FIV Europa(48)
Raspunsuri - Pagina 21
elena74 spune:
Sabina,
Eu am 37 ani, si din 2009 fsh a fost mereu in jur de 5, iar lh intre 5 si 6,5. estradiol intre 30 si 50 pg/ml. Cu doua luni inainte de stimulare raportul era 1/1. in luna cu stimularea nu am facut dozarea hormonilor. La noi problema a fost oligospermie severa, aproape azoospermie.
La primul Et nu am reusit, dar la Fet-ul din aprilie am reusit, sant in s.34.
Inainte de Fet am descoperit MTHFR A1298C heterozigot si PAI 4G/5G heterozigot, am luat tromboass 10 sapt si medyn forte incontinuu.La ambele Et am transferat cate 2 embrioni, dar doar unul a fost invingatorul.
Ralu_mv spune:
Citat: |
citat din mesajul lui 5ab1na ralu...si eu am primit asa din senin acum 1 aspenter/zi. hm...o cunosc pe fata de care iti ziceam care a patit-o cam rau si 2...am o bunica doamnelor care a murit in spital de la chestiile astea de singe. printre comentariile doctorului care a facut autopsia au fost si: in ultimul an a luat cam multa aspirina. maica-mea sare si spune: nu-i adevarat ea nu lua aspirina ea lua antinevralgic pt ca o durea capul. eh...antinevralgicul contine 250 mg de aspirina, aspirina scade si acidul folic.... |
Ca sa mai spun... eu credeam ca am fost un caz extrem de izolat, si de asta nu ma baga in seama U, dar ce spui tu imi da fiori ... Ce-i drept stiu si eu din ce am citit de curand ca acidul acetilsalicilic e mai mult daunator decat benefic, cel putin pe termen mai lung. Cardiacii ar lua mai bine preparate pe baza de coaja de salcie decat aspenter (maicamea face asta de mai bine de un an deja).
--------------
MTHFR C677T homozigot, FXIII V34L heterozigot, o sarcina obt. natural in 2008, soe 7 sapt..,
anticorpi antisperm. x 2 , 2 ia, 1 fiv nereusite
Sisipisi spune:
Fetelor am venit si eu cu vesti. Pe 11 incep injectiile am 2 zile 0,05 mg decapepthyl si in a 3 a zi incep cu Menopur 300. Fac stimulare de pe 13-21 pana la prima eco. Inainte de asta am luat 14 zile contraceptive. Azi am fost la un eco ca sa vada daca nu am facut ceva chist. Nu am facut.
La prima incercare in Gent se face 50% FIV si 509% ICSI indiferent de cat de buna e sperma, ca sa fie siguri ca obtin embrioni si ca sa vada care e rezultatul mai bun FIV sau ICSI. O faza care m-a lasat masca azi. Doctorita mi-a zis ca la ei se face LAH (laser assisted hatching) si ca nu imi pune pe formularul de asigurare pentru ca asigurarea olandeza nu o suporta. Dar pe de alta parte pentru ei la lab nu e cine stie ce mare munca sa faca chestia asta embrionilor, asa ca nu imi pune nici la plata, mi-l fac gratis.
Deosebire intre NL si Be de la cer la pamant. In Be punctia se considera ca o chestie chirurgicala, trebuie sa te duci nemancat si nebaut, fara machiaj si fara bijuterii. In NL intrai cu hainele de pe strada dadeai chilotii jos si gata.
Balanta, eu am AMH 0,4 si mi s-a recomandat protocol scurt, inhibare cu decapepthyl singur numai 2 zile si chiar jumate de fiola. Protocolul lung nu ar functiona. Cum nu a functionat la prostii astia din NL.
5ab1na spune:
multumesc mult elena
eu am ultimul fsh 12,ceva si lh 5,ceva...
habar nu am daca mi s-ar potrivi puregon
fetele cochetele cu experienta mai multa sau mai putina help
edit: ralu bunica-mea n-a avut treaba cu dr.U. a fost internata in spitalul militar din iasi...pt anemie. asta a fost...nici familia mea nu se pricepea deloc. dar aspirina poate pune probleme serioase.
aadina spune:
Bafta Sisipi. Bine ca ai inceput. sa ne tii la curent.
Balanta, unde esti??? Nu mai deschizi un capitol nou?
balanta_tm spune:
aadina, sunt aici, dar sunt f ocupata la lucru in perioada asta. Luni si Marti am lucrat cate 12 ore (ne platesc overtime-ul, dar oricum este obositor) si nu am avut timp sa citesc ca lumea ce ati mai scris. Sper ca de maine o sa fiu mai libera si sa pot citi pe indelete tot ce ati mai scris si sa fac si capitol nou.
matilda, e greu de spus ce protocol ti se potriveste daca ai hormonale bune. Oricum la tine se va lua in calcul si faptul ca ai avut recent endometrioza. Cand mergi la Prof Strohmer?
sisipisi, bafta multa!
Fetelor, eu nu sunt impotriva protocolului lung, ca eu cu el am reusit la FIV1. Insa sunt impotriva protocolului lung prelungit dupa nevoile doctorului...
5ab1na spune:
balanta ce faci? inainte de munca un ochi pe forum? spune si mie cu puregonul ala...please please.
cand ai timp
dar please please.
balanta_tm spune:
Gonal F este alfa follitropin, iar puregonul este beta follitropin. Cred ca am undeva salvate niste info despre amandoua, dar tre' sa ma gandesc unde, ca am un obicei prost si uit in care PC le pun. Parca bombi, stia diferenta dintre cele doua (gonal si puregon).
5ab1na spune:
am citit si eu de alfa si beta
ce nu am inteles nicicum este daca mi s-ar potrivi la situatia mea administrarea numai de FSH.