FIV Europa(48)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bombi spune:

Vin sa ma dezvinovatesc de cunostintele despre gonal/puregon. Nu stiu mai mult decit ce zice wikipedia ca sint sintetice, gonalul e alfa folitropina, iar puregonul - beta.
The alpha subunits of LH, FSH, TSH, and hCG are identical. The beta subunits vary. Beta subunit confers its specific biologic action and is responsible for interaction with the FSH-receptor.
De aici s-ar putea deduce la o analiza superficiala ca Puregonul e "mai" FSH, dar nu vreau sa ma hazardez sa spun asta.

Pe de alta parte, mai exista si urofolitropina (Bravelle, Fostimon) care e FSH extras din urina (continind ambele sublanturi - alfa si beta).

Nu stiu sa spun care e mai bun, care in ce conditii se recomanda si nici macar nu le-am folosit...

Edit: Si daca tot am scris, hai sa si intreb ceva.
Ce fac in cazul in care am uitat sa iau o pastila (AC)? Am de luat 21 de zile, in ziua 15 (ieri) am uitat sa o iau la timp, mi-am adus aminte dupa 7h si am luat-o atunci. Ce fac in continuare? Le iau la timpul "normal", la cel "intirziat" sau ma mut treptat de la intirziat la normal?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 5ab1na spune:

bombi fata mea draga eu voiam sa inteleg daca e mai bine sa iau un medicament din asta care contine numai FSh sau unul care contine si FSh si LH cum e menopurul. stiu stiu ca prima data am scos 13 ovocite cu menopur+suprefact dar nu pot trage concluzia ca e bun menopur si/sau suprefact mai ales daca ma gandesc ce mi s-a intamplat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anchusa spune:

Citat:
citat din mesajul lui bombi

Ce fac in cazul in care am uitat sa iau o pastila (AC)? Am de luat 21 de zile, in ziua 15 (ieri) am uitat sa o iau la timp, mi-am adus aminte dupa 7h si am luat-o atunci. Ce fac in continuare? Le iau la timpul "normal", la cel "intirziat" sau ma mut treptat de la intirziat la normal?

Le iei la timpul"normal"
De ex: le iei seara la 22, ai uitat una ...o iei dimineata si urmatoarea o iei seara la ora obisnuita.

anchusa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bombi spune:

multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaady spune:

Sabina cred ca faci o mica confuzie.
Medicamentele de stimulare ovariana sunt Gonal si Puregon ( fac parte din aceasi clasa) si Menopur/Merional.
Superfactul nu este medicament de stimulare, este un fel de inhibitor, se poate da in protocolul lung incepand cu z21, si scazi doza cand incepi si stimularea propriu zisa ( inhiba ovulatia astfel incat sa nu se sparga nici un folicul)
Cam aceasi actiune are si Dipherelinul.
In protocoalele scurte cand se incepe direct stimulare din z1-2-3 spre sfarsitul stimulari se da Cetrodide, care are aceasi actiune de inhibare a ovulatiei, nu cumva sa pierzi vreun folicul.
Din cunostiintele mele la femeile cu rezerva redusa sa da de obicei gonal(puregon) + menopur(merional), deci un cocktail de stimulente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aadina spune:

Hellen, iti mai trebuie Eutyrox. Am gasit pe aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honeys spune:

Buna fetele,

Mi-ar trebui si mie 20 fiole de merional de 75UI ca-s destul de ieftine fata de menopur.
Daca ma puteti ajuta, trimit banii pe card sau cum sppuneti.

PUUUUP

MTHFR 667C hetero, PAI-urile hetero
FIV 1 reusit, sarcina oprita in evolutie, FET nereusit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hellen79 spune:

merci adina, am reusit sa fac rost pt 2 luni sper ca pana le termin sa se reglementeze situatia

34+ si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 5ab1na spune:

adriana nu nu am inteles gresit, poate m-am exprimat gresit.
eu am avut suprefact din ziua 2 si menopur din ziua 3. asta e protocol scurt flare-up. ideea e ca prin efectul de flare-up am inteles ca creste deodata fsh de nu stiu cate ori, in felul asta se dezvolta mai multi foliculi. in principiu efectul asta se intampla din cauza faptului ca s-a inceput cu suprefact si imediat a doua zi s-a adm menopur.
flare-up e destul de des dat de pk, mai exact f rar da protocol lung.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samira33 spune:

sabina,Suprefact ai avut pentru inhibare asa cum ti-a spus si adrianaady

3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
urmeaza FIV4... in toamna

Mergi la inceput