Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***348***

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Iti "tin tovarasie", ca si eu mai am de scris noaptea asta, maine am si eu de predat un referat. Azi am trimis piticul in exil si mi l-au adus adormit, asa ca bag mare pana nu-l apuca bazdacii nocturni.

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Eeeiii....mai, voi vreti sa ma puneti sa citesc dieta asta pe net, iar io am de rescris un articol stiintific numai din legendele imaginilor, ca imaginile le primesc miine. Miine fiind si ultima zi de depunere. :))) A articolelor, desigur....

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Citat:
citat din mesajul lui Anaan

Acum am citit si eu despre dieta Rina. Vad ca se recomanda ca la micul-dejun, in fiecare zi, sa se manance fructe, seminte, suc proaspat de fructe etc. Bianca, Ina, voi asa faceti?

Da, Anaan, eu in fiecare zi la MD maninc fructe pina cu 2 ore inainte de prinz.

Am reorganizat modul de a ma...organiza cu haleala intregii familii, nu stiu daca te ajuta, dar iti explic cum fac acum.

Miine am VITAMINE iar poimiine PROTEINE. So, miine o sa fac o supa cu multe legume si fasole verde FARA smintina, pe care Jambo si-o va pune in farfurie, daca vrea. Separat fierb un ciolan dezosat ca, voiam sa fac o zama cu ciolan dar eu nu o putem consuma decit in ziua de proteine. Si atunci, miine la vitamine am voie sa maninc supa de legume iar poimiine la proteine o sa-mi pun peste zama si ciolanu' La Jambo o sa-i pun si miine. Este ca am mincare pe 2 zile???
Tot miine ca sa nu gatesc 2 zile o sa fac si niste snitel din piept de pui pe care o sa i-l servesc lui Jambo miercuri in ziua mea de AMIDONURI alaturi de salata mea de cartofi Stiu, e cam aiurea sa fac snitele de miine pentru miercuri dar asta e! Ca sa slabesc eu, tre' sa se "kinuie" toata familia!!!

De asemenea, in ziua de proteine, am citi ca NU E PERMIS SA COMBINI PROTEINELE: adica, maninci SAU carne, SAU oua, SAU brinzeturi; never combinate in aceeasi zi; deci, daca la prinz maninci carne, aia maninci si seara!

Revin, ca-mi fierbe ceaiul

Gina lu' Ian

Mi-e dor...
La 2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Pisigri, nu vezi ce muncesc si eu la planificarile alea?! Faina asta, cu legendele imaginilor, dar fara imagini. Cum mai stai cu doctoratul?

Mergi la inceput

Ina, eu am noroc ca pentru restul familionului face tanti mancare, asa ca eu ma ingrijesc doar de propriul burtoi. Dar ideea cu zama care poate "acoperi" doua zile mi se pare grozava.

Ioi, deci daca incep cu lactate, cu lactate trebuie s-o tin toata ziua. Eu chiar ma gandeam ca, mancand carne si oua si lactate, nu o sa mi se para grea ziua de proteine.

Mergi la inceput

Pisigri, voila lista dupa care ma ghidez eu acum (nu stiu cit e de "exacta", am luat-o de pe DC):

PROTEINE
- piept de pui, somon, vita, salam, carnaciori, pulpe de pui, pastrav, cotlet de porc, hamburger de pui, conserva ton, scoici, ciocanele pui, conserva sardele, coaste slabe de porc, curcan
- vinete, rosii, usturoi, conopida, varza verde si rosie, praz, andive, broccoli, varza de bruxelles, morcovi, castravete, ardei gras, masline, gulie, dovlecei, telina, spanac, hrean, sfecla, castraveti murati, rucolla, ridichi rosii
- oregano, rozmarin, patrunjel frunze, ulei masline, mustar, ghimbir, sare, piper
- branza degresata, parmezan, branza feta, iaurt dietetic, mozzarella

AMIDONURI
- varza acra, ceapa, cartofi, porumb boabe, usturoi, rosii, morcovi, ardei, ciuperci, mazare, praz, conopida, broccoli, fasole verde, castraveti murati, telina, frunze papadie, varza create, dovlecei, vinete, ardei iuti
- boia, pasta rosii, chimen, dafin, piper, nucsoara, maghiran, sofran, pudra de chilli, germeni(nu zice de care), sos tabasco, patrunjel verde, tarhon
- soia, orez, linte, fasole uscata, fulgi de soia, naut, mei, migdale

CARBOHIDRATI
- faina alba, faina integrala, faina de hrisca, faina de porumb, spaghete, lasagna, cus-cus, foietaj, paste integrale, taitei, graham, paste cu spanac, tortilla
- drojdie, sare, zahar, ulei, masline, sos pesto, menta, zeama lamaie, praf de copt
- rosii, ciuperci, ceapa, usturoi, patrunjel verde, morcovi, capere, vinete, sparanghel, nuci
- marmelada dietetica
- se mananca prajiturele, ciocolata neagra ....

VITAMINE- doar fructe si legume

Gina lu' Ian

Mi-e dor...
La 2 ani

Mergi la inceput

Ma duc sa fac o baie si sa ma rasfat cu o masca, fiindca tocmai mi-a spus o colega ca planificarile pot fi predate pana in 30. Asa ca nu-mi stric reputatia, le las iar pana pe ultima suta de metri si ma duc sa ma relaxez, dupa atat munca. Revin!

Monnvas, Pisigri, spor la trebi! Acum parca mi-e dor de un referat...stiu ca-s nebuna!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Anaan

Ina, eu am noroc ca pentru restul familionului face tanti mancare, asa ca eu ma ingrijesc doar de propriul burtoi. Dar ideea cu zama care poate "acoperi" doua zile mi se pare grozava.

Ioi, deci daca incep cu lactate, cu lactate trebuie s-o tin toata ziua. Eu chiar ma gandeam ca, mancand carne si oua si lactate, nu o sa mi se para grea ziua de proteine.

Io am renuntat la brinzeturui, in favoarea carnii pe care o prefer; pina acum am avut 2 zile de proteine si incerc sa maninc chestii care-mi plac ca sa nu simt lipsa acuta a carnii in celelalte 3 zile (io musai tre' sa am o strategie ca sa nu ma pierd pe drum )
Deci:
-o data am mincat si la prinz si la cina ciorba de perisoare cu multe legume
-o data am mincat piftie
-marti o sa maninc ciorba cu ciolan
-apoi ma mai gindesc dar cred ca o sa-mi fac o omleta cu tot felul de verdeturi si o salata mare de cruditati linga.

DAR: Bianca a avut succes si combinind proteinele, so...
A, si ciocolata eu maninc doar in ziua de carbo, nu in fiecare zi.

Gina lu' Ian

Mi-e dor...
La 2 ani

Mergi la inceput

Pisigri, nu e chiar asa greu, sa stii; initial, si eu am crezut ca o sa o iau pe aratura in zilele alea, dar nu e asa, acum chiar prefer zilele de carbo si amidonuri; dar, la fel ca si-n zilele cu proteine, incerc sa-mi fac kestii gustoase care sa-mi "gidile" papilele ca altfel eu nu rezist 90 de zile.

Am avut 2 zile de amidonuri:
1. mi-am facut orez cu ceapa, ardei rosu, ardei verde, rosii, usturoi, porumb si mult patrunjel; l-am mincat cu salata de castraveti, ceapa si rosii cherry
2. am facut o salata de cartofi cu muuuuuuuuuult usturoi, vegeta di ulei de masline; linga, mi-am facut vinete cu ceapa rosie si ulei de masline in loc de salata; imi venea sa nu ma mai opresc din mincat

Intentionez sa-mi fac saptamina asta o salata cu fasole boabe, ceapa rosie, piper si ulei de masline + salata de varza

2 zile de carbo: am mincat doar pizza si placinte cu varza care sint dementiale (le cumpar de la un restaurant )

No, nu suna bine????

Gina lu' Ian

Mi-e dor...
La 2 ani

Mergi la inceput

Spor la scris Monn, Pisigri!

PS. Mon, ti-am admirat baiatul pe feisbuc; frumos a fost intotdeauna dar asa mare mi se pare ca s-a facut dintr-o data!!!

Gina lu' Ian

Mi-e dor...
La 2 ani

Mergi la inceput

Pisigri, uitasem sa-ti spun ca in zilele de vitamine poti consuma miez de nuca, seminte, migdale neprajite etc.
Eu in Kaufland am gasit un mix interesant de ceva "boabe" din astea + migdale + caise uscate

No, sa inteleg ca incepi si tu de marti?

Gina lu' Ian

Mi-e dor...
La 2 ani

Mergi la inceput