FIV Europa(48)
Raspunsuri - Pagina 12
moromeata spune:
Dragele mele, desi eu am trecut de acest hop si nu am fost activa pe acest forum, va citesc mereu pentru ca imi sunteti dragi si, desi probabil nu stiti, mi-ati tinut de urat in cele mai negre zile. Vad ca vorbiti de preturile de la Viena. Pot sa va impartasesc experienta mea: dupa 8 FIV nereusite in tara si in Ungaria, am plecat in Israel, la clinica Haddasah din Ierusalim. Am cautat indelung informatii despre clinici din toata lumea si in urma recomandarilor si a posibilitatilor financiare am ales-o pe aceasta. Pretul unei proceduri este de aprox. 3200 EUR (FiV, ICSI, congelare). Prima incercare s-a soldat cu un esec - o suprastimulare pe care de altfel am facut-o mai mult sau mai putin grav la fiecare din cele 8 FIV-uri. Doctorul a refuzat sa mai continue procedura si mi-a propus ca in aceeasi bani sa mai incerc un alt protocol sau sa imi restituie toata suma. 3 luni mai tarziu am facut deci FIV 10 (sau 9, ma rog). si a fost pozitiv. Am mai recomandat clinica si altei persoane care/ la fel, nu a reusit nici aici, nici in ungaria si rezultatul a fost pozitiv si in cazul ei. Pretul procedurii mi se pare foarte rezonabil, comparativ cu viena, medicamentele au aprox. aceleasi preturi ca si in Romania. E adevarat, e mai scump biletul de avion si cazarea. Dar cred ca e o varianta care merita analizata.
Va doresc sa vi se impineasca visul si daca aveti intrebari, va raspund cu placere.
adijo spune:
Moromeata , felicitari! Dar stiu ca ai fost insistenta !!! 9 Fiv ! daca nu te deranjeaza sa ne spui si noua, care a fost problema voastra?
Aristica, samira are dreptate : nu alege clinica in functie de rezultataul altora ; decide tu in functie de cazul tau. De Istanbul am auzit si eu tot mai multe lucruri bune in ultima perioada . poate da careva mai multe informatii?
Aadina, si eu am programare pe 14 nov la Sibiu. vreau o alta opinie legata de cazul meu. nu cred insa ca voi face Fiv la ei ; vom vedea. poate ma conving...
aadina spune:
Adjo, la ce medic te-ai programat la Sibiu? Eu am programare la Ispasoiu (sper sa fi scris bine numele, inca nu i l-am invatat), joi pe 17 noiembrie. Vom vedea cum e si la ei
adijo spune:
Eu voi merge la Chicea.am vrut la el pt ca am inteles ca e mai direct: iti spune verde in fata daca ai vreo sansa sau nu.si nu incepe un fiv daca nu crede ca ai mari sanse. Sper sa ajung de data asta, pt ca e a 4-a programare pe care mi-am facut-o anul acesta la Sibiu , si ba medicul pleca pe undeva, ba imi intervenea mie ceva si nu puteam merge...
moromeata spune:
adijo, am avut cel mai ”usor” tip de sterilitate - cea tubara. Cu toate astea am reusit sa fiu un ”caz” aproape la fiecare FIV, in conditiile in care toate analizele au fost perfecte, foliculi o multime, embrioni de calitate. Pur si simplu nu a fost sa fie.
catalina2307 spune:
Pentru ca tot citesc, hai sa imi dau si eu cu parerea.
Balanta - cred ca este extrem de important sa fii consecventa, mai ales tu avand in spate o reusita. Pastreaza medicul. Stie exact cum reactionezi, te cunoaste, iti cunoaste istoricul...stie ce ai nevoie. Lasa-i incolo de 10 mii. Asta este, faci tu altii. :)
Si pe mine tot cam la 10 mii ma ducea un FIV cu tratament si restul cheltuielior. Am avut si eu momente cand as fi schimbat clinica, medicul, cand mi se parea ca nimic nu merge cum mi-as fi dorit. Dar au fost chestii de moment si ma bucur ca am decis sa merg mai departe cu acelasi medic.Raman la parerea ca un medic bun, cu experienta si mai ales un medic cu care ai reusit sa ramai insarcinata din prima - nici tu nefiind un caz usor - trebuie pastrat chiar daca trebuie sa dai niste bani in plus.
adijo - cred ca avem cam aceeasi problema.
balanta_tm spune:
catalina, multumesc de mesaj.
N-as fi vrut sa intru inca in anumite detalii, fiindca mai intai am vrut sa "diger" ce s-a intamplat si apoi sa vorbesc despre asta, dar am sa spun de fapt ce m-a deranjat.
Am fost, in urma cu vreo 3 sapt la Wunsch, la un consult cu Proful, sa imi (re)faca si schema de stimulare. Am dus cu mine si histeroscopia facuta in Mai in Romania, adica filmul ei, care film a durat fix 2,36 minute. Am pus-o pe laptop, sa nu il pun pe el sa faca cine stie ce efort sa puna DVDul in comp, etc.
In fine, am mers acolo, mi-a facut eco, am discutat. Protocolul meu, guess what? Includea inhibare din Z25 de CM (in loc de 21) si ar fi durat 21 de zile (el nu mi-a zis de astea, dar eu am obs imediat). L-am intrebat ca ce e cu inhibarea din Z25 si care dureaza atat de mult, adica 21 de zile???? Mi-a zis ca nu e nici o problema, ca protocolul lung e mai permisiv decat cel scurt si ca el oricum o sa fie plecat si alta posibilitate nu e. Nu am mai comentat, mi-am dat seama ca nu are sens, ca il cunosc de atata timp si stiu canned nu am nici o sansa in fata lui. Daca ariadna ne citeste cumva, o rog sa ne spuna daca i se pare normal sa incep Suprefact in Z25, sa ma inhib 3 sapt si apoi sa incep stimularea. Mie nu mi se pare firesc: am un AMH de toata jena si cred ca aceasta abordare a protocolului lung nu este ceea ce am nevoie; plus ca se decaleaza toate fazele CM daca o lungim atata. Si pt ce? Ca de-o vreme incoace el e vesnic plecat? La FIV1 nu am inceput atat de tarziu si nici nu m-am inhibat atatea zile!! A doua chestie care m-a deranjat la fel de mult ca si asta cu protocolul a fost cand am vrut sa ii arat histeroscopia (repet, filmuletul avea 2,36 minute, nu mai mult). Replica lui a fost ca ar prefera sa se uite pe rez de la histero, nu pe histeroscopia in sine, ca el nu face histeroscopii si implicit nu se prea pricepe. Adica, un dr care face ET fara ecograf nu este capabil sa se uite pe o histero? Eu asa ceva nu cred. Cred doar ca efectiv nu a avut chef atunci sa se uite (e drept ca nu ii spusesem dinainte ca vin si cu histeroscopia la mine).
Asa ca am plecat f nemultumita de acolo si desi a trecut atata timp, simt la fel...
E adevarat ca dr asta mi-a suportat multe si a avut f multa rabdare cu mine. Dar nici nu pot sa inchid ochii si sa ma prefac ca ce s-a intamplat recent este ok.
Ideea este ca pe atatia bani (aprox 7000 euro doar procedura in cazul meu), am voie sa am ceva pretentii de genul hai sa incepem protocolul in Z21 si sa ma inhib fix cat trebuie, nu cat e nevoie ca sa ma sincronizez cu plecarile/sosirile lui...
Si cred ca ar fi putut sa dea si o geana pe o amarata mea de histeroscopie...Nu i-ar fi cazut rangul!
Stie bine ca sunt un pacient pretentios si nu inteleg de ce se ineaca acuma, la mal...
aristica, dupa cum vezi, sunt varza in perioada asta si de aceea nu am fost in stare sa zic nimic legat de dilemele tale cu clinica/dr unde sa mergi.
moromeata, felicitari! Care este numele dr cu care ai facut FIVul? Cate zile ai stat in Israel? Ce protocol ai avut?
catalina2307 spune:
Wow....la cum te stiu, ma gandeam eu ca nu aspectul financiar te-a deranjat cel mai tare....ca doar io mi-s chitra nu tu :)).
aristica spune:
balanta lasa ca ai timp sa zici.
PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 3 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite
"Niciodata sa nu mergi la un doctor caruia i-au murit plantele din birou !"
Ralu_mv spune:
Wow... balanta... din tot ce ai povestit, cel mai tare m-a surprins faptul ca nu a vrut sa se uite la cele 2 minute de histero ... asta m-a lasat masca...
Te inteleg foarte bine de ce esti asa confuza si suparata ...
--------------
MTHFR C677T homozigot, FXIII V34L heterozigot, o sarcina obt. natural in 2008, soe 7 sapt..,
anticorpi antisperm. x 2 , 2 ia, 1 fiv nereusite