FIV Europa(48)
Raspunsuri - Pagina 7
ank30 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ralu_mv Ank30, eu i-am spus si lui viotimis, ca eu am cariotipul 46xx 9qh+ (evident traiesc :) ) si sotul are si el o alta varianta , iar geneticianul si alti dr, cu care am stat de vorba au spus ca se intalnesc variatiile diferite la ~30 % di populatie. Acum nu stiu de unde statistica, dar oricum nu e dovedit nimic stiintific legat de incapacitati de procreere, sunt doar pp. |
Ralu_mv,stiu. Dovada ca e o varianta a normalului sta si in faptul concret care e sotul meu ...nu incape indoiala.Pe mine ma ingrijoreaza faptul ca la cele doua sarcini op in ev concluzia din anatomopatologic era ca materialul examinat seamana mai mult cu o sarcina de tip ou clar iar asta inseamna ca ar fi tb sa nu existe embrion ca sa fie asa,ori a existat embrion de fiecare data.Altfel de interpretari nu cunosc.
Multa bafta tuturor celor care urmeaza fiv sau asteapta beta.
--------------------------------------------------------------
V Leiden pozitiv, MTHFR 1298 heterozigot, PAI-1-4G/5G heterozigot
Ralu_mv spune:
Ank30, eu nu inteleg prea bine ce spunea buletinul anatomopatologic ... cum adica, exista sau nu embrion ... banuiesc ca oprirea in evolutie a avut loc inainte de a fi batut vreo inimioara ... nu ma pot raporta decat prin propria experienta (mie la 7sapt mi-a spus dr. la eco ca nu se vede embrion ci "resturi embrionare" - si vezicula vitelina si sacul foarte bine format - nici eu nu stiu pana in ziua de azi ce a insemnat asta - sacul putea fi la fel de bine chiar si gol...habar nu am, desi imi amintesc ecografia respectiva si astazi cu lux de amanunte)(eu nu am facut cariotipul pt ca nu mi s-a sugerat)
Am facut tot felul de analize pt mine, dar nu am gasit un raspuns decat in genetica sau trombofilie, inclinand mai mult spre trombofilie din cauza senzatiei de greutate in picioare, etc pe care o simteam atunci.
--------------
MTHFR C677T homozigot, FXIII V34L heterozigot, o sarcina obt. natural in 2008, soe 7 sapt..,
anticorpi antisperm. x 2 , 2 ia, 1 fiv nereusite
ank30 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ralu_mv Ank30, eu nu inteleg prea bine ce spunea buletinul anatomopatologic ... cum adica, exista sau nu embrion ... banuiesc ca oprirea in evolutie a avut loc inainte de a fi batut vreo inimioara ... nu ma pot raporta decat prin propria experienta (mie la 7sapt mi-a spus dr. la eco ca nu se vede embrion ci "resturi embrionare" - si vezicula vitelina si sacul foarte bine format - nici eu nu stiu pana in ziua de azi ce a insemnat asta - sacul putea fi la fel de bine chiar si gol...habar nu am, desi imi amintesc ecografia respectiva si astazi cu lux de amanunte)(eu nu am facut cariotipul pt ca nu mi s-a sugerat) Am facut tot felul de analize pt mine, dar nu am gasit un raspuns decat in genetica sau trombofilie, inclinand mai mult spre trombofilie din cauza senzatiei de greutate in picioare, etc pe care o simteam atunci. |
Ce pot sa-ti spun e ca in ambele cazuri la mine a existat activitate cardiaca la embrion pana prin sapt.8 sau 9, dar se mai vedea ceva la ecograf ceva ce medicul asemana cu o placenta falsa. Doctorul din Ungaria cu care am facut fiv ne-a explicat ca la noi problema e la fertilizare. La ultima sarcina op in ev. eram pe aspenter si acid folic si totusi nu a fost sa fie. La fel ca si tine inca nu am un raspuns la toate astea.
O posibila explicatie primita:"9qh+ inseamna ca pe bratul lung (q) al cromozomului 9 exista o banda in plus. Sarcinile pierdute pot fi rezultatul acestei anomalii pentru ca pot aparea probleme in timpul diviziunii celulare". Nimeni nu sustine 100% teoria asta.
--------------------------------------------------------------
V Leiden pozitiv, MTHFR 1298 heterozigot, PAI-1-4G/5G heterozigot
balanta_tm spune:
Fetelor, am nevoie de voi sa facem un brainstorming .
Eu de cateva zile cam behai (tusesc). Fusei azi la ML si pneumoloaga zise sa fac o radiografie pulmonara. Ezit fiindca eu habar n-am cand fac FIVul - adica, de ex, il pot face fie in Dec, fie in Ian, etc si ma intreb daca nu cumva radiatiile alea ce se vor fi stocat de la radiografia pulmonara imi pot afecta puiul/puii (ca mi-am propus sa raman gravida ) . Va rog, ajutati-ma cu pareri.
Multumesc si va pupez.
samira33 spune:
balanta,eu stiu ca nu e indicat sa te expui radiatiilor cand planuiesti sa ai bebe.
daca am citit corect...cam 4 luni se pastreaza urma radiatiei in organism.
3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
urmeaza FIV4... in toamna
balanta_tm spune:
samira, multumesc mult. Si eu traiam cu impresia ca radiatiile alea stau cateva luni in corp, dar nu eram sigura.
De aia iubesc eu forumul asta: ca am cu cine sa ma consult .
aadina spune:
Si eu cred ca poti fenta radiografia.Doar n-o fi asa grava raceala,sau ce-o fi, si sa nu poata sa te trateze si fara o radiografie
balanta_tm spune:
Da, adina, nu fac radiografia. Mi-a dat dr si un sirop de tuse, am luat aseara o lingura si deja s-a ameliorat mult tusea. Cand m-am uitat insa pe prospect sa vad ce contine, am vazut ca are si lemn dulce care este estrogenic . Deci eu ma chinui sa scad E2, dar iau sirop ce contine, printre altelel si lemn dulce? . Ea a zis sa il iau de 3 ori pe zi, dar o sa il iau doar o data si cred ca il iau 3-4 zile in loc de 7 cum a zis ea. Mi-a prescris si antibiotic si cred ca ar trebui sa iau si un antimicotic, nu (ca sa nu fac Candida)? Ce antimicotic sa iau?
aristica spune:
ia gynofort
PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 2 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite
"Niciodata sa nu mergi la un doctor caruia i-au murit plantele din birou !"