Clasa I * 2011 - 2012 [7]
Raspunsuri - Pagina 16
![](images/user_woman.png)
DidiAlex spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Anka74
Bastonase, liniute, bucle, carlige, codite de purcel...toate astea sunt parti componente ale literelor de mana. Pt ca ei asta invata in clasa intai, scrisul de mana. Dintr-o liniuta oblica, un oval si un carlig rasturant/bastonas...iese litera a mic de mana. Asta e rostul acestor elemente grafice, de a ajuta la formarea si deprinderea scrisului de mana. Ca si ei stiu sa scrie - de tipar, si unii chiar de mana - , stiu sa citeasca - mai bine sau mai pe silabe - insa rolul scolii e sa ii invete pe toti sa scrie si sa citeasca in mod corect. |
convingator sau nu ..asa nu e important..io nu citesc in stele citesc mesajele mamicilor de aici care redau clar stressul acestor liniute..cu multiplele lor stilouri..si poate e fals..poate nu sa extrapolezi asa fara o structura de fond, dar copii incep scoala cu stress si din pacate nu ar trebui sa fie asa. Io imi doresc ca copilul meu sa mearga cu drag la scoala nu e important sa fie primul si sa aiba numai FB.
Acu revenind la oile noastra..Tu banuiesc ca vrei sa spui ca aceste liniute bastonase ii ajuta pe copii sa isi dezvolte motorica fina a mainii.
Da, sigur ca da, asta e o evaluare a copiilor inainte de a intra in anul prescolar si daca sunt minusuri se stimuleaza copilul in acest sens. Uneori am impresia ca ccc cuvintele nu ma ajuta..pacat ca forumul asta nu e vorbitor.
Copii deprind anumite lucruri mult mai usor daca sunt transmise intr-un mod pe intelesul lor. De ex Copilul meu a invatata bine liniutzele colorand barba unui mos, si bastonase colorand niste niste umbremele sau sa coloreze pe interior niste casutze..sau niste frunze....si exemplele sunt mii.
Pur si simplu mi se pare ceva in neregula cu ceea ce fac copii la gradi si apoi in scoala..nu stiu dar de obicei cand vb de clasa intai te gandesti pe termen lung si nu poti sa te intrebi cum ar trebui sa fie startul ca undeva la final copilul, cu parintii lui sa fie fericit..egal ca e muncitor sau astronaut.
La noi sunt cateva caracteristici de baza care spun daca un copil e okei pt scoala sau nu, pt ca nimeni nu ii invata literele pan in clasa1. limba (intelegerea si redare ei) motorica fina..increderea in sine..etc..
Inca una si plec: :) io le explicam la ei mei cat e de important somnul..si evident ca parka vb in vant..pana am gasit o poveste (io am una pt fiecare situatie :))despre somn…io o am pe asta in romana. Dupa ce ei au ascultat cartea asta de cateva ori s-au convins singuri ca Somnul e important..merg la somn fara comentarii si cand se trezesc reiau jocul
Pove:
Erau odata doua gemeni: alex si Anna si tocmai isi sarbatoreau ziua de nastere: 4 ani! Si cand au suflat in lumanari si-au pus dorinta sa nu mai doarma niciodata ca nu le ajungea nicioadata timpul. Si bunica i-a intrebat si i-au spus, si cand a aflat,le-a spus ca mare greseala au facut.
Somnul, care era pe pervaz, i-a auzit si s-a suparat si a plecat la mama lui odihna..dar copii s-au jucat in voie toata ziua si toata noapte..si tare veseli mai erau ca nu trebuiau sa mai piarda timpul cu somnul..DAR dupa vreo doua zile..nu mai aveau atata energie si okii le erau rosii..si nu mai erau cei mai buni parteneri de joaca pt pretenii lor..stateau mereu pe banca si nimeni nu ii mai vroia la joc..si au ajung ei acasa..si au spus..gata dorm..dar nu au reusit..deja pusese stapanire pe ei (suna cam necurat aici ?!) oboseala, sora vitrega a somnului..si tra lal ala..bunica a fiert niste plante..l-a chemat pe somn inapoi si a doua zi cand s-au trezit erau plini de energie dar si-au promis ca nu vor mai supara somnul..
NAty,m-am gandit la voi, am fost o ora la un curs de balet, pt adulti, si am crezut ca lesin..si greu dar si io sunt asportiva rau.
Felicitari Balerinei!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Roxana_G/Roxana_G.jpg)
Roxana_G spune:
Manuela, de aceea intrebasem de al3lea Smart, noua ne zisese ca la clasa I sunt numai 2 teste. Vor face vreo pregatire inainte? Se ocupa invatatoarea? Eu am imprimat exemplele de pe site sa vedem cum se descurca.
Liliana, cred ca trebuie multa rabdare si munca, in nici un caz nu cred ca reprosurile sau tipetele functioneaza. Il demotiveaza si mai si. Cred ca trebuie incurajat si motivat cu ceva ce ii place, iar tie probabil iti va reveni rolul sa lucrezi mai mult cu el acasa.
Naty, Alexandra mergea la o scoala de balet al carei nume l-am uitat. Spectacolul l-au avut si ele la Opera. A mers de la 4 ani jumatate la 5 ani jumatate acolo, la inceput cu mare drag, apoi cu chin. Nu ii placea profesoasa tot asa pentru ca era mai severa. Mare imbunatatire a tinutei sau gratiei nu am vazut, desi era necesar, pentru ca fie-mea e tare baietoasa. Apoi a continuat inca jumatate de an la alta scoala de balet, cu profesoara cu care facea si la gradi, dar pur si simplu devenea o corvorada si nu voia sa mai mearga. M-am simtit vinovata ca am insistat atat, pur si simplu nu ii placea. Asa ca am retras-o.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Roxana_G/Roxana_G.jpg)
Roxana_G spune:
Didialex, foarte inspirata povestirea. O incerc si eu incepand de diseara.
Cat despre stilouri...declaram victorie la scrisul cu stilourile Bic. Premiul pentru cea mai mica mizerie cu cerneala!
DidiAlex spune:
uitati carte..pt ca si pozele sunt dragutze..mai ales ca io aveam si un pitit de 3 an
http://www.nemira.ro/nemi/ziua-in-care-a-fugit-somnul--1130
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/manuelacrina/manuelacrina.jpg)
manuelacrina spune:
Roxana
- despre concurs, da, se va ocupa Dna. de pregatirea lor, dansa ne-a spus ca-i inscrie pe toti in concurs, la toate probele; nu-i rau sa-i invete cu "competitia", cu "atmosfera" de concurs/examen ... nu a obiectat nici un parinte
... am listat si eu subiectele de pe site-ul lor, mie imi par rezobanile, de exemplu mai abordabile decat cele de la Canguras (e drept ca e diferenta de un semestru de materie intre ele) ... si ne vom "juca" acasa cu ele, cel mai probabil in wk...
... alta pregatire nu stiu ce sa mai fac.
Voua ce v-a recomandat Dna. Alexandrei ? ceva culegeri ?
- despre stilouri - noi nu avem pete de cerneala, dar le-a gasit "meteahna" si la BIC-urile astea ... au inceput sa scrie gros ... e drept ca scrie cu ele de la pregatitoare si impresia mea este ca scriu ceva mai gros fata de inceput... DAR nici nu ar fi observat asta daca nu vedea stiloul unei colege "A. are un stilou asa fruuumoooss, e argintiu, subtirel si scrie asa de subtireee ! Mami, te rooog, ia-mi si mie unul ca al ei !" ... si vorbesc cu mama lui A. ce marca de stilou i-a luat ... Parker
... si nu a dat pe el decat vreo 230 lei, la set cu un pix
...
Ei, ce spuneti voi, se merita ? copil in clasa I cu stilou de 230 de lei ?
... si ma gandesc cate va mai vedea fiimea la altii si va dori si ea ...
Cum reactionati in situatii de-astea ?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/szivarvany/szivarvany.jpg)
szivarvany spune:
da sigur, vom da 230 lei acum pe un stilou eu nu as da nici daca as avea banii astia alocati pt un singur stilou
eu nu reactionez nicicum. mi se pare ok sa-si doreasca, ii explic mereu ca oamenii au in functie de posibilitati si mereu se poate mai mult dar se poate si mai putin, asa ca e bine sa incercam sa ne multumim cu ce avem ca pana la urma nu stam rau
Naty, felicitari pt balerina mi se pare extraordinar sa aiba talent la asta
_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu
Sela
mamitzica spune:
Didialex cred ca sistemele scolare sint cu totul diferite pentru ca si eu ma intreb la fel ca tine ce rost au pagini intregi de puncte si linii cind exact cum zici al meu scrie litere si cuvinte.
Aici literele se fac de la gradi.
Mie ce mi se pare tragic la sistemul romanesc de invatamint este lipsa orelor de sport sau de cascat gura degeaba la natura.Prin clasa a 4-a se plingea cineva ca are copilul 23 de ore pe saptamina si totul era numai matematica si limba romana.
Mai ales ca eu am trecut prin sistem mi se pare o mare pierdere faptul ca se predau cantitati enorme de informatie teoretica care nu se coreleaza cu nimic practic.Si pot compara si mai bine acum cind plodul a inceput scoala.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/eveline/eveline.jpg)
eveline spune:
In sfarsit ne-au anuntat ca-s gata uniformele. De luni vor merge in uniforma....acum sper sa nu ma sochez cand o sa aflu pretul. Tanti aia la care am facut comanda nu stia exact cat costa, ci doar ca "in jur de...."
mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ronin/ronin.jpg)
ronin spune:
Eveline, in ce zona faci uniforma? La ce scoala este copilul? Poate-ai zis, insa, nu am citit...
Oricum, stai linistita, va fi un gol insemnat in buzunar...
Naty spune:
DidiAlex eu am incercat sa ma asez in niste pozitii pe care fie-mea le face cu o usurinta extraordinara. Mi-a fost imposibil, pur si simplu nu putea sa stau asa. Si am facut si eu Pilates, aerobica multa ... E greu de tot baletul.
Roxana daca era un chin foarte bine ai facut ca ai retras-o. Probabil ca nu i se potriveste.
Eu sunt de parere sa insistam pe activitatile care le plac si sa nu ii chinuim cu celelalte.
Mie mi-ar fi placut sa invete sa cante la un instrument, dar ea e total impotriva, nu vrea si pace si nici nu se pricepe.
Daria