Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (9)
Raspunsuri - Pagina 10
rodyka spune:
Citat: |
citat din mesajul lui crissy77 bumblebee, eu folosesc drojdia uscata, pun toate ingredientele la inceput, nu pe etape. Apa si uleiul jos, apoi faina, apoi sarea, zaharul si drojdia (deci se atinge drojdia de sare). Am sa recitesc manualul poate mi-a scapat (eu am o masina noname). |
si eu am folosit drojdie uscata, pana cand am stat asa pe ganduri si pe probe si am concluzionat: si economic si calitativ iese painea mult mai bine cu drojdie verde. pentru o paine de 1 kil pun a treia parte dintr-un cub de 25 g (desi pe el scrie ca se foloseste intreg pentru 500 g faina ) si nu o amestec/dizolv in nimic. masina asta de paine e cea mai buna prietena a mea, tocmai pe gustul lenei mele , nu tre sa-i fac nimic altceva decat sa-i pun ulei, apa, sare, zahar, faina, drojdie si seminte (in ordinea asta, dar toate-odata, la inceput, nici nu stau sa piuie dupa 22 minute ca vrea semintele)
crispro, , sper ca v-ati distrat bine! si ca Vladut a fost cuminte
Alice, vineri o jumate din noaptea a dormit Isa cu noi in pat, din motive de maraiala nestiuta si neexplicata , dar la noi nu ies dintisori pe nicaieri...
azi Isa ne-a dat desteptarea la 8.30, am luat-o cu noi in pat dar nu mai avea somn. mai nou nu se mai trezeste deloc peste noapte si nici dimineata, ii dau lp cand ma trezesc eu la 8 s-o pregatesc pe Maria... si azi-noapte a dormit vreo ora cu noi, ca mama o culcase la 12 -chiar cand am intrat noi in casa dar, cum a auzit usa, a fost drept in picioare! si a adormit apoi multumita si fericita intre noi (mai bine zis calare pe noi ). noi nu prea avem vanatai, cand cade apuca sa se sprijine pe maini sau in genunchi, deci avem ceva julituri in amandoi genunchii, dar de pe o zi pe alta trec, dam cu Dettol spray (apropo, il recomand!)
vroiam sa zic ca in ultimele zile m-am cam inecat in oceanul cu melancolie, nici nu stiam cat de adanc m-am scufundat pana aseara cand sotul a decis ca la ziua fetei nasilor mergem doar noi doi (adica seara, ca Maria a fost de la amiaza). eu am sarit drept in sus, cum s-o las pe mama cu Isa acasa ? dar apoi m-am gandit ca se descurca sigura, ca ieri Isa a dormit de la 4 la 8 (!!!) cand abia am trezit-o eu. dar tot mi-a fost greu sa plec... no, adevarul e ca nu m-am simtit bine deloc, eram cu telefonul in mana si la un moment dat am sunat eu sa vad cum sunt, Isa radea la telefon si striga mama-mama, toata m-am topit. plus ca toti ma intrebau de Isa, cum de n-am adus-o, ca n-au mai vazut-o demult... bine, cred ca in mod normal o iesire doar noi n-ar fi stricat, dar acolo asa era o atmosfera de falsa ca dupa 3 ore am revenit acasa...
n-am prea intrat in ultimele zile sa va scriu, am citit insa asa pe bucatele. n-am avut starea de spirit sa ma bag in seama . asa ca pup acum tare toate cucuiele si pe mamicile suparate. si pe mamicile cu burticute
Isa = parfum de fericire (19 iunie 2010)
Maria, printesita mamei (26 iunie 2001)
ooana spune:
citat din mesajul lui tina_80 Oana, ai pus poze si cu apartamentul?...si n-am fost eu pe faza? |
ha ha ce poze?!? ma pot lauda cu bucataria si baia care sunt gata si camera lui Matei 80% ...in rest sper sa luam mobila si la Craciun sa il asteptam si noi pe Mosu cu casa pusa la punct...cand e gata iti arat poze, doar sa ma mai tragi de maneca
voi in ce faza sunteti?
ieri am fost la Ramo la gratar....vremea frumoasa, papa foarte buna doar pui si curcan si salata...au mancat si piticii
Matei tot cu muci si tuse si mananca ingrozitor de prost, adica 50gr/masa mai putin LP cu care nu avem probleme, seara am inceput sa ii pun si o masura de cereale macar as asa compensam
durere de dinti - am vazut un documentar pe Discovery in care explicau ca atat de mare e durerea ca un adult ar innebuni dar la copii centru nervos al durerii nu e complet dezvoltat si din aceasta cauza tolereaza eruptia dentara
Rody hai povesteste-ne ce melancolie?! ca sigur te simti mai bine dupa ce ne spui noi suntem aici...
Crisule pai e a doua nunta la care ne fentezi, ca a mai fost una la care ai tras "chiulul"
lauri_ca spune:
citat din mesajul lui btz_ovi Si observ ca,mai nou,cand il enervez isi trage [/b]palme peste fata[/b],da nu asa in joaca,ci da tare de incepe sa planga.Ai vostri fac asa?Ca pe mine ma enerveaza la culme faza asta,cred ca ii leg mainile in curand |
Fata mea cand are nervi se trage de parul de dupa urechi cu furie.
puiutz_mic spune:
buna fete dragi!
Rody, sa ne luam de mana, nici eu nu am o stare de spirit prea grozava de cateva zile, parca nu mai am nici energie, ma simt atat de obosita (si de la durererea de spate care nu-mi mai trece de cateva sapatamani )
asa ca zilele astea doar v-am citit, nu am fost in stare sa scriu nimic
suntem pe ultima suta de metri cu deschiderea sediului nou, adica mai sunt de facut doar ceva finisaje si de aranjat mobila, scule acte etc aduse de la atelierul cel vechi. deja ma simt mai bine stiind ca sotul o sa fie la doi pasi de casa toata ziua!
Raducu - precum stiti, prefera sa stea flamand decat sa manance fara jucarii si maimutareala. Deja am cedat eu, ca nu mai pot duce psihic, plus ca ma dispera sa-l stiu flamand. Pana la urma s-o dezobisnui el de jucarii la masa, SPER!
in rest toate bunicele, doar durerea asta de spate ma sacaie si nu prea il mai pot ridica si duce in brate pe Raducu. Si nu are decat vreo 9-9.2 kg.
va pup dulce si va doresc o duminica frumoasa!
Elena, mami de Raducu cel cumintel
12.08.2010
Sunt Raducu si am implinit 1 AN !!!
Alice_Elena spune:
nina, misca al meu parca mai mult ca sorasa. are program mai ales seara. dar imi place si traiesc fiecare ghiont pe care il simt
crissy, ma uitam la handbal. meciul a fost frumos. pana in ultimele minute cand ne-au macelarit arbitrii si din pacate au castigat polonezii. imi place sportul, cred ca mi-as fi dorit sa fac ceva sport dar am fost putoare sper sa le placa copiilor. visez ca fimiu sa faca handbal
Mami de Mara Nicolle (20.08.2010) si 24+
puiutz_mic spune:
Crissy esti o minune! Acum ma uit pe niste poze puse de tine cu diverse bunataturi (tort, pizza de post, rulada de post, unt facut in casa).
Si mie imi faceau ai mei unt in casa cand eram mica. Puneau smanatana intr-o sticla de lapte (stiti de care, de 1 litru, cu gura mai larga) si o zguduia tata pana se alegea untul. Apoi la fel, pus la scurs si frecat in castronel sa iasa tot zerul. Era o bunatate!
Dar smantana de care folosesti? Nu de la magazin presupun . De la tarani totusi mi-e cam frica sa iau.
Elena, mami de Raducu cel cumintel
12.08.2010
Sunt Raducu si am implinit 1 AN !!!
crispro spune:
Hello, fetele.
La nunta a fost exact cum m-am asteptat: sotul nu danseaza deloc, nu m-a scos la nici o melodie... L-am mai luat pe vlad ( care era cu mama in camera) si am dansat cu el. In rest am stat pe scaun toata seara si am butonat telefonul, in timp ce sotul socializa cu prietenii lui, toti singuri...
Puiutz, si eu am incercat sa ii dau lui v sa manance fara jucarii, dr nu reusesc. Si nu am rabdare si putere suficienta. Sa il las flaman nu pot.
Mananca bine lp, insa doarme tot nasol, cu multe treziri si cu una de o ora, doua. Astept sa ajung acasa, in patul meu. Am si eu o stare... De imi vine sa tot merg in lume. Cu sotulne impungem tot mai mult... Parca nici nu mai vreau sa mergem undeva doar noi 2, ca nu simt...
Scuze greselile, scriu de pe tel, din masina.
Va pup, duminica faina!
Sa-l ajutam pe Alex
Alice_Elena spune:
va multumesc de pupaturi pt mara, le-a primit toate. si in plus de la noi
elena, rodica, alta data cand mai aveti stari rele sa intrati sa scrieti despre orice, ca trece ziua mai frumos
btz, si mara isi da palme, dar nu la nervi, ei i se pare amuzant... si da, laura, cu parul de dupa urechi are si a mea o problema. eu m-am gandit ca o gadila...
Mami de Mara Nicolle (20.08.2010) si 24+
mov_79 spune:
Ceau fetelor,
nu v-am mai vizitat demult, mi-a fost dor de voi si de povestiile cu dragii nostri delfinasi, lui Mihnea i-au iesit 2 masele si ultimul dintoc deodaata...s-a lasat cu scandal, maraieli...plasete...acum doar o masea mai e imflamata,dar nu pot sa ma laud ca s-a cumintit
la noi cel mai greu e dimineatza, la imbracat, tot timpul plange cand ajungem la tricou, bluze...doamne, parca de un an si 3 luni nu s-a invatat ca ne imbracam si iesim afara....in rest e un SCUMP asa mult il iubesc, seara e foarte dragastos, se lipeste de noi ca o pisica.
Din pacate nu am inceput inca operatiunea INTARCARE, mi-e groaza si tot aman.
va pupam, Mihnea si Oana
crissy77 spune:
puiutz, untul il fac din smantana obtinuta in casa (suntem abonati la lapte, 3 sticle de 2 l / sapt). Din el ii dau sa bea Elisei, fac iaurt, smantana, branza, unt (cand am prea multa smantana), cascaval (cand am prea multa branza)