Lapte praf pana la ce varsta?

Lapte praf pana la ce varsta? | Autor: ali

Link direct la acest mesaj

Copilul meu are 3 ani si 3 luni. Pana acum in perioada de iarna aveam vreo 2 luni in care ii cumparam lapte praf de continuare.Am avut impresia ca e mai complet, ca si vitamine, fata de laptele de vaca pe care il bea zilnic.
Intrebarea mea este: are ceva daca ii dau si peste 3 ani lapte praf?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Bea si lapte "normal"? Ma gandesc ca urmeaza perioada in care va merge la gradinita si va trebui sa bea si lapte obisnuit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

fetita mea are 4 ani si 3 luni si inca bea lapte praf, ii dau formula de la milupa sau nestle pentru 2+.
bea si lapte normal, la gradi.
si mie mi se pare ca LP ar fi mai "complet" decat laptele din comert.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

dupa varsta de 2 ani majoritatea elementelor nutritive, vitaminelor si mineralelor provin din alimentatia solida, nu din lapte. de aceea alimentatia echilibrata este cea care trebuie sa primeze. in plus, daca un copil mananca bine pentru varsta lui, diversificat.. aportul suplimentar din laptele praf nu mai are absolut niciun beneficiu (chiar poate dauna, ca in cazul fierului, calciului, etc.)

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Anya, pustiulica al meu e bautor de lapte, indiferent de care.Anul trecut, in vara, i-am dat lapte de capra si la prima masa am zis sa il dau amestecat cu lapte de vaca.N-a avut treaba.Lapte sa fie.
Acum bea lapte de vaca de la o ferma.
Sunt de acord cu tine Roxana ca vitaminele vin din macarea diversificata.De ce zici insa ca ar putea sa-i dauneze la calciu si fier?

Apropo aveti idee cum as putea sa degresez laptele de vaca?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Finn de la 1 an bea lapte de vaca bio de 1.5% grasime.

Finn Constantine 15.10.2009 si 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui ali

Apropo aveti idee cum as putea sa degresez laptele de vaca?

ali
Mama fericita de Andrei (20.06.2008)

Scrie in "Mama si copilul" de sotii Capraru .
Daca n-o ai iti scriu eu, dar acum sunt la serviciu.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Citat:
citat din mesajul lui ali
De ce zici insa ca ar putea sa-i dauneze la calciu si fier?

pentru ca supradozarea de calciu si fier are multiple efecte negative.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

am uitat sa precizez ceva : copila mea bea 1 cana de LP seara si una dimineata. atat. alimentatia ei nu este din pacate atat de diversificata cat mi-as dori, are anumite/cateva feluri de mancare preferate, cu fructele trebuie mereu sa insist sa pape macar unul pe zi, cu legumele crude e mofturoasa. de cand e la gradi a inceput sa manance si ea mai bine, alaturi de ceilalti copilasi.
asa ca aportul vitaminelor/mineralelor din cei 500 ml de LP nu cred ca-i dauneaza, ci mai degraba ii acopera o parte din necesar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Parerea mea e ca daca primeste mai putin lapte ar trebui sa fie mai deschisa la alte alimente - laptele tine stomacul ocupat si elimina senzatia de foame.
E doar parerea mea ai mei nu beau dinainte de 3 ani decat maxim o cana de lapte pe zi - de fapt o mananca cu cerelea. In rest, lactatele sunt in alimente si preparate, nu la cana.

Mi-a povestit mie cineva candva ca laptele simplu se aduna ca un ghem in stomac si de aceea se digera incet. Am aplicat asta cand am vrut sa slabesc si a mers f bine - nu-mi era foame, nu mi-am chinuit stomacul si am invatat sa mananc la masa mai putin.

De aceea eu nu-i incurajez pe copii sa bea lapte simplu - mai bine cu cereale, sau facut cu orez, sau cu faina de malai, sau cremes... sau budinca... etc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui OanaRusu

Parerea mea e ca daca primeste mai putin lapte ar trebui sa fie mai deschisa la alte alimente - laptele tine stomacul ocupat si elimina senzatia de foame.
E doar parerea mea ai mei nu beau dinainte de 3 ani decat maxim o cana de lapte pe zi - de fapt o mananca cu cerelea. In rest, lactatele sunt in alimente si preparate, nu la cana.

Mi-a povestit mie cineva candva ca laptele simplu se aduna ca un ghem in stomac si de aceea se digera incet. Am aplicat asta cand am vrut sa slabesc si a mers f bine - nu-mi era foame, nu mi-am chinuit stomacul si am invatat sa mananc la masa mai putin.

De aceea eu nu-i incurajez pe copii sa bea lapte simplu - mai bine cu cereale, sau facut cu orez, sau cu faina de malai, sau cremes... sau budinca... etc

mami de (intr-o zi de vineri... 13 iunie ) si (ziua cea mai lunga: 21 iunie)
Priveste partea buna a lucrurilor

of toppic: laptele cald colecteaza sucul gastric si calmeaza durerile gastrice - evident tie iti amana foamea. Aia cu ghemul e aiurea, laptele se digera in 30min.

la subiect: tot asa zic si eu, dupa 1 an, sa zicem laptele nu mai este principala sursa de vitamine/minerale, proteine, ramane un aliment important, dar nu mai e baza. Dupa 2 ani, consider ca e doar un alt aliment. Diversifitatea alimentatiei este mult mai importanta. Asa ca, tu da-i de care vrei si de care iti permiti. Mai degraba as pune si o bucata de branza/cascaval + felie de piine neagra cu seminte, zilnic langa o canutza de lapte - asta mi se pare o masa zdravana - laptele avand mai mult rolul sa ajute la mestecat etc. Dupa 3 ani, consider ca e ok alimentatia de om mare. Dar una atenta.

Mergi la inceput