FIV Europa(48)
Raspunsuri - Pagina 23
5ab1na spune:
fetele cochetele ne luptam pe cuvinte. suprefact e agonist, inhiba etc. dar in cazul protocolului flare-up se da strict pentru a crea efectul ala, pentru a fi mai multi foliculi. daca nu s-ar dori asta de ce nu s-ar merge pe cel cu cetrotide?
una din surse:
http://www.advancedfertility.com/ivf-low-response.htm
In this type of stimulation, the Lupron (or other GnRH agonist) is started on cycle day 2 in the same menstrual cycle that we will retrieve the eggs - instead of starting it a week prior to the start of menses.
We are trying to take advantage of an initial "flare-up" response of FSH and LH release from the woman's own pituitary gland that usually occurs in the first 3 days of agonist administration. Continuing Lupron for more than 3 days temporarily suppresses the pituitary gland so that it has a low output of FSH and LH.
The FSH product (e.g. Follistim, Gonal-F) is started on the following day (day 3). The idea is that Lupron will stimulate release of a large amount of FSH (and LH) that will jump-start (flare-up) the follicles so that we might have a better ovarian stimulation with more mature follicles and more eggs for IVF.
Sisipisi spune:
sabina tsh-ul meu este intre 1-2, undeva pe la 1,3-1,6. precis nu stiu pentru ca teste facute la lab diferite au valori diferite. celelalte hormonale nu mi-au ridicat niciodata probleme. in belgia nu mi s-au cerut hormonalele de ziua 2-4, numai AMH. Pe baza AMH s-a stabilit protocolul.
la mine e fiv nr 2
Sisipisi spune:
Samira, daca superfactul este inclusiv pentru inhibare atunci eu nu pricep nimic din protocolul pe care mi l-au recomandat la viena care arata asa:
Fostimon 7 zile din care 5 zile 3x75 IU si 2 zile 2x 75 IU
In ultimele 2 zile din cele 7 se adauga cate o injectie cu merional 1x75 IU+ 1 injectie cu cetrodide x 0,25 mg.
In a 8a zi trebuia sa merg pentru prima eco. Deci sa inteleg ca pe mine mai mult ma inhibau sau cum? Ca mie mi-au zis ca in total ar fi trebuit sa stau la viena cam 10 zile cu tot cu punctie si transfer.
Imi cam da cu virgula......
samira33 spune:
pentru ca protocolul cu Cetrotide e un alt tip de protocol???!!!eu asa am inteles cititnd din "scoarta in scoarta" siteul postat de tine.
de ce ar trebui inlocuite merele cu perele???
poate imi scapa mie ceva...dar nu inteleg ce "cauti".
3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
urmeaza FIV4... in toamna
5ab1na spune:
pai eu am inteles ca cel cu suprefact se da cand vrei mai multi foliculi iar cel cu cetrotide se da cand se mizeaza pe mai putini dar mai de calitate.
Sisipisi spune:
Fetelor raspundeti-mi si mie ca deja sunt in ceata ca magarul lui buridan:)). eu am avut recomandare pentru protocol care cuprindea fostimon la greu si cetrodide. ce vroiau aia de la viena cu mine?
Sisipisi spune:
sabina, eu pentru FIV 2 m-am dus la viena prima data. am inceput cu ei si pe parcurs am renuntat ca vroiau prea multe de la mine si ma enervau. la viena mi s-a spus ca sunt fertila, n-am nici o problema si mi s-a recomandat acel protocol, pe care l-am scris mai sus care, repet, continea numai 2 fiole de merional, in rest o tona de fostimon si 2 fiole de cetrodide. mai am si acum medicamentele in casa si nu stiu ce sa fac ca sa scap de ele:))
5ab1na spune:
dar eu intrebam de puregon
eu de asta intrebam
adriana m-a corectat cu suprefact-ul. in exprimarea mea spusesem ca vreau sa stiu daca puregonul ar fi bun pt mine(in combinatie cu cetrotide). intrebasem pt ca 1) am zis ca nu ma pricep si pentru ca 2) am dat niste valori ale analizelor mele FSH-12, LH-5, AMH-1,3
si voiam simplu sa stiu parerea voastra despre puregon ala singurelul+cetrotide la sfarsit.
5ab1na spune:
pai sisipisi nu e suprefact.
incepe cu stimulare cu folistimon/ menopur/merional sau ce ce mai era acolo si apoi urma ca din ziua 6-7 sa-ti dea cetrotide (asta e inhibatorul) pentru a opri cresterea foliclulilor/ a ajuta probabil la maturarea ovocitelor.
adica protocolul asta e cu stimulare la inceput si inhibare la sfarsit.
nu te inhibau la inceput.