fiv dr dragos albu 43

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lyly_mar spune:

claris,mai conteaza f tare si ce medii de cultura are laboratorul....cat de dotat e...

Citat:
citat din mesajul lui Anastasia_7

Citat:
citat din mesajul lui claris

Fetelor spuneti-mi va rog la Medlife de ce nu merg cu embrionii mai departe,sa ii tranfere de ziua 5 ?
Mirela daca intri,poate imi poti da mai multe detalii...
Mult noroc fetelor in focuri si celor gravidutze sarcini usoare si bebei la termen,sanatosi

Buna, Claris!Intr-adevar, daca se transfera embrioni de ziua 5, ar fi mai multe sanse ca embrionasul fiind mai matur, sa se prinda , adica sansele de "lipici" ar fi mai mari, DAR explicatia celor de la Medlife de a-i transfera in ziua 3 este ca sunt mai rare cazurile in care rezista embrionii pana in ziua 5, in mediu artificial, non-matern. Ar trebui sa fie din start foarte, foarte puternici Aceasta a fost explicatia pe care am primit-o si eu. Sunt putini embrioni care rezista atat pana in ziua 5, fara sa fie in mediul mamei, e mai apropiat de " ritmul natural" asa.

„Iubirea lui Dumnezeu fata de cel mai mare pacatos este mai mare decat iubirea celui mai mare sfant fata de Dumnezeu. Dumnezeu nu ne cere minuni. Pe acelea le face El.”
Parintele Arsenie Boca

16+ cu 2

Medicamente: Fragmin 5000 UI- 46 buc.(seringi)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samira33 spune:

anastasia,nu fii copil!!doar nu crezi ca ar recunoaste vreodata ca nu au medii de cultura pentru blasto.
n-ar da bine sa spuna asa ceva si atunci baga explicatia data tie dar te rog sa ma crezi ca nu sunt atat de rari embrionii de ziua 5.

3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
urmeaza FIV4... in toamna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anastasia_7 spune:

Citat:
citat din mesajul lui samira33

anastasia,nu fii copil!!doar nu crezi ca ar recunoaste vreodata ca nu au medii de cultura pentru blasto.
n-ar da bine sa spuna asa ceva si atunci baga explicatia data tie dar te rog sa ma crezi ca nu sunt atat de rari embrionii de ziua 5.

3 sarcini extrauterine
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite

Samira, eu doar am spus mai departe ce mi s-a spus si mie...am specificat asta, nu am spus nici ca e asa, nici ca nu este.

Eu, insa, am discutat putin cazul meu de FIV si cu o asistenta de la Synevo,care e in echipa de FIV. eram gravida in 12-13 saptamani cand am intalnit-o la un eveniment si spunea si ea ca atunci cand ai embrioni calitate 1 din prima zi si mai multisori, da, sunt mari sansele sa aiba forta sa ajunga pana in ziua 5, dar dc iau cazul meu, in care din 10 embrioni, cum am avut sotul cu spermograma f.f.f. proasta, a fost numai 1 de calitate 1, 3 de calitate 1-2 si restul de calitate joasa...nu stiu ce sanse aveam sa ii vad pe cei 4 implantati in uter, ajunsi in ziua 5....pana si ea mi-a dat sanse f.f.f mici, cu aceeasi explicatie.

Nu mai spun ca daca mai sunt si probleme cu endometrul, fiecare zi conteaza enorm, la mine era deja trecut de 15-16 cand am facut ET, era gros si ritmul firesc era sa se tot ingroase...pana vine ciclul..asa, am castigat cateva zile in plus, ca embrionasii sa se acomodeze cu mediul uterin si sa se implanteze cand inca nu era endometrul prea gros.

Ca sa ajunga pana in ziua 5, pe langa mediul de cultura, cum ai spus tu, trebuie sa fie si de calitate foarta buna, sa fie rezistenti inca de la inceput, sa plece cu sanse mai mari la drum.

Eu de exemplu nici nu am mai avut ce sa congelez, desi recolta de ovocite si calitatea ovocitelor a fost f. buna, dar spermograma sotului a fost cu mari probleme si asa a fost sa fie...nu mai am voie sa spun nimic pt ca 2 embrionasi au fost lipiciosi, dar fetele stiu, pana am aflat rezultatul, am stat in inima in gat, pt ca trebuia sa iau schema de FIV de la capat daca nu se prindeau, la congelator nu mi-a ramas nimic sa pun...

Plus ca evolutia lor, a embrionilor, este usor imprevizibila, un embrion de calitate 1 ce pare ok in prima zi, poate sa aiba o evolutie nu tocmai buna in zilele urmatoare sau un embrion de calitate 1 spre 2 sau chiar 2 isi poate reveni spectaculos in urmatoarele zile si sa ajunga la acelasi nivel de dezvoltare ca si cel de calitate 1 din prima zi.

Pana la urma, dincolo de toata medicina si infrastructura, tot Doamne Doamne decide cati, cum, cand etc...si abia astept sa vad curgand cu burtici si bebei in urmatoarea perioada!!

Insa, medical vorbind, sunt si plus-uri, dar si minus-uri cu ambele variante, dc e sa privesti impartial, din afara, si cand implantezi in ziua 3, dar si in ziua 5...sunt prea multi factori care influenteaza reusita, mult mai multi decat varsta embrionului la embriotransfer, 3 sau 5 zile.

„Iubirea lui Dumnezeu fata de cel mai mare pacatos este mai mare decat iubirea celui mai mare sfant fata de Dumnezeu. Dumnezeu nu ne cere minuni. Pe acelea le face El.”
Parintele Arsenie Boca

16+ cu 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samira33 spune:

e normal ca fiecare sa gandeasca prin prisma experientelor avute asa ca eu am ajuns sa nu mai cred in embrionii de ziua 5 atat de mult...motiv pentru care la urmatorul FIV voi transfera embrioni de ziua 3,la cererea mea.
am deja 2 Fiv-uri si 2 Fet-uri cu embdrioni de ziua 5...toate nereusite asa ca nu mai sunt o fana a blastocistilor...doar ca ma irita de cele mai multe ori "abureala' medicilor pe anumite teme...de asta am intervenit.

3 sarcini extrauterine
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui samira33

e normal ca fiecare sa gandeasca prin prisma experientelor avute asa ca eu am ajuns sa nu mai cred in embrionii de ziua 5 atat de mult...motiv pentru care la urmatorul FIV voi transfera embrioni de ziua 3,la cererea mea.
am deja 2 Fiv-uri si 2 Fet-uri cu embdrioni de ziua 5...toate nereusite asa ca nu mai sunt o fana a blastocistilor...doar ca ma irita de cele mai multe ori "abureala' medicilor pe anumite teme...de asta am intervenit.

3 sarcini extrauterine
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite

Samira, stai, puiule, linistita, ca e bine ce ai spus si tu, nu e nimic neadevarat in ce ai spus, numai ca, pe langa ce au spus si cei de la Medlife, care sunt direct interesati sa isi promoveze metoda, am gasit si pe site-urile straine info conform carora "plusul" mare cu embrionii din ziua 3 ar fi acesta, ca pana acum, nimic nu s-a dovedit mai puternic si mai spontan, imprevizibil decat Natura si chiar dc embrionasii sunt intr-adevar mai mititei in ziua 3, faptul ca sunt introdusi in uterul mamei, ii ajuta mult mai mult la dezvoltarea ulterioara, se limiteaza putin interventia stiintei si a artificialului si se apropie cat de modul natural de a ramane gravida...ii ajuta mai mult mediul natural al mamei decat statul in eprubeta.

Eu iti tin pumnii pt urmatoarea incercare si sa dea Dumnezeu sa se lase cu bebelusi, pt ca esti o mare luptatoare si o femeie f puternica!!

Am emotii si ma bucur cu voi si pentru voi ca si pentru mine, asa resimt totul, cu fiecare schema inceputa, cu fiecare ET retraiesc emotiile mele si nu imi doresc decat sa vad fete bucurandu-se tare, tare si burtici crescand!

Parintele Arsenie Boca

16+ cu 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaady spune:

Aristico sigur ca nu ies blonzi ai tai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela2 spune:

anastasia, mie mi a spus Albu cu gurita lui ca departamentul FIV de la medlife nu are medii de cultura pentru blastocist

eu nu am optat niciodata pt blasto, tot timpul am cerut transfer cu embrio de ziua 3, la ultimul am facut transfer cu embrio de zi 2

ca sa mergi pe blasto tre sa ai un nr mare de ovocite, ca sa poti risca
parerea mea......bun cam asta e si parerea doctorilor cu care am vb

mami cu motaneii Razvan si Robert (26.12.2010) si mami de Vlad (12.12.1999)

colacei de inot pentru bebelusi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claris spune:

Multumesc mult pentru pareri fetelor !
Ma interesa parerile voastre mai mult pentru o prietena care isi facea un pic griji ca nu ii va trasfera blastocisti,tot in ideea ca ar fi mai puternici...
Oricum daca e sa fie va fi,sunt multe reusite si cu embrioni de ziua 3.
Numai bine !

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mirela2

anastasia, mie mi a spus Albu cu gurita lui ca departamentul FIV de la medlife nu are medii de cultura pentru blastocist

eu nu am optat niciodata pt blasto, tot timpul am cerut transfer cu embrio de ziua 3, la ultimul am facut transfer cu embrio de zi 2

ca sa mergi pe blasto tre sa ai un nr mare de ovocite, ca sa poti risca
parerea mea......bun cam asta e si parerea doctorilor cu care am vb

mami cu motaneii Razvan si Robert (26.12.2010) si mami de Vlad (12.12.1999)

colacei de inot pentru bebelusi

Pai si eu tot asta am spus....ca are dreptate si Samira, cu (virgula) culturile de blastocist, ca trebuie sa ai si dotarea necesara pt asa ceva, INSA trebuie si femeia sa aiba multe ovocite sa poti risca cu blasto si sa nu ai prea multe problemele in spate(endometrul, calitatea embrionilor, marja de risc care exista oricum etc...).

Singura diferenta este ca noua ni s-a explicat atunci in detaliu si de ce e mai bine cu embrioni de ziua 2-3 decat cu cei de ziua 5, eram deja dupa punctie cand ni s-a explicat de catre dr Albu si d-na embriolog Sandu( toata povestea rezumata mai sus), deci nu aveam de gand sa o iau la fuga spre vreo alta clinica unde sa imi puna embrioni de ziua 5... si oricum, in cazul meu nu cred ca ar fi avut nici un rezultat pozitiv.

Parintele Arsenie Boca

16+ cu 2

Mergi la inceput

Cami, cum te mai simti? Esti mai bine cu stomacul?

Parintele Arsenie Boca

16+ cu 2

Mergi la inceput