FIV Europa(48)
Raspunsuri - Pagina 6
samira33 spune:
seara buna fetelor
matilda,eu nu stiu ce face injectia asta cu Zoladex.
3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
urmeaza FIV4... in toamna
Ralu_mv spune:
Sisipisi, cand mai citeam eu aici si stiam eu de tine erau incurcate rau itele, acum ma bucur ca ai un diagnostic si o clinica care iti da incredere si vor face totul pentru tine, sa ai minunea ta !
Ank30, eu i-am spus si lui viotimis, ca eu am cariotipul 46xx 9qh+ (evident traiesc :) ) si sotul are si el o alta varianta , iar geneticianul si alti dr, cu care am stat de vorba au spus ca se intalnesc variatiile diferite la ~30 % di populatie. Acum nu stiu de unde statistica, dar oricum nu e dovedit nimic stiintific legat de incapacitati de procreere, sunt doar pp.
--------------
MTHFR C677T homozigot, FXIII V34L heterozigot, o sarcina obt. natural in 2008, soe 7 sapt..,
anticorpi antisperm. x 2 , 2 ia, 1 fiv nereusite
Sisipisi spune:
Fetelor e gata. La ciclul viitor incepem. Primele 2 saptamani anticonceptionale. Dupa asta eco ca sa vada daca se formeaza sau nu chisturi. Daca nu se formeaza incep injectarea 7 zile decapeptyl 0,05ml (jumate de fiola). Dupa astea 7 zile inca 7 zile deca+menopur 300 mui (multicel pentru ca AMH a iesit numai 0,4).
Impresii despre clinica: este spital universitar. Oamenii foarte draguti si relaxati. Par super profesionisti. Nu cer de la femeie decat AMH si HIV, Hepatita C si sifilis. De la barbat numai spermograma si Hiv, hepatita C si sifilis. La primul IVF cu ei fertilizeaza jumate din ovule prin IVF si jumate prin ICSI ca sa vada ce iese. Daca se fertilizeaza ok, urmatorul ciclu il fac exclusiv IVF. Se transfera numai maxim 2 embrioni, restul la congelator. Daca nu iese prima procedura, luna urmatoare se face transfer de congelati. Daca nu raman congelati si mai vrei o procedura se face 1 luna pauza, dupa care se incepe un nou ciclu.
Punctia se face cu sedare, nu anestezie totala. Au zis ca folosesc aceleasi substante ca pentru o anestezie totala, dar ca te lasa constienta. DUpa sedare se mai face si o anestezie locala.
Ce am mai aflat, se da pentru suport utrogestan pana la tetsul de sange. Daca ramai gravida continua cu utrogestan pana la prima eco, pe care o fac la 6 saptamani si 3 zile.
Ce am uitat: transfera in mod normal embrioni de 3 zile. Nu stiu care sunt exceptiile.
Balanta ca sa iti raspund intrebarii cu TSH, sincer, habar nu am. Am facut 3 analize in interval de 1 saptamana. In Ro, la Synevo a iesit 1,34, In Be, cateva zile mai tarziu e 0,76, iar in NL la 2 zile dupa Be a iesit 0,67. Deci habar nu am. In orice caz belgienii spre deosebire de austriaci considera 0,76 ca fiind perfect, iar austriecii cu aceeasi valoare au refuzat sa inceapa IVF acum 1 an pentru ca vroiau musai intre 1-2.
Despre preturi nu va pot da multe detalii pentru ca noi avem asigurare, care are contract cu clinica. Ce am vazut eu pe formularele alea cu detalii de pret, ca inainte de punctie se plateste un avans de 3600 de euro. Pentru asta se primeste o chitanta. Si dupa transfer se primesc functie de ce mai fac ei niste facturi. Daca facturile =cu chitanta, nu se mai plateste diferenta.
Mi-au zis ca imi dau ei medicamentele din spital. Deci nu stiu ce inseamna aia 3600 de euro, daca sunt incluse si medicamentele sau numai procedurile.
Cred ca mai multe detalii le-ar obtine cineva care ar veni strict pe privat.
Linkul spitalului este:
http://www.uzgent.be/wps/wcm/connect/nl/web
Senzatia mea dupa 2 vizite Au si Be: austriecii sunt mult mai zapaciti, par coplesiti de cazuri si comunicarea e varza.
Au super multe pretentii pana se apuca sa faca o procedura, nu stiu daca sunt neaparat justificate. In Be nu trebuie sa fac nici un test de sange in ziua 2-4, deci am scos un stres de pe lista.
Din cate stiu spitalul din Gent este renumit pentru IVF.
Pana la urma ramane alegerea fiecareia dintre noi unde mergem sa facem IVF. EU aleg Gent.
aadina spune:
Sisipi, multa bafta la fiv. Este primul tau fiv?
Acum , eu nu vad nimic rau in a fi cat mai rigurosi in privinta analizelor. Mai bine sa le facem inainte, decat dupa. As face orice analiza mi s-ar cere, numai sa stiu ca se descopera ceva
Sisipisi spune:
aadina si eu am facut o gramada de teste. eu ma refeream acum la testele alea de ziua 2-4 cu care m-au terorizat aia din austria. cei din belgia au primit testele mele hormonale facute acum 2 luni unde TSH era 10, eu de ani de zile am valoarea asta si din cand in cand 11. pentru cei din belgia nivelul AMH a fost suficient pentru a imi stabili protocolul. i-a interesat TSH evident si pentru ca eu am boala lui Hashimoto. In rest, uterul meu e perfect, ovulatie am luna de luna ( cu cate un ciclu anovulator cam o data pe an), trompele sunt perfect permeabile, nu am aderente la ovare sau alte probleme. pentru mine hormonalele din ziua 2-4 au fost un mare stres, din cauza ca mie imi vine menstruatia cam mereu vinerea sau uneori joia si rezultatele le obtin tot prin ziua 6 sau 7 cand deja e tarziu, aia din Austria nu imi raspundeau la telefoane. Aici nu am sistem medical privat unde sa ma duc eu sa fac hormonalele cand am chef, am nevoie de trimitere de la medicul de familie si tot la medicul de familie trebuie sa ma duc dupa rezultate. Si ce ma oftic ca acum 1 an am avut TSH tot cam pe la 0,75 sau 0,85 ca nici nu mai stiu, iar celelalte erau in parametri si nu au vrut sa faca procedura.
luck spune:
sisipissi
iti doresc multa , multa bafta , sa fie incercarea norocoasa !!
Ma bucur ca ai gasit locul potrivit , se simte si in "vocea" ta multumirea si increderea pe care o ai in clinica ceea ce este foarte important din punctul meu de vedere.
Sisipisi spune:
luck, viotimis multumesc mult.
In dimineata asta am simtit ovulatia, ma astept ca peste 2 saptamani sa incep sa iau pastilele. Dupa aia, va fi ce e scris in stele. Nu putem decat sa speram ca vom reusi
samira33 spune:
sa va ajute DD sa reusiti,sisipisi
3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
urmeaza FIV4... in toamna