Strugurasi Sept-Oct 2011-Haideti fetele!(117)
Raspunsuri - Pagina 11
LenaC spune:
Lali, kg mele
LenaC------.3.30,X.xx,5.00,5.00,5.50,6.00,6.50,7.00,7.40,8.10,8.40,8.10,9.80,10.2,11.6,11.5,11.6,11.9,----,
sapt 38 (sapt trecuta) -> 11.6
sapt 39 (sapt asta) -> 11.9
Lena - 39+
Tic-tac, tic-tac
Lali_mete spune:
O doamne de cate ori am putut scrie cuvantul "sfarc" intr-un singur mesaj!!
Andreea ce ma ifaceti? Ce mai face prima strugurasa a odiseei? De cand tot spun ca te sun ,nereu uit .
Bujo dupa ce atatea generatii au folosit lapticul de mama drept medicament e greu sa ne dezvatam noi . Si e si mai greu cand avem oameni care le-au incercat si ne asigura ca au avut si rezultat pozitiv. Asta cu lapticul de san pus in ochi e de foarte mult timp si se aplica in mod special la ochii"trasi de curent" , nu cu canalele lacrimale infundare. Ce tin eu minte de la sora mea cand era nou-nascuta,e ca mama facea acelasi masaj de care spui,cu primul lapte din san picurat direct in ochiul surorii mele.
Nu recomand metoda ,doar spun ce stiu.
Helenutza
Zubi parerea mea,si doar a mea ,e ca nu stiu mult timp copiii ce-i ala rasfat ,nu doar 6 luni. Acum mai ales,copilul nu se poate exprima decat prin plans cand vrea ceva,orice. Daca el vrea in brate nu e pentru ca "s-a invatat asa" ci pentru ca simte nevoia sa te aiba aproape ,sa ii calmezi ceva, colici,teama,foame,frig,cald,orice . Nu uita ca esti singura fiinta pe care o cunoaste dinainte de a se naste, momentan aproape numai bratele tale ii confera siguranta si alinare de orice problema.De aceea se calmeaza aproape instantaneu cand il iei tu in brate. Eu am doua exemple foarte diferite unul de altul. Pe Paul nu l-am dat jos din brate ca asa voiam eu , il dragaleam toata ziua. Cu toate astea el adormea singur in patut,niciodata leganat in brate, noaptea plangea ca ii era cald daca il tineam imbratisat, statea singurel in camera daca aveam treaba. Nu cerea in brate desi il tineam eu si cand dormea ,de drag. In schimb Teodora doarme numai lipita de cineva sau invelita bine. Daca o pun in patut si o invelesc cu paturica sau scutecul atata se foieste pana se acopera toata . Atunci doarme mai adanc si mai bine,cu o imagine foarte multumita pe fatzuca . Sora-mea spuena intr-o zi ca asa am invatat-o ,apoi si-a amintit de Paul ,si a spus ca totusi poate am dreptate.
Revin,au sosit musafirii ..
Pentru Raisa
Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009) si Ioana Teodora (23.08.2011)
mikka11 spune:
Salutare mamici si burtici!
Noi am iesit astazi pentru prima data afara, am avut asa niste emotii, am stat 20 de minute si a fost tare bine, bebe a dormit tot timpul.
Multumesc darisa si sei pentru raspunsurile dat in legatura cu ingrijirea buricutului si a modului in care trebuie sa o imbrac pe bebelina afara
Darisa te invidiez pentru ca poti inca manca orice, asa am facut si eu inainte de nastere, acum meniul meu e fix, iaurt cu cereale integrale, supa de legume, pui la gratar cu morcovi fierti...mi-e frica sa mananc altceva sa nu ii fac rau bebelusei.
Chiar asa fetelor, ce as mai putea manca sa nu ii dauneze, ca m-am saturat de astea
May bine ai revenit! Si eu am fost daramata cateva zile dupa ce am venit de la maternitate, am avut si eu probleme cu sanii insa am urmat sfaturile fetelor si s-au rezolvat. Fii fara grija, totul se va rezolva incet-incetAm pus comperese cu apa rece ( niste batiste) dupa alaptat, inainte am bagat sanii sub dus cald si masam...masam si gand sugea bebe si am scapat.
Am ajuns abia la pagina 7, fug ca s-a trezit pitica si revin...sper
Mamica fericita de Maria Alexandra (20.09.2011)
oanaiasi spune:
Bine ai revenit, May!!!! Asteptam poze cu Beatrice!
Lali, la multi ani pt Paulici! Sa creasca mare, sanatos si frumos!!!
Eu astept gogoasa sa se trezeasca. are vreo 4 ore de cand doarme. ar trebui sa ii fie si ei foame...
intrebare: in ce pozitie culcati voi copilasii? Citeam in dr. spock ca trebuie culcati doar pe spate. voi cum faceti? A mea doarme f bine pe o parte. o mut de pe o parte pe alta d e fiecare data, nu mi e frica daca regurgiteaz in pozitia asta...pe cand daca as culca o pe spate...
marti cand ma duc la pediatru intreb sa vedem ce zice.
May, hemangioamele de pe fata se resorb in max cateva luni. pot fi cateva saptamani. stai fara grija.
Oana mamica fericita de Maria Ecaterina 18.09.2011
Doamne iti multumim!
andreea2011 spune:
Lali, multumim ca te gandesti la noi!
Slava Domnului suntem foarte bine. Eva ia bine in greutate are 5100gr. manaca bine.Pe 5 face 2 luni. Sta mai tot timpul la mami in brate. din aceasta cauza nu prea mai am timp de nimic dar trebuie sa recunosc ca si mie mie drag sa o tin asa. Ma simt asa de bine cand se lipeste toata de mine! Imi vine sa o rod.
Cred ca incepe sa grungureasca!
Ne-au suparat putin si colicii dar acum suntem mai bine.Singurele probleme pe care le-am avut au fost o iritatie la pasarica si un ochisor curgator.Acum au trecut.
Eu inca mai folosec pompa de muls de 4-5 ori pe zi? Dc trece mult timp ma ud toata. Uneori sunt nevoita sa o folosesc chiar inainte de alaptat pt ca Evei ii curge mult laptic si se ineaca des.
Voi cele cu mai multa experienta ce parere aveti de asta?
In mod normal dupa cat timp se regleaza secretia de lapte?
Va pup pe toate!
ionelamaria spune:
Oana, dar daca opui pe spate doarme cu fata in sus? Bebeii au tendinta sa itoarca oricum capul pe o parte. Si pe burtica are voie sa doarma daca stai cu ochii pe ea. In principiu nu are cum sa se sufoce daca e pe o saltea potricvita ei, nu arfe perna( nici nu are voie sa aiba) si nu are ce sa-si traga pe fata. dar na, pe burta nu am putea noi sa stam linistite.
Andreea, tocmai pentru ca folosesti mult pompa curge atat de mult si nu are cum sa se regleze. E cerere-oferta. daca tu scoti la pompa , corpul tau intelege ca e si acea cantitate necesara. Incearca pozitia pe spate la alaptat ( adica tu pe spate si fata pe burta ta) in cazul cand sanul curge mult si se ineaca. Scoate numai si numai daca sanii devin tari si oarecum durerosi ( adica nu te indemn sa ajungi sa te doara, ci pana unde tolerezi sa astepti). Scoate tot mai putin in fiecare zi la pompa
Mai e un dezavantaj daca scoti inainte sau dupa alaptat. Lapticul mamei are 3 etape:
1. laptic plin de anticorpi ( primele gurite)
2. laptic plin de vitamine, minerale , slab, care tine de sete( pe langa faptul ca vitaminele si mineralele din el sunt perfect asimilabile de bebe)
3. Laptele gras care tine de foame si ingrasa / lungeste bebe.
daca scoti inainte de masa privezi copilul de primele categorii de laptic. Daca scoti dupa masa il privezi de cel gras.
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 36+ cu Tudor
andreea2011 spune:
Ionela , multumesc pt raspuns.
O sa incerc sa scot incet, incet pompa desi recunosc ca acum mi-e putin frica sa stau nemulsa nu cumva sa-mi pierd lapticul.
De asta mi-a fost mereu frica cu toate ca am avut de la bun inceput mult laptic.
camady spune:
Buna fetelor.
Lali sa-ti traiasca flacaul
Azi eva a dormit prima data pe burtica si a dormit bine, nu s-a mai foit. Si noi dormim mai mult in brate .Daca o asez in patut are ace.Am zis sa-i iau si un leagan poate o mai sta si in el ca deja ma dor bratele.
24.08.2011 mami de Eva Maria si mami de Razvan Gabriel 8 ani
camady's baby
MARINAENACHE spune:
Cine ma lamureste si pe mine, va rog... Piticeii mei sunt constipati si se chinuie foarte tare sa fc kk dar nu elimina decat gaze ii doare burtica foarte tare pt k se si chircesc si se screm foarte rau iar noaptea nu dorm... sa fie de la laprele praf (Prenan) o fi prea concentrat? Vreau sa le dau debridat de 3 ori pe zi e bn asa? sau cum sa procedez. oricum nu vreau sa ii las mai mult de 12 ore sa se chinuie k deja o sa ii doara foarte tare
Mami de Luca Alexandru & Mathias Valentin Unde.s 2 puterea creste
Doamne Doamne vegheaza asupra noastra sa fim sanatosi si sa crestem mari
oanaiasi spune:
Ionela, cati are o pernuta lata si foarte plata...practic cred ca sub cap are un cm sau 2 in plus fata de restul corpului de la pernuta. acum are un culcus la noi in pat. sta calare pe o pilota. i am pus o pt ca salteaua mea are niste arcuri cam naspa. ...face a noua.
de invelit o invelesc cu o paturica subtirica.daca doarme cu geamul deschis pun o pelica de finet sub paturica...din cate imi dau seama pana acu gresesc cam peste tot...
pe burta nu doarme decat daca e pe burta mea.
o sa incerc sa o pun si pe spate. am vazut ca are tendinta de a intoarce capul in lateral.
Oana mamica fericita de Maria Ecaterina 18.09.2011
Doamne iti multumim!