FIV Europa(48)
Raspunsuri - Pagina 15
aristica spune:
fetele, primi raspunsul de la turci. daca e cineva interesat...ca parca am primit intrebari la topicul asta, ziceti, ca zau daca mai stiu cu cine am vorbit
PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 3 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite
"Niciodata sa nu mergi la un doctor caruia i-au murit plantele din birou !"
balanta_tm spune:
aristica, pai da-ne si noua detalii: pret, nume clinica, doctor, etc, tot ce consideri tu important din raspuns. in weekend vreau sa imi fac timp sa fac update la prima pagina si ar fi de folos cat mai multe info despre cat mai multe clinici, ca sa avem de unde alege.
ariadna33 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui balanta_tm Daca ariadna ne citeste cumva, o rog sa ne spuna daca i se pare normal sa incep Suprefact in Z25, sa ma inhib 3 sapt si apoi sa incep stimularea. Mie nu mi se pare firesc: am un AMH de toata jena si cred ca aceasta abordare a protocolului lung nu este ceea ce am nevoie; plus ca se decaleaza toate fazele CM daca o lungim atata. Si pt ce? Ca de-o vreme incoace el e vesnic plecat? La FIV1 nu am inceput atat de tarziu si nici nu m-am inhibat atatea zile!! A doua chestie care m-a deranjat la fel de mult ca si asta cu protocolul a fost cand am vrut sa ii arat histeroscopia (repet, filmuletul avea 2,36 minute, nu mai mult). Replica lui a fost ca ar prefera sa se uite pe rez de la histero, nu pe histeroscopia in sine, ca el nu face histeroscopii si implicit nu se prea pricepe. Adica, un dr care face ET fara ecograf nu este capabil sa se uite pe o histero? Eu asa ceva nu cred. Cred doar ca efectiv nu a avut chef atunci sa se uite (e drept ca nu ii spusesem dinainte ca vin si cu histeroscopia la mine). Asa ca am plecat f nemultumita de acolo si desi a trecut atata timp, simt la fel... E adevarat ca dr asta mi-a suportat multe si a avut f multa rabdare cu mine. Dar nici nu pot sa inchid ochii si sa ma prefac ca ce s-a intamplat recent este ok. Ideea este ca pe atatia bani (aprox 7000 euro doar procedura in cazul meu), am voie sa am ceva pretentii de genul hai sa incepem protocolul in Z21 si sa ma inhib fix cat trebuie, nu cat e nevoie ca sa ma sincronizez cu plecarile/sosirile lui... Si cred ca ar fi putut sa dea si o geana pe o amarata mea de histeroscopie...Nu i-ar fi cazut rangul! Stie bine ca sunt un pacient pretentios si nu inteleg de ce se ineaca acuma, la mal... |
da, va mai citesc, asa printre "picaturi", cat imi permit strumfii mei, dar le rog pe toate fetele care mi-au scris sa ma ierte ca fizic timpul nu-mi mai permite sa le raspund... ca o paranteza, eu am strans toata documentatia legata de infertilitate intr-o cutie (o cutie mare, dupa cum banuiti) si am dus-o la mansarda in casa in care inca nu m-am mutat, asa ca nu mai pot raspunde la intrebarile de tipul "in ce studiu este demonstrat ca X medicament are efectul Y", etc si sincer nu imi place doar sa scriu ceva si sa ma credeti pe cuvant.
ai dreptate Balanta sa nu fii de acord cu un asa protocol cu inhibare din ziua 25 care, sa tina 3 saptamani! eu una nu sunt asa de pretentioasa cu medicii, in sensul ca am mai "inchis ochii' la unele aspecte minore care nu mi-au convenit, dar numai pentru ca punand toate "cele bune" in balanta cu "cele rele", "cele bune" au cantarit mult mai greu decat "cele rele". Cu alte cuvinte tipul protocolului este esential in fiv si daca el este un protocol ales pe alte considerente decat cele care ar fi in interesul meu, as zice PAS din start. De ce nu e bun acest protocol pentru tine ai intuit corect, este o inhibare mult prea lunga pentru profilul tau hormonal. S-ar potrivi foarte bine unei fete pana in 28 ani cu hormonale beton, rezerva ovariana uriasa si eventual cu endometrioza. Tie nu ti se potriveste, de fapt stii ca mie nu mi-a placut nici primul protocol pe care l-ai facut, mi s-a parut prea lunga inhibarea si atunci.
balanta_tm spune:
Multumesc mult, ariadna. Chiar aveam nevoie de parerea ta, fiindca ai citit mai mult decat mine despre protocoale plus ca fiind "in exterior", vezi mai clar cum stau lucrurile.
Cand l-am intrebat: "bine dar dupa 3 saptamani de inhibare, avand in vedere AMHul meu, daca ma inhib de tot si ovarul meu nu va mai produce?", mi-a raspuns senin ca: "niciodata nu te poti inhiba prea mult" (evident ca nu l-am crezut..., dar nici nu am mai continuat discutia - nu mai avea nici un sens, ca deja vorbeam limbi diferite...).
Ce sa mai zic, asta a fost, trebuie sa caut altceva ce mi se potriveste.
aristica spune:
Fiv in Istanbul.
Acibadem Healthcare Group
www.acibademinternational.com
Mie mi-a raspuns doctorul:
Prof. Dr. Tayfun Bagis
Head of Obstetrics and Gynecology Department
Head of IVF Unite
Mi s-a propus protocolul scurt, iar pasii ar fi acestia:
Prezentare la spital in ziua 2 a ciclului menstrual.
In acea zi se fac analize de laborator, ecografie si consultatia ginecologica propriu zisa.
In urma acestor proceduri se trece la etapele urmatoare: o stimulare ovariana controlata sonografica si de laborator (controlul nivelului de estradiol daca este necesar), follow-up, colectarea ovocitelor, prepararea spermei, microinjectia ICSI (intra citoplasmatic sperm injection), embriocultura (inclusiv cultura blastocistului pina in ziua a cincea), embriotransferul, evaluarea nivelului HCG in singe si prima visita la doctor.
Pretul 2250 Euro
Proceduri aditionale optionale:
IMSI (Intra cytoplasmic Morphologically Selected sperm #304;njection) pentru cazurile severe a factorului masculin- 250 Euro
Crioprezervare pentru embrionii suplimentari – 500 Euro
Teste de preimplantare genetica : 750 Euro (5 probe pentru cromosomii 13,18,21,X,Y or 13,16,18,21,22), 1000 euro ( 9 probe pentru cromosomii13,15,16,17,18, 21,22,X,Y), 750 euro (pentru translocatii)
Nota importanta: Medicatia pentru stimularea ovariana nu este inclusa in pachet. Cuplurile pot aduce medicamentele din tara proprie. FSH (aprox 3000 unitati, GnRH antagonist 4-5 injectii, hCG 1 injectie (250 micrograme or 10.000 unitati), Progesteron ovule vaginale pentru 12 zile.
Ca optiuni de cazare ne pot oferi hoteluri cu care au contract si care le ofera preturi speciale. Ne pot aranja hotelul in functie de preferintele si de bugetul nostru. In functie de disponibilitate, exista posibilitatea inchirierii unui apartament cu toate facilitatile.
Transportul aeroport-spital-hotel va fi asigurat pe toata perioada de sedere (15 zile), este asigurat de clinica si este gratuit.
Completare de la tamys: traducatoarea este inclusa in acest pret.
Eu am scris in engleza. Raspunsul doctorului legate strict de cazul meu, a venit in limva engleza, iar restul informatiilor, cele pe care le-am postat aici, au venit in romana.
Vreau sa-i mai intreb despre anticonceptionale, anticoagulant, numarul minim de spermatozoizi necesari pentru IMSI, "PGD"-asa se scrie? ca nu mai am agenda la munca-adica tehnica aceea de "pilire" a embrionului, pentru a avea mai multe sanse, despre prednisolon, endometrioza si daca e nevoie de o prima vizita sau e o.k sa le trimit ecografiile facute in tara si sa discutam prin mail.
tamys tu esti mai inaintata ca mine, poate-mi raspunzi tu la intrebari, ca ei mi-au raspuns la mail in vreo 5 zile (e adevarat, a trecut weekendul intre intrebarile mele si raspuns, ca eu le-am scris vineri)
Iar embriologul lor este PROF. DR.TANSU KÜÇÜK
- normal ca am cautat pe google dupa el si am vazut ca e scolit bine -
tamys tu sti mai multe despre embriolog?
PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 3 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite
balanta_tm spune:
aristica, multumesc mult!
O sa citesc in weekend despre ei, dar faptul ca au IMSI, cultura de blasto, ca fac PGD, ma duce la gandul ca au partea de laborator f buna!
De pret, nici nu mai zic: preturi mai mult decat decente. Un FIV cu IMSI 2500 euro? Wow, super ok!
Pana iti raspund ei legat de nr de spermatozoizi pt IMSI, din cate retin de la vienezi, tre' sa fie > 12 mil. Al meu ia din nou Profertil din vara lui 2010, continuu. Si va lua, pana facem FIVul.
tamys facu FIV la turci? Reusii cu ei? Nu mai retin, tamys e fata aia care a facut FIV la Sibiu?
samira33 spune:
aristico,interesant Taifunu asta
da am senzatia ca incurci PGD cu AH-Assisted Hatching asta inseamna ca se "pileste" embrionul pentru a ajuta la implantare.
PGD e alta mancare de peste.
in rest....Istanbulul e superb doamna draga...mie mi-a placut mult de tot.
va pup fetelor
3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
urmeaza FIV4... in toamna
aadina spune:
Fetelor, am primit rezultatul de la biopsia de endometru:DIAGNOSTIC MICROSCOPIC DESCRIPTIV:
In sectiunile examinate se constata endometru polipos de tip proliferativ cu arii de hiperplazie simpla.
DIAGNOSTIC ANATOMO-PATOLOGIC:
Endometru cu stimulare estrogenica inegala.
Ce parere aveti?
aristica spune:
Sar'na doamna, ca tocmai ma pregatesc sa le scriu mail si asa e, ai dreptate, acum am agenda in brate
In agenda mea scrie (e tradus din engleza): INCUBATIE ASISTATA (assisted hatching)- pipeta intr-o parte, acul in cealalta parte: este dizolvata zona "transparenta" din jurul embrionului, pe unde este impins usor acul, creandu-se o mica deschidere. Se aplica daca se obtin embrioni putini; daca exista multiple esecuri fiv. Eu le am pe ambele...
Creste sarcina la o sarcina, dar depinde foarte mult de indemanarea, cunostintele, abilitatile, precizia si experienta embriologului. Dupa incubatia asistata, embrionul "gaurit" este reintrodus in acel lichid si la scurt timp, este transferat.
La asta m-am referit. Sper ca n-am indus pe nimeni in eroare.
samiruta ma napadesc amintirile - agenda-i de vina- biletele la tren pana-n Budapesta, pentru 2 persoane, dus-intors, erau 1258 lei. Iar AHA era 50.000 ft.
Voi face cum ai zis tu: ii scriu mail ochiosului vostru.