Help!!!
Buna fetelor, din pacate am iarasi nevoie de ajutorul vostru..
De ieri seara Iustin a inceput sa faca diaree (scaune ff moi, apoase)..aseara a facut doua, la interval de 2 ore iar astazi a mai facut inca 4,primul avea ceva consistenta, dar celelalte 3 erau apoase si nu ff mult cantitativ pt ca le-a facut la intervale mici de timp...De aseara ii dau doar lapte fara lactoza, mucilagiu, covrigi, sticks-uri,acum i-am facut orez cu morcov dar nu cred ca va manca pt ca il cunosc..Problema cea mai mare e ca refuza sa bea lichide..toata ziua am stat cu biberonul de apa sau ceai dupa el si ff rar a acceptat o gurita, 2 de lichid...Ii dau smecta, Biotics si i-am luat si Hidrasec dar nu stiu daca va accepta..inca nu am mers la medic deoarece mi-e teama ca ne va recomanda iar antibiotic si mi-e groaza de asta..Ce ma sfatuiti sa fac??
Multumesc!
Raspunsuri
CorinaDani spune:
mergi la medic. daca nu la cel obisnuit, macar la urgente. refuzul lichidelor + scaune apoase = deshidratarea rapida a organismului.
si daca ti se recomanda antibiotic, refuzi politicos, cerand alta varianta de tratament. sau macar sa-i faca analize micutului, inainte de a-i da antibiotic. poate e ceva viral si in acest caz nu este nevoie de antibiotic.
ela_04 spune:
Sa astepti....
la cate i-ai dat o sa treaca in extrema cealalta.
Citat: |
Ii dau smecta, Biotics si i-am luat si Hidrasec; lapte fara lactoza, mucilagiu, covrigi, sticks-uri,acum i-am facut orez cu morcov |
chiar daca diareea este de la un fruct stricat tot dureaza 2-3 zile pana isi regleaza kk. noua ni s-a mai recomandat si zeama de la orez fiet cu morcov dar poate pt ca bb avea doar 8 luni atunci.
daca nu te-ai dus la dr...de ce ii dai smecta, biotics sau hidrasec?
parca citeam acum cateva zile ca are oaresce probleme la ficat?
daca am incurcat borcanele ma scuzati.
Si noi suntem cam in aceasi situatie acum de la niste prune uscate
m-am gandit eu (nu prea mult cei drept) sa-i dau copilului prune uscate in loc de gem sau de ceva dulce. da eu nu i-am dat nimic din toate astea, smecta, biotics etc. Vad ca azi a inceput sa fie mai bine desi e al 4-lea scaun.
oana_lex82 spune:
Pai n-am cum sa nu-i dau chiar nimik...totusi..ii dau hidrasec pt rehidratare..de fapt i-am luat dar inca nu i-am dat..ii dau in seara asta...Acum s-a trezit si a papat 2 pulpite fierte cu un pic de sare..inainte de nani a papat 180ml lapte fara lactoza dizolvat in mucilagiu..vad ca kk n-a mai facut.
ela_04 spune:
Iarta-ma daca sunt deplasata dar de ce sa nu poti?
noi anul trecut cam in aceasi perioada am facut o diaree f urata de la o piersica stricata. Nu am stiut ca e stricata. De cand s-a trezit bb pana la 12 avea deja 8 scaune. Am plecat la urgente. Am stat internati 2 zile pt analize si a iesit piersica invingatoare.
Tot timpul asta i se servea lui bb doar lapte fara lactoza, zeama de orez fiert cu morcov si ceai de menta.
fara carne. Nu am mai avut voie o saptamana carne dupa acest episod si nici piersici. am tinut regim si tot asa dupa saptamana cu pricina eram constipati nevoie mare.
ai rabdare si asteapta. nu-i mai da toate minunile din farmaci mai ales ca daca are probleme cu ficatul.
am uitat sa-ti spun ca stiu pt ce e hidrasecul dar tot nu i-as da daca ar fi copilul meu. Mai repede cred ca puneam niste miere sau zahar in ceai sa vezi cel mai bea
CorinaDani spune:
ela, cum sa dai miere unui copil deja deranjat la stomac ? eu stiam ca mierea ajuta in cazul constipatiei.
oana_lex82 spune:
A refuzat hidrasecul, a baut un pic de ceai de menta..vad ca pipi face, ceea ce e bine pt ca dimineata n-a prea udat scutecul...deocamdata pare ok..mai vedem mai tarziu...
Ela..am facut rau ca i-am dat carne fiarta??? E singurul aliment mai de regim asa care mi-l accepta...si laptele cu mucilagiu..orezul sa nu-l vada..
ela_04 spune:
Mai, nu stiu...noua asa ne-au zis doctorii...mai intreaba si tu,
suna dr copilului vezi ce zice
orezul de ce nu il faci cu niste branza de vaci pui si o lingurita de zahar si il bagi la cuptor.... trebuie musai fiertura aia?
sau fiert cu lapte fara lactoza...
eu ii fac orez cu legume de obicei si mananca...dar al meu mananca orice asa ca nu se pune
Citat: |
ela, cum sa dai miere unui copil deja deranjat la stomac ? eu stiam ca mierea ajuta in cazul constipatiei. |
ai dreptate corina. nu m-am gandit la asta. Eu de exp nu ii dau miere de loc... asa ca ma gandeam la ceva care sa schimbe gustul ceaiului...
oana_lex82 spune:
Al meu bea ceai neindulcit de obicei..acum insa nu prea vrea sa bea...Cum sa prepar orezul cu branza la cuptor..da-mi te rog mai multe detalii...Am incercat orez cu lapre dar nu-i place orezul...pur si simplu pare sa se inece cu el..nu-mi dau seama de ce..:(
ela_04 spune:
probabil ca e lene sa mestece se mai intampla la cei mici.
si la perisoare apare problema asta.
nu stiu oana, daca sa bati un ou cu branza si o lingura de zahar, orezul fiert inainte. acum debitez ca nici eu nu am mai auzit de asa ceva. da bebe nu stie. ;) sau poti sa incerci sa dai orezul prin blender. dupa ce l-ai fiert bine bine.
sau dupa ce fiebi bine orezul il dai prin blender si pui o canuta din lapte lui.
inventeaza