Clasa I * 2011 - 2012 [7]
Raspunsuri - Pagina 14
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
Ela2001 spune:
Eveline noi facem temele in ziua in care sunt date.
Fetele ati cumparat copiilor jocul Corpul uman? E interesant?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/eveline/eveline.jpg)
eveline spune:
Merci fetelor...e bine sa stii ca esti pe aceeasi lungime de unda. Acum se odihneste, cand se trezeste le facem.
mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)
![](images/user_woman.png)
mina spune:
Salut,
Eveline, si noi facem temele in ziua in care sunt date. Acum motivul este ca pana vine urmatoarea ora din domeniul respectiv....uita Dar cred ca ar fi bine daca s-ar obisnui asa, mi se pare un sistem bun si e f bine sa aibe we liber. Cel mult as muta temele de vineri dupa amiaza pe sambata dimineata. Insa obisnuim sa mai plecam in we, asa ca iarasi pica bine sa le faca in ziua in care le primeste. Sa nu uit sa spun asta si doamnei de la after school ca de luni merge iar...
Of, tare nu stiu cum sa fac cu temele, teoretic ar fi sa le faca la after school dar am oarece retineri cu privire la strictetea supravegherii (n-am motive, abia daca o cunosc pe dna respectiva). Pe de alta parte, sistemul la after e ca daca ai teme nu dormi, ceea ce nu-mi convine. Cel mai bine ar fi sa-l duc la after pt masa, somn si joaca iar la 16-16.30 sa-l iau si sa faca temele cu mine. Ma mai gandesc.
Si la noi la fel ca la Giulia, tema e exact ce ne-a dat doamna si gata. Ca fiul a dat in extreme cu ascultat de doamna: "Daca doamna a zis sa fac 3 randuri, de ce sa fac 4? Daca se supara doamna ca am facut altceva decat mi-a zis?"
Naty, eu am primit de la scoala biletele cu fotbal, pictura si dansuri insa cum Matei vrea sa se tina de activitatile de la after school (dans, creatie, actorie, arte martiale) le-am ignorat. Oricum am reale probleme sa le raresc si pe astea de le are.......
Eu nu sunt in mod deosebit pro-vaccinuri, ba chiar as prefera sa faca bolile copilariei cat mai devreme, ca prea am vazut multi oameni in toata firea suferind destul de urat de la varsat de vant sau oreion....I-am facut, insa, toate vaccinurile obligatorii si asta fiind un rapel, presupun ca trebuie facut. Discutam doar de cum ar fi mai confortabil pentru copil, sa-l intepe la scoala sau sa merg la medicul de familie pt asta.....cred ca voi alege a doua varianta.
Ela, eu zic ca stati bine daca la 9 30 doarme. Noua numai cu greu ne iese un 10-10.30. Insa al meu doarme si la pranz 2 ore iar dimineata se trezeste de cele mai multe ori singur, pe la 7, cand ma simte ca incep sa mishun eu prin casa. Cred ca si-a intrat in ritm, oricum e genul de copil care nu are nevoie de prea mult somn, asa a fost de micut.
Noi incepem we mai devreme, ca maine merge la circ, si ma duc si eu cu el, ne facem de cap. Am zis sa mai socializez putin cu dna si cu celelalte mamici....Iar al meu fiind pe sfarsit de raceala si la circ cald/praf/mirosuri, cine stie ce crize de tuse face, e bine sa fiu cu el ca si dna in cate sa se imparta.....
Va pup, ma duc sa ii pun piedica, vad ca daca e dupa el adoarme maine....
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
Naty spune:
Mina am inteles ca voi vreti sa il faceti la dr de familie.
Altcineva a intrebat daca il facem sau nu.
Eu o las pe Ioana sa aleaga cand face temele. De exemplu, pentru ca vineri are cunosterea mediului, religie, abilitati sau desen, temele pe care le primeste joi sunt pentru luni. Saptamana trecuta a ales sa le faca joi, sa scape de ele. Azi a ales sa le faca in we.
Eu nu pot sa o inscriu la nici un fel de activitati extra la scoala, toate se fac de doua ori pe saptamana, or noi avem 2 zile balet + 2 zile engleza si deci numai o zi libera. Mi-ar fi placut sa faca germana, dar asta e.
ela bravo pentru caietul de romana.
Si fie-mea e tare mandra ca doamna cea "rea" de sport a tot laudat-o si a intrebat-o daca face balet, caci se vede dupa tinuta.
DidiAlex spune:
Salutare,
io recunosc ca-s depasita uneori..ma pierd..si nu pot sa ma intreb: numai io sunt oarecum contrariata ca copilul sties a citeasca si s- a desparta in silabe..dar totusi face bastonase?
Da, la noi fac déjà literele. De ex io am doi colegi a caror copii au inceput clasa intai in 9 august si deja au stiu sa citeasca..ei invata literele prin cuvinte. Ca o metoda de recunoastere. In fine nu vreau sa zic, ca e e inutil stressful asta cu temele. Pt ca metoda difera in invatarea unei limbi, unele sunt fonetice..altele nu..
Io am incercat sa ii prezint scoala ca pe ceva frumos. Niciodata nu i-am spus: “ Las ca vezi tu..” si pot sa zic ca face temele cu multa placere: de ex cate o pagina A4 cu 9 randuri de a si mai face si acasa cu mine..si cifre.si tot ce vrei. Anumite lucruri le ia asa cum sunt asa cum isi face ordine la el in camera de la A la Z.
Si face si treaba prin casa: pus/ strans masa, dus gunoiul..etc
noi nu scriem decat cu creion.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Roxana_G/Roxana_G.jpg)
Roxana_G spune:
Adevarul este ca nici eu nu vad neaparat utilitatea bastonaselor, dar banuiesc ca e un exercitiu de rabdare si indemanare.
Legat de teme, eu sunt pentru a le face in aceeasi zi. Daca tot e timp, de ce sa lasi pe altadata?
Legat de activitatile extrascolare si eu aveam nevoie de parerile voastre. Alexandra are program la scoala pana la 4 jumatate, care include temele, engleza si un club. Nu stiu daca mai e cazul, sau poate, sau trebuie si altceva. Am inceput niste cursuri de engleza in afara orelor de scoala pentru ca merge Andrei si pe ea nu am cu cine sa o las. Marti a fost prima zi si a venit acasa tare obosita si agitata. Mai avem pictura...cred ca o pastram pentru ca e pasiunea ei, dar o mut vinerea. Nu stiu zau cum e mai bine...
Voi ce ziceti? La ce ora merg ai vostri la activitatile extra? Oare nu ne ajung cele de la scoala (un club pe zi, de 45 min - fie-mea a ales in general chestii sportive).
Roxana_G spune:
Mina, a mea nu mai doarme la pranz de la pregatitoare, si se culca seara la 9.30 cel tarziu. La noi la scoala fac temele, dar nu mai au program de somn. Daca vrei sa faca temele la after poti renunta la somn si il culci mai devreme seara. Nu e obosit pentru teme dupa ce vine de la after?
Roxana_G spune:
Carolinah, voi cum va descurcati cu atatea extra? Nu e mult? Inteleg ca e zilnic cate o activitate dupa ora 17, nu?
Ela, corpul uman e ala cu un schelet de plastic in ele si niste legaturi adn? L-am primit noi cadou anul trecut, nu a avut prea mare succes, dar poate era prea mica. La adn ul ala am muncit ceva, se prindeau greu. Nu prea mai tin minte ce avea, dar nu a prins la noi. Insa ii plac mult acelea cu Bazele stiintei parca. Am luat unul cu egiptenii si unul cu radacinile plantelor. Le-au placut ambilor, sunt incantati ca am facut experimente. Uite www.jucariisijocuri.ro/jucarii-si-jocuri-din-reclame-tv/kituri-stiintifice-jucarii-educative-noriel.html" target="_blank"> aici .
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
Ela2001 spune:
Roxana nu stiu ce contine jocul; l-am vazut pe net; e de la Clementoni.
Sunt interesante jocurile de care ziceai.
mina spune:
Lu fi-miu i s-a dezgardinat un pic unghia la degetul gros de la dreapta ....Vai ce se mai vaita cand scrie, durere maxima....(adevarul e ca doare rau chestia asta....) Cred ca exact de la scrisul prea incordat s-a intamplat.
La Matei activitatile extra ar fi asa:
Tenisul - 2 antrenamente pe sapt, marti si joi, 18.30-19.30
Atelier de creatie, la gradinita, miercurea, 17.00-18.00 - asta e mai mult relaxare si joaca, fac diverse chestii de lucru manual, ba planse, ba picturi, ba modelaj...
Dans perechi - 1,5 ore pe sapt, sambata, 13.30-15.00 - asta pica rau de tot ca ne rupe sambata in doua, parca nici un program nu mai avem dupa aia....
Arte martiale 1 ora pe sapt, vinerea, 17.00-18.00
Actorie 1 ora pe sapt, vinerea, 18.00-19.00.
Eu zic ca din toate astea tenisul e pe termen lung. Ma gandesc sa ii scot atelierul de creatie de miercuri si (ceea ce-si doreste f mult) sa-i mai bag un antrenament de tenis. In ideea ca daca tot face ceva, macar sa faca bine.
Cele de vineri nu prea incurca, dat fiind ca dupa aceea urmeaza week-end-ul....insa ar inseamna ca in ziua aia sa stea acolo toata ziua, ca nu o sa-l iau la 4 ca sa-l aduc inapoi la 6.
Nu cred ca ar fi obosit cand vine de la after, ca de fapt acolo doar va manca si va dormi (+ ceva joaca daca se trezeste cu mult inainte de ora 4...). Am tot stat cu ochii pe ceas sapt asta cat l-am luat acasa dupa scoala...indiferent cat de mult sau putin doarme, tot in jur de 16.30-17.00 se apuca de lectii asa ca timingul ar fi acelasi. Si mi-ar asigura si mie un program cat de cat decent de munca.
Sa renunte la somnu de pranz inca nu e o optiune, fiindca ora de culcare seara variaza, nu mult, dar o ora in sus sau in jos la ei conteaza.
Au inceput temele cu liniute si dramele odata cu ele. El vrea sa invete sa scrie nu sa picteze betze....Plus ca e in spume de nervi ca nu-i ies cum ar trebui...da nici sa faca randuri in plus nu vrea, ca nu asa le-a zis doamna
Alta acum, auziti si voi: are o tema la cunoasterea mediului, primita azi, pentru joia viitoare. Si de unde eu credeam ca deja ne-am obisnuit sa le facem in ziua in care le-a primit, pardon, "dna ne-a recomandat sa le facem in we, ca atunci aveti voi, parintii, mai mult timp liber". Degeaba mi-am exprimat eu intreaga disponibilitatea pentru azi, daca dna a recomandat in we.....
Nu vreau sa am teme in weeeee. Poate el vrea, da io nu vreaaaauuuuu
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it