Strugurasi Sept-Oct 2011-Haideti fetele!(117)
Raspunsuri - Pagina 10
May3 spune:
merci mult fetele
ionela, ce sa zic. un real ajutor. s-ar putea sa te mai stresez din cand in cand.
azi sunt ceva mai bine. de dim am reusit s-o fac sa traga un pic de tzatzi.
am stat cu pompa juma de ora la fiecare san si unul din ei s-a mai muiat un pic si am reusit sa prind mamelonul si a tras de cateva ori, dar apoi scandalul.
in rest, ca zicea lali ca sa prind pielita mamelonului. ai mei sunt atat de pietroi incat sfarcul este parte din san, adica singura dif e ca e colorat, in rest e ca pielea de pe san. nu stiu cum sa explic.
o sa ma uit de scoica aia si sa iau.
azi noapte am stat cu comprese reci pe sani. m-am muls la 12 noaptea si apoi pana dim cu comprese. si la 8 dim cand m-am muls am reusit doar 40 de ml. mai putin ca ieri. sper ca nu-mi scad lactatia compresele astea.
sanii parca o idee mai moi in dim asta. dar doar o idee mica mica.
peste juma de ora ma mulg iar ca la 12 si ceva o sa vrea papa si ii dau 4o ml de la mine si 50 LP. sau ma rog cat scot eu si restul pana la 90 de LP. v-am zis ca-i mancacioasa.
prob e ca stau mufata non stop la pompa asta in ritmul asta
lali, la multi ani pt paul
39+ cu Beatrice Ana
zebraroz.ro
May3 spune:
anilasa, lena, nastere usoara
fetelor in ca o intrebare.
colicii cam cand se instaleaza si cand imi dau seama de ei si ce fac atunci?
cam multe intrebari dar n-am avut timp sa citesc despre subiect.
ea de obicei mananca si doarme. azi noapte a fost agitata dupa masa de la 1 si o ora am stat cu ea in brate. fara sa o legan. asa pe picioare pe perna si se tot stramba, fara sa tipe.
or fi inceput?
mamica de Beatrice Ana - 26.09.2011
zebraroz.ro
ionelamaria spune:
May, compresele reci nu scad lactatia in sine dar expulzia e mai grea, de aceea e bine sa faci dus fierbinte inainte de alaptat. Atentie ca , desi stiu ca stai mult cu ompa la san, distanta nu trebuie sa fie mai mare de 3 ore daca fata nu suge. Oricat ar fi de agitata intai insiti sa pui fata la san, cu rabdare. Incearca atunci cand e flamanda, incearca si cand e aproape satula. Unii copii trag de foame, altii nu au rabdare cand le e foame. daca a prins sanul si a supt putin e bine. Insista cat te tin nervii. Vorbeste cu ea mult, vocea calma ii induce si ei o stare de siguranta.
Ufff! e greu de reparat dar nu imposibil.
Asta e filmulet cu dispozitivul cu tubulet de care povesteam:
http://www.breastfeedinginc.ca/content.php?pagename=vid-lactaid-rom E importanta daca a prins sanul sa faci asa ca ea sa nu fie frustrata din cauza fluxului slab fata de asteptari si sa stea la san
Curaj!
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 36+ cu Tudor
ionelamaria spune:
Colicii in sensul adevarat se instaleaza pe la 2 saptamani. Cu toate astea, daca bebe inghite aer cand mananca il doare burtica
May3 spune:
deci trebuie din 3 in 3 ore fie noapte, fie zi?
mamica de Beatrice Ana - 26.09.2011
zebraroz.ro
ionelamaria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui May3 deci trebuie din 3 in 3 ore fie noapte, fie zi? mamica de Beatrice Ana - 26.09.2011 zebraroz.ro |
da, altfel scade lactatia. CU CAT E MAI MULT SOLICITAT CU ATAT CRESTE
racheel spune:
hello fetele
Am reusit sa o fac pe ghinduta sa ia suzeta Am zis eu decat degetul mai bine suzeta nu?Si nici nu-mi mai cere ziua de mancare din ora in ora pentru ca ii mai dau suzeta di se culca singurica in patutul ei.
Mai tarziu stiu ca-i greu sa o dezvat
LA MUTI ANI PAUL.Sa fi sanatos, sacresti mare si frumos si sa asculti de parintii tai.
may eu am intrat in depresie din cauza sanilor.Sa nu faci ca mine Eu timp de 3 saptamani mm-am muls 1 L pe zi iar in saptamana a 4-a, 500 ml, si acum nu mai este nevoie ca ghinduta a crescut si suge mai mult.
Racheel fericita de ghinduta Anastasia-Maria (25.08.2011)
Helenutza23 spune:
May noi chiar ne luam de mana. si eu ma mulg. la primul copil chiar am avut ambitia sa il pun la san si am incercat asta luni intregi. dar fara succes. la 5 luni a refuzat total sanul meu iar eu am continuat programul "mulgerea" pana la 8 luni.
acum, m-am resemnat. nu mai am nici timp sa stau cu orele sa insist cu pusul la san. asa ca ma mulg, din nou!
pana la urma e important sa le dam lapticul nostru.
alaptatul, de multe ori, nu e usor, dar eu cred ca merita efortul. succes mult!
a, cu greturile cum stai? eu sunt ok, ceaiul de stimulare a lactatiei de la fares imi face bine si la gastrita. asa ca ma simt ok.
zubi ziceai ca al tau pui vrea in brate. si la meu a fel. pozitia preferata: pe umar
si il apuca mai les cand vrem seara sa ne culcam
ziua doarme de sparge, nu se trezeste cu orele, nici macar sa pape, dupa care spre dupa amiaza intra pe recuperari cu mancatul...
racheel suzi e gagica noatra. incerc sa i-o dau numai in caz de necesitate maxima. adica noaptea cand as vrea si eu sa dorm si nu reusesc cate o ora sa il adorm pe el. si atunci i-o dau.
cica nu e bine sa suga mult la ea ca ii poate creste secretia gastrica, ii poate deforma gurita... cat mai rarut ca-i mai dragutz.
o zi buna
Helenutza23 spune:
Lali, sa nu uit, la multi ani! sa creasca mare si sanatos alaturi de surioara lui!
Lali_mete spune:
Hello fetele mele dragi !!
Multumesc pentru urarile la adresa puiului meu !
May stiu despre ce vorbesti,asa erau si la mine si dupa prima si dupa a doua nastere . Pune fata la san si "de distractie" dupa ce e satula, joaca-te cu ea , chiar daca refuza sanul ca nu mai vrea lapte. Ii dai cu sfarcul pe la gurita .Mai ales dupa ce te mulgi imediat,pentru ca atunci este mai putin tensionat sanul. Odata ce prinde sfarcul de mai multe ori si invata cum se face o va face chiar daca sanul tau va fi ca o minge, doar sa o pui cu gurita in dreptul sfarcului. Rabdare,rabdare,rabdare. Ca sa nu te streseze nimeni, ia fata,mergi in camera, si voi doua,atat, va desfasurati. Cu spectatori e mai greu. Asculta sfaturi, intreaba si soacra cum a reusit sa alapteze copiii,dar cand aplici,aplica singura,in intimitate. Inca ceva,daca vrei sa alaptezi si nu sa dai formula, taie macaroana scurt,si celor carora le ceri sfatul sa le spui clar ca vrei sfaturi de alaptat, si daca nu merg, atunci intervine lp. Tu te mulgi si dai la biberon lapticul tau? Hai,curaj, cu perseverenta,curaj si hotarare putem muta si muntii pentru copilasii nostri.
Fetelor, tot incerc sa scriu la listuta ce nu s-a scris,sa actualizez kg dar nu mai reusesc. Aseara am cazut lata langa pici in loc sa recuperez.
Ca sa scriu la listuta,dati-mi din nou kg pe saptamana trecuta si pe asta,sa le trec, ca nu stiu daca mai reusesc sa recuperez. Si parca tin minte ca Elly are alt nume la baietel,nu Robert , si acolo o sa schimb .Acum astept ceva musafiri ,si apoi o sa ma joc pe aici . Fetele care aveti la copilasi trecut "Struguras" nu ne spuneti cum ii cheama pe bebici de fapt?
Haideti fetele la termen !!!
Va pupic dulce!!
Pentru Raisa
Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009) si Ioana Teodora (23.08.2011)