Clasa I * 2011 - 2012 [7]

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Citat:
citat din mesajul lui ronin

Eveline, in ce zona faci uniforma? La ce scoala este copilul? Poate-ai zis, insa, nu am citit...

Oricum, stai linistita, va fi un gol insemnat in buzunar...

RONIN - eu sunt din Suceava. Scoala la care e fata are o "culoare" impusa...clasele isi aleg nuanta si croiul. De ani de zile scoala respectiva colaboreaza cu o anumita firma. Evident, firma are la vanzare uniforme tot timpul insa a trebuit sa astept sedinta cu parintii sa vad ce se va alege la clasa fiica-mii. De curiozitate am fost inainte de inceperea scolii si erau sarafane la 49,99 lei si la 59,99 lei. Buuuuunnn, macar stiu cam cum stau. Cand m-am dus sa dau comanda (sarafanul ales era acelasi croi ca si cel de 49.99 lei insa clapele buzunarelor sunt dintr-un material diferit...mare fas....) intreb pe tanti aia: doamna, cat costa?
Raspunsul a fost: "Nu stiu exact, sefa stie. Oricum, in jur de 80 lei pentru ca aveti reducere, faceti toata clasa"
Probabil in zona noastra a avea reducere inseamna a fi pretul dublu.

Asa ca...zau ca-s curioasa...

mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Naty, pai si cu instrumentul este poveste lunga. Alexandra a cerut sa faca la gradi pian. Faceau maxim 30 min pe saptamana, cate 2-3 copii deodata. Eu nici nu puneam bazele pe lectia asta, dar surpriza, la final de an am constatat la serbarea ca poate canta singurica un cantec usor. Pentru ca intamplator tati primise cadou un pian (nu stiu cine il vazuse cu inclinatii artistice ca nu are nimic cu domeniul), l-am adus acasa si Alexandra a insistat foarte tare sa faca ore si acasa. Mi-a adus nr de telefon al profei de la gradi si a vorbit ea personal ca ar vrea sa invete sa cante la pian si acasa. Asa ca noi ne-am executat. Doar ca dupa jumatate de an si asta a devenit calvar, nu mai voia si nu mai voia. Insa progresase incredibil, canta extraordinar. Asa ca i-am lasat doar oora pe saptamana pana vara aceasta, cand am renuntat de tot. Era absolut depresiva cand venea vorba de pian, asa ca am ales sa facem o pauza foarte lunga. Mi-am planificat insa o intalnire cu dna de muzica de la scoala, care e extrem de draguta si tinerica, sa vedem ce solutie putem gasi. Ma gandisem sa o intrebe cumva daca stie notele, sa o laude, sa o convinga sa cante, si apoi sa o stimuleze cumva sa reia lectiile. Cam asa e la noi...entuziasm mare la inceput si chin dupa. Ceea ce nu e valabil si pentru pictura, unde merge cu deosebita placere de vreo 3 ani jumatate.

Manuela, eu nu am primit decat formular pentru Smart, nu stiu cine si cum se ocupa, dar presupun ca scoala. Asa ar fi normal. Oricum Alex sta acolo toata ziulica, acolo face teme, doar nu se presupune ca as mai lucra eu. Asta nu inseamna ca nu voi exersa in weekend. M-am uitat si eu pe subiecte, nu mi-au parut asa usoare la mate unde gasisem parca adunari, inclusiv 11+8. Oricum e un tipic de rezolvat problemele, ar trebui lucrat cu ei pe acel model. Despre concurs nu am discutat nimic cu doamna, astept sa imi comunice ei ceva, daca nu, voi aborda eu problema. La matematica oricum folosesc niste culegeri, cred ca este una de la Carminis cu proble aplicative despre care am inteles ca este mai grea. Iar pentru limba romana erau Jocul cuvintelor de la Aramis si Cartea jocurilor de la EDP.

Mergi la inceput

Legat de stilou...

Data fiind situatia noastra, mai rara pe aici, in care stilourile sunt consumabile ca hartia, nu as da 230 lei pe stilou. Pur si simplu in cazul nostru ar fi bani aruncati. Fata se descurca cu BIC, gros cum o fi, si oricum am cumparat inca 2 herlitz, deci sper sa trecem de octombrie cu ele.

Si Alexandra cere lucruri pe care le vede la alti copii, uneori i le iau, alteori nu. Ce am incercat, si am reusit in oarecare masura, este sa ma lamuresc de ce anume vrea obiectul solicitat. Daca raspunsul este "pentru ca au toti copiii/are x-ulescu", nu am fost convinsa. Daca insa este capabila sa sustina cu argumente utilitatea acelui lucru, incerc sa ii respect dorinta. Spre exemplu, ar putea sa zica despre Parker ca scrie frumos, mai usor, si nu pateaza bluze . Daca ii iese explicatia asta il iau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Citat:
citat din mesajul lui Roxana_G

linah, voi cum va descurcati cu atatea extra? Nu e mult? Inteleg ca e zilnic cate o activitate dupa ora 17, nu?

Roxana, luni are una balet la 5, alta la 6:20, marti merg cu tata la inot, miercuri are una balet, alta nimic, joi are una engleza, alta nimic, vineri au una engleza si una balet, sambata sau duminica mergem impreuna la inot si probabil ca tot sambata vor avea ceramica.

Pare mult, dar nu este. E mai nasoala trambaleala, dar ma ajuta tata si in unele zile o tipa care vine si le duce cu taxiul pana unde au activitatile. Plus ca de 1 an suntem in provincie si, Doamne, ce bine e cu traficul, in 10 min esti oricunde.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

si noi avem cat de cat orarul extraurilor, abia astept sa-l scurtam
luni + joi dans
miercuri 2 ore pictura
joi chitara (dupa dans)
sambata - mergem maine sa vedem baschetul, ca azi nu a venit doamna de volei - deci vineri ar fi fost volei dar nu e
sahul - nu m am lamurit nici eu cand va fi, stiu ca Giulia s a inscris

_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Deci nu stam chiar asa rau. La noi cluburile sunt 45 min la scoala: baschet, dans, micii cercetasi si arte. Vinerea nu au club. Orele de cluburi ar fi 15.45-16.30.

In plus ar fi pictura, luni de la 17 la 18.30. Si engleza (care oricum e 10 ore pe saptamana la scoala), marti si joi de la 17 la 18.30. Cu engleza nu am de ales pentru ca nu am cu cine o lasa si ma simt cam vinovata. Ma tem sa nu fie prea mult. Dar vad ca si voi aveti program incarcat, poate nu e asa imposibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Rox, vei vedea pe parcurs cum se descurca Alex cu oboseala.
Asa ma gandesc si eu, sa vedem si apoi decidem exact cum e mai bine.
De cand cu mersul la extrauri, nu mai mergem de xemplu cele 3 ore in parc, poate maxim iesiri de 45 de minute cu bici sau role sa se revada cu prietenii. Ma gandesc ca va veni iarna si atunci inafara de patinat mare lucru nu vom face si va fi bine asa cu extraurile organizate

_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Daria, ai dreptate. De fapt de iarna ma temeam si eu, acum ii las in curte la joaca si probabil nu se prea bucura cand ajung mai tarziu. Insa iarna...nu prea imi place tentatia televizorului, sau mai rau a calculatorului. Dar obiectiv vorbind, Alex e obosita. Se cam vede pe ea, ieri a atipit in masina pe drum spre engleza. Oricum multumesc, vazand si facand e singura solutie acum, cel putin pana gasesc bona.

Mergi la inceput

Mi se pare ca am fost cam incoerenta si repetitiva azi. Din pacate ma simt cam rau, imi crapa capul. Plec fuguta la copii, ca azi sunt cu tanti de la curatenie pana ajung eu.

Sa aveti weekend frumos cu teme usoare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Salut,

Am ajuns si eu in vastele apartamente. Azi dimineata am fost la circ si sunt usor capie ca erau muuuulti copii in cortul ala (500? 800?...nu stiu) si-a fost zgomot mult, plus vigilenta necesara sa nu ne dispara albinutele de sub ochi...A fost mai greu ca la gradi ca acolo deja ii cunosteam colegii, aici era sa infig mana intr-un copil de la alta scoala ca mi se parea mie ca plecase din randul nostru . In rest, a fost fain, spectacolul destul de ok, copiii destul de cuminti...nimic deosebit.

Dupa aia am fost la dr la control - e ok, mai are ceva ceva de expectorat dar am primit liber la de toate pe sapt viitoare. Dupa aia in parc sperand eu ca ploua dar mi-am furat-o, am stat vreo ora jumate pana a obosit Vizigotul si s-a dat convins sa merem acasa. Voiam si la cumparaturi dar n-am mai avut cu cine, ca voia sa stea in casa sa se relaxeze.....Asa ca acu astept sa se dezghete niste carne de vita - mi-am luat o carte de bucate din seria aia de la adevarul si normal ca ma rama prin calcaie sa prestez bucatarie, mi-a trecut oboseala

Nici eu nu as da atat pe un stilou pt scolar din cls 1, nu neaparat fiindca e scump obiectul in sine cat fiindca il poate strica/pierde si atunci ce ma fac? Al meu e usor fixist, vrea altu la fel, hehe..... Tactica mea cand cere ceva prea scump pentru el este, pe langa explicatiile rationale, sa ii spun si cat din rezerva lui de bani din banca ar insemna (isi pune periodic economiile din pusculita la banca, a adunat vreo 1300 lei, pentru el sunt bani multi si importanti). No, si daca ii spun ca e "jumate din cat ai in banca", imediat il conving ca n-are rost sa dea atata pe obiectul respectiv. Recunosc, ocazional mai exagerez, ca sa-l conving, da-mi iese si iese fara drame asa ca ....
Sau, pe vremea gradinitei (a mers la particulara) ii faceam comparatia cu pretul gradinitei, ceea ce iarasi pentru el era semnificativ.

Va vorbeati de suplimentare, saptamana asta care vine incerc sa ii scot macar atelierul de creatie de miercuri, sa vad daca imi iese. Oricum va avea de recuperat ceva antrenamente de tenis, asa ca s-ar putea sa fie momentul bun.

Ma-c la bucatarie, sa aveti we lung si odihnitor. Fara teme.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput