Clasa I * 2011 - 2012 [7]
Raspunsuri - Pagina 12

miria_cristina spune:
Buna, fete!
Ieri n-am citit, dar am recuperat azi.
Legat de vaccin, stiu ca trebuia sa-mi aduca o hartiuta scrisa de d-na prin care imi cerea consimtamantul si semnam sau nu.
Eu vreau sa-l faca la scoala.
Am vrut si trebuie s-o integrez in colectivitate, este un rapel la un vaccin facut si este obligatoriu, este dat de catre sanepid in primul rand scolilor, deci chiar daca as avea si alte optiuni nu stiu de ce trebuie sa ma complic.
Oriunde sunt copii care din varii motive sunt mai plangaciosi, va trebui sa se deprinda cu ei in orice situatie si sa mearga mai departe.

miria_cristina spune:
Acuma m-am mai linistit cu mancare la pachet , pai Dami are (si cu exceptia de ieri mananca tot) un sandvici si o bucatica de prajitura in fiecare zi, dar ea mananca obligatoriu acasa. Daca fac ceva si nu ii dau la timp striga dupa mine c-am uitat-o. Iar cand vine acasa se lupta si cu o farfurie de ciorba cu paine.
Nu va faceti impresie gresita despre ea Sta o ora la masa si ii place s-o rogi, dar daca nu-i dau incepe sa planga si crede ca-i pedepsita.

miria_cristina spune:
Acuma sa va intreb ceva legat de lectii.
Dupa ce culori le da calificativul, ca eu tot nu m-am prins si inca n-am vorbit cu invatatoarea.
Iar cand face teme, desi d-na le inseamna 3-4 randuri ea face toata pagina ca sa-si faca mana. Nu moare daca invata sa se concentreze pret de-o pagina si in plus sa exerseze niste semne care ii vor fi utile. Am inceput asa de ieri pentru ca nu-mi placeau cum ii ies niste liniute, cu toate ca eu daca le factrebuie sa fiu la fel de atenta. Asa ca, o inteleg, dar trebuie sa invete, ca asta-i ideea temei.

szivarvany spune:
la noi tema = cate randuri le incepe doamna si gata
in rest, totul rrroz am luat meniu de la cantina si de luni incepem afterul si pranzul acolo, yuhuuu
azi vad lectiile faimoase de chitara
maine vedem voleiul din cadrul scolii
iar eu astept vacantaaaa
_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu
Sela

Naty spune:
Hello!
Am fost marti la sedinta si am aflat:
- ca e un copil cu oreion SE POATE FACE OREION DESI AI ROR-UL FACUT?
- ca altul are oxiuri
- ca pe 8 merg intr-o excursie cu clasa (undeva la o manastire, n-am inteles exact ce fac) iar eu nu pot sa o duc fiindca avem petrecerea de ziua ei
Si multe altele nu foarte importante
mina noua ne-a zis ca nu-i musai sa faci la scoala vaccinul.
anda dar e un rapel. Nu ati facut cele precedente?
Eu una sunt foarte pro-vaccinuri. Cu siguranta il va face.
mitzuca eu as mai vorbi cu invatatoarea si as ruga-o sa ia legatura cu parintii copilului respectiv. Nu cred ca e ceva normal ce s-a intamplat.
ela si eu caut cadou, ziua Ioanei e pe 10. Fetita ta cand e?
Ioana nu prea se mai joaca cu jucarii, doar cand binevoieste sa se joace cu sora-sa. Papusile le-a abandonat de ceva timp. Acum mi-a spus ca nu vrea cadou jucarii de la noi, ca oricum va primi de la copii si vrea hainute.
Eu ma gandeam sa ii iau niste cercei (i-am facut gauri anul asta si tot vrea sa schimbe perechile) + o rochita pe care sa o poarte la petrecere + inca ceva de imbracat (probabil un trench ca i-a ramas mic).
Sa-mi spui si mie ce ai luat.
Aaa, mi-am adus aminte: eu am gasit la Rao niste colectii tare frumoase pentru copii de 6-9 ani, intra pe site poate iti place ceva. Eu i-am luat 4 carti din colectia "In pasi de dans" si i le voi lua pe toate, ii plac la nebunie.
Noi nu am fost anuntati de nici un concurs.
In ce priveste mancarea:
Ioana nu a fost niciodata o mancacioasa; in plus acum nu mananca anumite lucruri din cauza baletului (deja au ajuns la un "semi-profesionism) si nu au voie sa fie plinute, asa incat dulciurile, fainoasele, grasimile sunt limitate).
Dimineata bea o cana de cacao cu lapte, la scoala nu mananca niciodata tot ce ii dau, desi nu ii pun multe, un fruct si inca ceva mic pe langa, iar la pranz mananca ciorba/supa (dar cum nu se omoara cu ele nu mananca niciodata tot) + felul 2. Niciodata 3 feluri la aceeasi masa.
Ii este suficient, nu se plange de foame si nici nu e sub limita de kg.
Pentru noi e OK asa.
Dar fiecare copil are apetitul lui, fiecare corp are cerintele lui. Sincer nu cred ca un sandwich + un fruct mancate la scoala sunt prea mult, chiar daca mai ciuguleste si dimineata ceva si chiar daca mananca bine la branz.
Uite, eu dimineata mananc foarte putin iar la 10 ma ia o foame de mor, cu siguranta as manca un sanwich + un fruct.
lbelciug e sambata pana la urma si da, o ducem noi in parc. Din pacate de la ei din clasa nu prea sunt amatori, numai Ioana si inca 2 copii.
Si mie mi-a placut ideea in sine. Ce nu-mi place e sculatul dimineata in we
La Ioana la gradi mancau la 11 gustare de fructe, dar masa de pranz o luau dupa ora 13.

Naty spune:
La noi la scoala s-au primit foarte multe oferte cu activitati care se fac optional, in cadrul scolii: dansuri, karate, germana, engleza.
La voi?

Sabina spune:
Miria, la cine e la vioara Dami?
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si
bb Gheo

szivarvany spune:
optional la noi e engleza doar, pt toata clasa o ora / saptamana
extrauri alese de fi`mea pana acum: dans - 2 x / saptamana, sahul - 1 ora / saptamana, chitara - 1 ora / saptamana, maine vede voleiul
si a mai ramas pictura dar nu se stie ce si cum, inca
si sper ca gataaa si vom vedea la ce va merge cu drag
_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu
Sela

Ela2001 spune:
Naty a mea e pe 22. Cred ca o sa-i cumpar totusi o papusa Barbie dansatoare. O sa-i cumpar si un lantisor de argint si niste carti pe care sa la poata citi acum.
A mea are o gramada de jucarii cu care nu se mai joaca. In schimb, imi tot cere altele noi.
M-am hotarat sa cumpar mai putine jucarii, ca si asa trebuie sa cumpar si pt cel mic si deja nu mai am loc de atatea. Mai bine sa-i cumpar ceva util.
O sa ma uit la cartile de care ziceai, mai ales ca ei ii place dansul. :)
Aaa cred ca o sa-i cumpar si un glob pamantesc, ca-mi tot spune sa-i cumpar.
Optionale, a mea face la after school; as mai fi vrut karate sau dans, dar nu au.