FIV Europa(48)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns samira33 spune:

stati asa...ca ceva nu e bine.
de cand ai posibilitatea sa alegi ce tip de protocol urmezi???
din cate am citit eu tipul de protocol se stabileste in functie de profilul pacientei si nu pe considerente de genul:vrei mai multe oua sau mai putine dar mai de calitate???
pe bune acum...profilul general al unei paciente "conduce" catre un tip de protocol si "maiestria' medicului consta in abilitatea acestuia de a "plasa" pacienta pe protocolul cel mai potrivit ei.

sisi,nu pot sa-ti spun eu de ce ai primit schema pe care ai primit-o...medicii nu ti-au esplicat la momentul respectiv de ce ti-au ales tipul acela de protocol???
cu siguranta insa Suprefactul este un inhibitor.

3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
urmeaza FIV4... in toamna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sisipisi spune:

pffffffffff, atunci poate ma lamureste sabrina:)).

Eu de puregon stiu numai ca mi-a fost recomandat in NL pe protocol lung, in conditiile in care in urma unui test de FSH facut aiurea de ei in ziua 7 m-au declarat in premenopauza, deci ei au crezut ca FSH-ul meu e undeva la valoarea de 27, ceea ce nu era adevarat. Daca ne luam dupa logica lor, ei recomandau puregon femeilor cu FSH mare. Numai ca protocolul meu nu continea cetrodite, continea numai puregon si decapepthyl. oricum cetroditedel asta nu l-am vazut recomandat in nl si in be, numai ala de la viena mi l-au pus in protocol. poate si prin alte parti se practica si nu stiu eu, ca nu pot spune ca sunt experta in materie de FIV

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

sisipisi, aia de la Viena vroiau sa iti dea protocolul scurt, cu inhibare in final, care este un protocol mai usor de suportat pt organism si mai putin agresiv decat cel lung. de ex, dr PK de la Budapesta merge f des pe genul asta de protocol si are rezultate bune.
bombi, vad ca ti-au raspuns deja fetele: daca ai uitat sa iei la timp un AC, mergi in continuare pe ora initiala. Imi amintesc ca a patit mai demult asa o fata de pe forum, a intrebat pe dr ei si i-a spus sa pastreze ritmul initial.
samira, cum esti? bafta la histero!
Fetelor, eu sunt tot in urma cu cititul. Of!

Mergi la inceput

sisi,eu merg pe Merional din ziua 2 si Cetrotide pe final.
am hormonale bune,rezerva ovariana buna si PK mi-a spus ca Dipher Puregonul recomandate si facute la primul fiv nu aveau ce sa caute in stimularea mea.

si am o prietena care merge pe Fostimon si Cetrotide pe final.

Menopur/Merional/fostimon+ Puregon/Gonal+Suprefact..toate de la inceput am vazut in alt tip de protocol...in general al low responderilor.

3 sarcini extrauterine
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite

Mergi la inceput

balanta,sunt bine,multu de intrebare.
cam plictisita da' in rest bine

3 sarcini extrauterine
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sisipisi spune:

samira, in cazul asta protocolul meu actual cu 2 zile decapepthil o jumate de fiola pe zi si din a 3 a zi jumate fiola decapepthzl + menopur pentru 9 zile, 300 de UI pe zi, asta e protocol tot pentru low responder, nu?!

Mergi la inceput

Va invit la capitolul 49

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bombi spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sisipisi
Samira, daca superfactul este inclusiv pentru inhibare atunci eu nu pricep nimic din protocolul pe care mi l-au recomandat la viena care arata asa:
Fostimon 7 zile din care 5 zile 3x75 IU si 2 zile 2x 75 IU
In ultimele 2 zile din cele 7 se adauga cate o injectie cu merional 1x75 IU+ 1 injectie cu cetrodide x 0,25 mg.
In a 8a zi trebuia sa merg pentru prima eco. Deci sa inteleg ca pe mine mai mult ma inhibau sau cum? Ca mie mi-au zis ca in total ar fi trebuit sa stau la viena cam 10 zile cu tot cu punctie si transfer.

Cred ca faci o confuzie in legatura cu Fostimon. Este urofolitropina, adica FSH si se foloseste pt stimulare. Tu ai avut protocolul scurt clasic (stimulare din Z2 si inhibare (cetrotide) spre final). Ca prima echo in Z8 mi se pare cam tirziu, e partea a doua...

Citat:
citat din mesajul lui Sisipisi
Eu de puregon stiu numai ca mi-a fost recomandat in NL pe protocol lung, in conditiile in care in urma unui test de FSH facut aiurea de ei in ziua 7 m-au declarat in premenopauza, deci ei au crezut ca FSH-ul meu e undeva la valoarea de 27, ceea ce nu era adevarat. Daca ne luam dupa logica lor, ei recomandau puregon femeilor cu FSH mare. Numai ca protocolul meu nu continea cetrodite, continea numai puregon si decapepthyl. oricum cetroditedel asta nu l-am vazut recomandat in nl si in be, numai ala de la viena mi l-au pus in protocol. poate si prin alte parti se practica si nu stiu eu, ca nu pot spune ca sunt experta in materie de FIV

Asta a fost protocolul lung (inhibare (diphereline/decapeptil) din Z21 la care se adauga stimulare (menopur/puregon) dupa 14 zile). Nu se amesteca Gnrh analogi (diphreline) si antagonisti (cetrotide).
Suprefactul face parte din aceeasi categorie cu diphereline (Gnrh analogi: suprefact=buserelin, diphereline=triptorelin, lupron in US)

Uita-te si pe prima pagina, la descrierea medicamentelor.

Mergi la inceput

Fetelor, va rog scrieti la capitolul nou (49).
Rog moderatorii sa inchida acest capitol. Multumesc!

Mergi la inceput