul adica sa lucreze corect dar nu extrem de incet pt ca va ramane in urma si va avea mai mult de munca acasa. Ma gandesc ca vor avea teste de dat si timpi in care sa se incadreze, vor trebui sa faca fata si sa isi termine testul cu bine in conditiile de la scoala. Se stie ca acasa singuri lucreaza mult mai corect si mai repede, la scoala mai casca gura in stanga, in dreapta, mai sar peste un rand, mai uita sa treaca rezultatul desi au calculat corect, etc si uite asa trece timpul...
se vor adapta la conditiile noi, si noi am fost scolari si noi am mai dat-o-n bara, sa speram ca ei sunt mai destepti decat am fost noi la 7 ani
roxanaz spune:
corect, asta cu incadratul in timp clar devine o obisnuinta mai tarziu - ii pregateste pentru examene, nu?