FIV Europa(48)
Raspunsuri - Pagina 14
balanta_tm spune:
hellen, in TM nu se mai gaseste nici L-thyroxin, nici Euthyrox, desi apareau ratacite acum cateva zile pe niste site-uri Helpnet.
moromeata, de ce a fost nevoie sa stai in Israel 21 de zile?
hellen79 spune:
merci adina ,
balanta astia de la ministerul sanatati nu sunt intregi la minte, nu au anuntat nimic nu publicul nici macar medici, mi-e ciuda ca nu mi-am facut un stoc dar eu iau de 13 ani de zile si nu am patit asta nici o data, nu mi-am imaginat ca acuma cand am cel mai mult nevoie de el sa patesc asa
33+ si
moromeata spune:
Ralu, tratamentul de sustinere a fost utrogestan 2x200x2/zi, estrofem si acid folic. Estrofemul nici pana in ziua de azi nu stiu de ce mi l-a prescris, mai ales ca avem deja o usoara suprastimulare deci nu duceam lipsa de estrogeni. L-am intrebat pe doctor si mi-a raspuns ceva de genul ca a folosit decapeptyl in loc de ovitrelle, dar nu am insistat mai mult.
Balanta, pentru a nu avea surprize cu CM am luat AC cu 2 luni inainte de a pleca. Le-am oprit abia dupa ce am avut o discutie cu doctorul, adica a 2 -a zi si asta m-a mai costat cateva zile. Apoi am inceput stimularea care a durat 14 zile (cred... in momentul asta gasesc orice mai putin hartiile cu tot protocolul...asa ca citez din memoria care nu e cea mai buna). Apoi pauza, declansarea ovulatiei, punctia, 3 zile pana la ET si...asta a fost, a doua zi dupa ET am plecat spre Timisoara. Oricum, embriotransferul a fost mult mai tarziu decat eram obisnuita de la celelalte FIV-uri.
Edithai ca am gasit hartiile si nu mai aberez de nebuna pe aici. Deci am plecat in 4 ianuarie,fiind pe AC. Mi-am luat o zi de rezerva in caz ca ningea, intarzieri, etc. Pe 6 ian. - consultatie. Candva intre am oprit AC. Din 9ian (z3 de CM) 150 Gonal, timp de 10 zile si Cetrotide din ziua 6. Z15 -Decapeptyl, apoi punctia, pe 24 (z19)ET, 25 ian - intoarcerea acasa. Ufff, greu cu memoria asta!
edennoa spune:
Am o rugaminte mare si eu pe tema euthyroxului, stiu ca s-a scris la un moment dat pe acest forum sau la cel de Ungaria adresele unor farmacii din Viena, Budapesta sau Praga unde se pot comanda medicamente si sa le livreze cu ceva curier in Romania. Eu am nascut acum 3 saptamini si sunt sub tratament cu Euthyrox, care constat acum cind sa cumpar ca lipseste total din farmacii la fel si l-tiroxina substitutul lui. Nu pot intrerupe tratamentul si trebuie sa imi fac rost de medicament.
Va rog din suflet sa imi dati site-ul acelor farmacii sau o adresa de email sa comand acolo.
Va multumesc anticipat.
mamica happy de blond
completare: am sunat la toate helpneturile, sensibluurile si donele si desi apare pe site ca au nu au asa ceva nici unul dintre ele
crisia_buc spune:
Nici in Bucuresti nu se gaseste Euthyrox. Chiar ieri am intrebat, mi-au spus ca in depozit nu este Euthyrox nicio concentratie.
aadina spune:
Helen, imi pare rau, nu am gasit nici in Pascani Eutyrox. Dar voi mai intreba ,poate in farmacii micute mai gasim. O farmacista mi-a zis ca pt. o perioada nu se mai fabrica, dar n-a putut sa-mi dea detalii
balanta_tm spune:
Eu am inteles ca nu mai exista in depozitele din Romania nici Euthyrox nici L-thyroxin fiindca depozitele au datorii mare care producatori si astia refuza sa ne mai exporte medicamentele cu pricina.
moromeata, esti din TM?
edennoa spune:
numai in Ro nu este, nu au platit romanii la producatori si au sistat importul; eu am fost azi si mi-am facut tshul si ft4 si sa sun deseara pe endocrinolog sa vedem ce tratament sa facem; noroc ca eu am nascut deja ca nu era prea usor sa fiu in sarcina cu asta, cred ca m-as fi stresat prea tare, intre timp cele 3 pastile ce le am le injumatatesc sa termin cit de cit treptat (desi cred ca e cam brusc oricum)
teoretic tiroida poate fi ajutat cu iod (jodid) am mai luat, dar numai daca deficitul hormonal e mic, sa vedem ce zice si dr.
mamica happy de blond