Lapte praf pana la ce varsta?
Raspunsuri - Pagina 2
ali spune:
Si eu ziceam ca din cauza laptelui nu am reusit sa slabesc.Ca si pustiulica al meu sunt amatoare de lapte( probabil ca ma mosteneste!).
Eu am mai citit ca in diferite cure de slabire este interzis laptele, asa ca nu stiu ce sa zic.
Legat de copii, eu stiu ca e recomandat consumul a 500 ml de lapte pe zi, pentru a asigura necesarul de calciu.
Si noi ne cam incadram.O sticla bea la trezire si merge apoi la gradinita si acolo la 8 are micul dejun.Si apoi o sticla seara dupa cina.
Multumesc Dana vio.O sa caut, daca nu o gasesc o sa apelez la tine.
OanaRusu spune:
pe lista surselor bune de calciu laptele e destul de departe - mai ales laptele dulce.
Nu m-am referit la lapte cald; si apropo de slabit, nu am baut cu galetile lapte dar o canita mica de lapte mi-a inlocuit o cina care ar fi adus - probil - mai multe calorii.
In fine, nu-s nutritionist precis iar despre digerarea laptelui mi-a povestit un homeopat care era vegetarian la vremea respectiva; tot el imi spunea de pe unde sa iau calciu cu absorbtie mai buna decat cel din laptele dulce.
Singurul avantaj al laptelui dulce e ca se "prepara" f repede
Ramona2006 spune:
Bineinteles ca laptele este o buna sursa de calciu. O ceasca de lapte contine aprox 300 mg de calciu (necesarul de calciu la un copil cu virsta intre 4-8 ani este de aprox 600 mg de calciu).
Bineinteles ca exista si alte surse de calciu , din pacate nu toate sint agreate de copii.
Iaurtul iar are mult calciu, la fel si tofu. Dintre legume sint boabele de soia, broccoli si altele din familia ei - bok choy, varza, kale (dar acestea nu sint agreate de copii). La fel si semintele de susan si tehina (pasta din acestea) doar ca multi copii sint alergici la susan.
Eu spun ca daca nu exista restrictii de alimente sau daca nu sint vegani, ptr copii sursa nr de lapte sint lactatele.
Si on topic: Maya a baut si ea lapte praf pina pe la 4 ani si ceva, din soya ca ea avea probleme cu digestia proteinei din laptele de vaca.
Daca vreti sa aprofundati subiectul calciului, aveti aici un articol complex.
www.whfoods.com/genpage.php?tname=nutrient&dbid=45" target="_blank">http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=nutrient&dbid=45
Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa:
http://aloneinholyland.blogspot.com/
Littlelight spune:
Un medic stomatolog mi-a spus candva ca, dintre lactate si branzeturi, cel mai mare aport de calciu il aduce cascavalul. Din pacate, are si un procent deloc de neglijat de grasimi, dar poate fi o alternativa pentru copilasii carora nu le place laptele, fiindca la varste mici ei chiar au nevoie si de aceste grasimi, spre deosebire de adulti, care trebuie sa le ocoleasca.
Atunci cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unii pe altii...