Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***348***

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bianca2503

Citat:
citat din mesajul lui inapreda
Novus sa va fie de bine relaxarea; pe mine tare m-ar tenta pustietatile dar Jambo nu agreaza deloc agrementul la cort, din pacate

Gina lu' Ian

Mi-e dor...
La 2 ani

Dar a stat pana acum la cort si a avut o experienat neplacuta sau ii displace ideea?

Noi ne-am luat cort cu apartament interior: camera de somn si camera de nebunii si e chiar in regula...asa de bine e sa dormi in natura

InaPreda, stai linisitita ca nici eu nu-s fan cort, ba din contra , am nevoie de un minim de confort, din ce zici tu cred ca in afara sunt campinguri ultra dotate, acolo, da as sta si eu, poate si la noi or fi condtii ok dar aici in vraf de munte chiar trebuie sa-ti duci tot cu tine iar cu copil cred ca ai nevoie de destule
Si noi avem cort cu dormitor si sufragerie , in copilarie majoritatea vacantelor le-am petrecut la cort asa ca de aia cred ca acum aleg doar hoteluri/pensiuni dar nu m-as da in laturi de la o ieseala cu gasca de corturi, sigur ar veni si Bianca, Pisigri , nu ?!

La discutiile de dieta nu ma bag ca nu ma pricep dar meniul de maine cu lactate suna bine

www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Spor la treaba Pisigri, Monnvas !!
iar tie Anaan relaxare placuta, chiar o meriti iar planificarea sau ce ai de facut o sa fie un mizilic la cat de capabila esti !!

www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Va rog pe cele care aveti copiii la gradinite private sa-mi spuneti citi copii sint in grupa si cite educatoare/ ingrijitoare pe grupa.

Monn

Va intreb pentru ca ma ingrijoreaza un aspect: la Ian in grupa sint 15 copii (am inteles ca asta e maximul admis) dar doar pina la ora mesei cind se comaseaza grupa lui cu grupa baby pina la orele 18 inclusiv la somn. Nu stiu daca e o situatie permanenta sau provizorie pentru ca nu am cunoscut acest aspect in momentul inscrierii; l-am aflat, cu totul intimplator, de la parinti. Si, desi nu mi se pare ok sa doarma imprena cei mici cu cei si mai mici, momentan SA ZICEM ca e ok pentru ca eu il scot pe Ian la 16 (adica imediat dua gustarea de dupa somn)dar, dupa ce o sa-mi gasesc un job, foarte probabil il voi scoate la 18 iar sala de clasa mi se pare mult prea neincapatoare pentru mai mult de 15 copii; la fel, o singura educatoare mi se pare mult prea putin pentru atitia copii (nu cunosc numarul exact ), in conditiile in care motivul principal pentru care am optat pentru privat in defavoarea "statului" a fost numarul mai redus de copii.
Ce parere aveti?

PS. Parintii care mi-au semnalat aceasta situatie (eu singura nu mi-am dat seama ) sint si ei nemultumiti iar eu nu inteleg de ce nu discuta acest aspect cu doamna directoare care e foarte "destupata" si gata sa rezolve orice problema "rezolvabila". O sa abordez eu problema, desi nu prea imi e comod sa o fac; sper, totusi, sa fie o situatie provizorie bazata pe niste motive "obiective"; ce ziceti? sa mai astept citeva zile?

Gina lu' Ian

Mi-e dor...
La 2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Citat:

Cind ai vreme, da-mi si mie, te rog, reteta de pizza; mai exact cum faci aluatul ala; deocamdata tot de aia congelata am mincat
Multam fain.

Gina lu' Ian

Mi-e dor...
La 2 ani

Pai apa, drojdie si faina.

Cam juma de kil de faina amestecata cu un plic de drojdie uscata. Pui un pahara/cana de cafea (250-300 ml) apa calduta, amesteci si lasi putin la crescut (daca ai timp, daca nu pui direct in tava).

Intinzi aluatul (eu nu il mai intind pe faina ca sa nu iasa uscata, ci il framant cu ulei inainte si in tava pun tot ulei-adica o ung), pui in tava, sos de rosii si apoi ce vrei tu pea ea. Vreo 10-15 minute la cuptor si gata.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Anaan

Acum am citit si eu despre dieta Rina. Vad ca se recomanda ca la micul-dejun, in fiecare zi, sa se manance fructe, seminte, suc proaspat de fructe etc. Bianca, Ina, voi asa faceti?

io nu

Mergi la inceput

Bianca, merci.
PARE simplu; nu exista "risc" sa se faca boboloatze? Adica, o framinti/amesteci MANUAL apa aia cu faina si apa si gata, nu?
No, sorry ca par asa "competenta" dar la capitolul "aluaturi" sint varza rau!

Gina lu' Ian

Mi-e dor...
La 2 ani

Mergi la inceput

Citat:

Bianca, merci.
PARE simplu; nu exista "risc" sa se faca boboloatze? Adica, o framinti/amesteci MANUAL apa aia cu faina si apa si gata, nu?

Gina lu' Ian

Mi-e dor...
La 2 ani

Pai chiar asa simplu este. Pui apa in mijloc si va apucati de treaba (tu cu Ian), apoi intinzi aluatul si gata. In 40 de minute esti gata cu tot (framantat, taiat legume, intins aluat, copt).

Nu iese aluat ca de paine. iese d-ala ca lipia mai groasa.

PS: ceapa pusa la nasul (mucos) copilului este eficienta. Vladimir are niste mucozitati care il fac sa se inece. L-am chinuit acu vreo ora sa i le scot si tot se mai ineca. Tot la voi am citit despre ceapa si am zis sa incerc (atat timp cat nu il chinuie cu nimic). I-am pus un sfert de ceapa langa nas si vad ca e chiar bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Tufete, o intrebare: lui Andrei nu i-au trecut complet mucii si mai trage si cate-o behaiala, oare sa-l duc maine la gradinita?

Ina, pai tu faci niste combinatii si niste mancaruri de numa-n diete as tine-o. Te rog sa zici cu o zi inainte ce ai de gand sa faci de mancare ziua urmatoare, iar eu o sa-ti urmez exemplul. La de-astea sunt destul de lipsita de imaginatie, asa ca un maestru care sa ma indrume e situatia ideala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Ina, eu zic sa ma astepti putin, sa vezi daca e o situatie provizorie sau nu. Poate este vreo educatoare in concediu/bolnava etc. si de-aia o fi stand asa lucrurile.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Bianca2503

Citat:

Bianca, merci.

Gina lu' Ian

Mi-e dor...
La 2 ani

Pai chiar asa simplu este. Pui apa in mijloc si va apucati de treaba (tu cu Ian), apoi intinzi aluatul si gata. In 40 de minute esti gata cu tot (framantat, taiat legume, intins aluat, copt).

Nu iese aluat ca de paine. iese d-ala ca lipia mai groasa.

PS: ceapa pusa la nasul (mucos) copilului este eficienta. Vladimir are niste mucozitati care il fac sa se inece. L-am chinuit acu vreo ora sa i le scot si tot se mai ineca. Tot la voi am citit despre ceapa si am zis sa incerc (atat timp cat nu il chinuie cu nimic). I-am pus un sfert de ceapa langa nas si vad ca e chiar bine.

Bun, asa am sa fac, sa traiti!
Da' mai am o intrebare: cum tre' sa maninc la cina ca la prinz daca / coc pizza la prinz, "se preteaza" sa o re-incalzesc seara? Sau e mai ok sa bag jumate' aluatul la frigider si sa mai cocalesc o tura seara? Si, chiar, din cantitatile propuse de tine cita pizza iese? O tava de aia de cuptor? Ca urmatoarea zi de carbo imi pica intr-o zi de post a lui Jambo si tre' "sa execut" asa: 2 portii (mari ) pentru prinz + 3 portii pentru seara (Ian e innebunit dupa pizza)

Ma bucur ca ceapa functioneaza si-n cazul vostru. Am folosit-o cu succes si pentru Ian dar si pentru mine. Singurul inconvenient e "putoarea" de dimineata care parca nu iese cu un "aerisit simplu"; musai spal podelele si sterg praful cu ceva parfumat Iar seara o luam de la capat!

Gina lu' Ian

Mi-e dor...
La 2 ani

Mergi la inceput