Strugurasi Sept-Oct 2011-Haideti fetele!(117)
Raspunsuri - Pagina 12
pinkysor spune:
Buna ziua si de la noi fetelor!
Bine ai revenit May!!! Asteptam pozici
Apropo, am vazut ieri pe grup o gramada de poze cu bebei frumosi!!!
Sa va traiasca si sa va bucurati de ei!!!
Noi suntem mult mai bine cu iritatia, am inceput de cateva zile sa folosim apa bicarbonata si un unguent de la Badger. Pe restul corpului momentan folosim ulei de galbenele. Am vrut sa folosesc unt de shea pentru iritatie dar am vazut ca ce am eu e nerafinat si nu sunt sigura ca e ok. Cel rafinat e indicat pentru iritatie... oricum dupa mine cel nerafinat ar trebui sa fie mai bun ca nu a trecut prin procesul de rafinare. Ma mai documentez :)
Puiul meu face caca aproape la fiecare masa, la voi se intampla la fel? Eu nu ii dau decat laptic de mami.
Ieri am iesit cu wrapul... a fost super, bine tebuie sa mai exersez sa-l pun bine in wrap.
La multi ani Lali pentru puiut!!!
May3 spune:
merci fetelor tuturor de sfaturi.
acum ii dau si lp ca nu am destul laptic pt ea.
incep sa-i fac un program fiindca ne-am dat rau peste cap.
ma mulgeam o ora, scoteam 40-60 ml, incercam tzatzica, nu mergea, da-i loaptic, apoi completare si uite asa o chinuiam si pe ea 1 ora si pe mine 2, apoi iar de la capat pt mine dupa 2 ore, pt ea dupa 3.
asa caam hot sa-i dau o masa lp, una sa ne chinuim cu tzatzi si sa ma mulg pana ii fac de-o masa.
lali, exact asa am inc sa fac de dim si a apucat tzatzi de cateva ori. poate reusim...
soacra e de aur. ma ajuta enorm. ea ma mulgea in maternitate, masaj, eu nu reusesc... plus cu asta mica ma ajuta.
ionela, daca pun prosoape reci intre pompe pe ziua si noaptea gel inghetat in prosop si dorm si eu 6 ore, daca e asta mica ok, e rau?
prob mea cu dusul si masatul ca nu pot decat o data pe zi ca lumea ca-i socru pe aici si nu ma pot plimba mereu cu tzatzele in vant...
alta intrebare: ce lp e bun? in maternitate ne-au pus nan 1, dar nu prea se gaseste in oras. cu ce il pot inlocui pana una alta?
helenutza, nu mai am greturi.
am ramas in schimb cu degetele amortite. sper sa treaca.
mamica de Beatrice Ana - 26.09.2011
zebraroz.ro
MARINAENACHE spune:
May obs k u ai nevoie de nan 1 se gaseste in oras (Rm. Valcea) la farmaciile din centru si mall si la carrefour(29 lei).
Pup
Mami de Luca Alexandru & Mathias Valentin Unde.s 2 puterea creste
Doamne Doamne vegheaza asupra noastra sa fim sanatosi si sa crestem mari
oanaiasi spune:
Ionela, cateva firicele verzi in kk sunt normale? In rest kk are aspect normal, galben cu flocoane.
Oana mamica fericita de Maria Ecaterina 18.09.2011
Doamne iti multumim!
Helenutza23 spune:
oanaiasi da, e normal si verzui. nepotii mei faceau verzicios.
edit: acum vad ca avem copilasii nascuti in aceiasi zi.
may eu am mai avut multe zile dupa nastere degetele de la maini umflate si dureroase. si picioarele umflate. mi-a trecut dupa vreo saptamana, 10 zile, nu mai stiu. ideea e ca trece.
ionelamaria spune:
Andreea, normal e sa nu pompezi, deci nu ai de ce pierde lapticul, Eu nu am pompat siu nu l-am pierdut si inca alaptez per primul, iar , in curand, probabil pe amandoi. Pompa e penbtru cand mama trebuie sa plece fara bebe si nu e la ora mesei si pentru sani durerosi, canale infundate etc. pentru a ajuta la sporirea confortului. Nu e pentru rutina. Generatii la rand au alaptat fara sa aiba pompa. Chiar nu te stresa, n u ai de ce. Laptic e daca poti scoate atat si bebe e satul doar stand la san
camady, ma bucur ca a dormit ok
MARINAENACHE, probabil ca de la LP sunt constipati, se digera greu fata de laptele matern. Totusi nu as da debridat. Incearca mai bine un supozitor cu glicerina. Il tai pe lung in 4 cu un cutit incins si apoi il topesti putin in mana sa nu aiba muchii taioase. Pui cate 1/4 , nu mai mult.
Oana, da, copii tin capul pe o parte si cand sunt pe spate . Natura s-a ocupat pana si de asta. Sanse sa se sufoce regurgitand sunt tot cam cate sunt cand doarme pe o parte. Probleme apar daca o fixezi cu fata in sus cand e pe spate.. Pe burtica problema e tot cam asa. Adica na, ideea e ca e mai aproape cu nasucul de saltea si aici apar problemele, sa nu aspire ce a regurgitatsi e pe saltea.
May , cu cat pompezi mai rar cu atat mai putin lapte e. Cu cat scoti mai putin tot asa. Macar pune acel sistem de care iti povesteam cand e la san si sa traga LP din canuta sa zicem daca lapte de la tine nu scoti destul. ^ore noaptea e mult pauza... acum nu stiu ce sa spun. Daca e pentru alaptare e mult , dar daca tu hotarasti ca nu merita efortul e decizia ta. cat iti doresti tye sprijin cu alaptarea. Mai am rugamintea sa suni si la ROX ( laptematern at yahoo.com) si sa ceri un sfat. ea are mai multea experienta decat mine. Pup si sper din suflet sa nu te lasi usor.
Degetele trec de la sine in cateva zile. Rabdare
Oana, ai mancat salata sau ceva verde tu?. daca nu piroase urat e absolut ok
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 36+ cu Tudor
oanaiasi spune:
Ionela, am mancat placinta cu marar.
oare de la asta sa fie?!
Nu mi s a parut ca miroase mai rau decat alt kk. il miros si pe urmatorul ca sa stau linistita.
azi am mancat ardei la otet. sper maine sa nu faca kk cu rosu in el ca fac infarct.... ma uit in pampersi ca la icoana sa fie totul.in ordine. sper sa ma relaxez curand. Greu cu primul copil...ii sufli in fund si dupa aia te intrebi daca nu a racit de la suflatura....
Oana mamica fericita de Maria Ecaterina 18.09.2011
Doamne iti multumim!
ionelamaria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oanaiasi Ionela, am mancat placinta cu marar. oare de la asta sa fie?! Oana mamica fericita de Maria Ecaterina 18.09.2011 Doamne iti multumim! |
Cel mai probabil Da
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 36+ cu Tudor
bujo spune:
May3 daca tu te plangi de sani pietroi, mai mult ca sigur ca ai cel putin 90 ml in ei, cat sa pape ea. Insa nu ai canalele bine desfundate. Cel mai bine desfunda bebe, asta e clar, insa poti ajuta si tu cu masaj si comprese caldute. Cele reci pot duce la formarea de dopuri de grasime. Incearca si metoda cu seringa, eu la Filip doar asa am reusit sa desfund. Iei o seringa fara ac, tai capatul unde se baga acul, scoti pistonul si il bagi la capatul taiat si apoi pui pe mamelon. Functioneaza ca si pompa, doar ca face vid strict pe mamelon si sanse mai mari sa desfunde. Atentie insa sa nu tragi prea tare si sa ranesti mamelonul.
Andreea cu cat mulgi mai mult cu atat produci mai mult. N-o sa scapi de sani pietroi in felul asta. Incearca sa nu mai mulgi, sau macar sa mulgi doar cat sa detensionezi sanul si sa nu fie dureros si cu noduri. La Filip mulgeam si eu pana goleam sanul si produceam tot mai mult, eram ca in basmul ala cu mamaliga care tot crestea si crestea si dadea din oale afara Acum m-am mai desteptat si mulg doar cand sunt prea plini si durerosi sanii.