Parintii-voluntari in scoala
Raspunsuri - Pagina 7
Sabina spune:
da, da, sa inoculam copiiilor mentalitatea de sclavi de la inceput, sa le dam la cap, very nice:D
nu sunt deloc de acord. daca in copilarie li se insufla valorile bune si nu trebuie sa se supuna ca robotii, atunci la varsta adulta nu ii vor atinge emotional proiectele naspa samd, pt ca vor sti diferenta.
daca de mici ii programam sa fie boi de tras la jug (scuze), o sa ii crestem aiurea de tot.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Sabina spune:
in copilarie copilul are o sg treaba: sa afle cine e.
ATAT.
Cum mi-am alaptat copiii
Burtocika spune:
Citat: |
citat din mesajul lui busymummy Cora... nu tu ai ales gradinita si educatoarele? De ce nu o schimbi? In alta ordine de idei... daca statul seara dupa munca cu copiii vi se pare o corvoada... de ce i-ati facut? |
De parca ar fi asa usor sa-ti schimbi gradinita si parca stii dinainte cum sunt educatoarele !
Iar statul seara cu copiii nu am spus nicaieri ca este o corvoada, dar nu mi se pare normal ca in timpul acela (timp liber pt mine si copiii mei) sa muncim impreuna sa corectam prostiile invatate la scoala sau la gradinita sau sa facem lucrurile pe care nu le-au facut acolo.
corap spune:
ei, buflea, eu cred ca imi trimit copiii sa invete lucruri , nu sa fie niste robotei ascultatori.
daca el, din cunostintele pe care le-a acumulat pana la varsta asta, stie ca:
poezia schioapata ca ritm
ca ciocarlia n-are treaba cu toamna
ca el nu trebuie sa spuna lucruri care sunt gresite (da, mi se pare absurd ca eu sa-i spun una, gradinita alta. ce naiba, sunt notiuni elementare)
este un om liber sa-si expuna punctul de vedere fara a fi pus la colt.
dupa cum spuneam el este obligat sa stea in acest sistem, in timp ce un adult e liber sa-si gaseasca alt job / sa taie frunza la caini / sa se exprime liber in orice alt mod.
gabitza2005 spune:
citat din mesajul lui busymummy Cora... nu tu ai ales gradinita si educatoarele? De ce nu o schimbi? In alta ordine de idei... daca statul seara dupa munca cu copiii vi se pare o corvoada... de ce i-ati facut? Eu plec la servici la 7 dimineatza, iar cu cel mic am stat acasa doar doua luni... ajung acasa maxim la 6... iar restul serii, complet, mi-l petrec doar cu copiii! Daca am treaba prin casa, o fac dupa ce se culca ei, pentru a nu lui din timpul lor! Ne jucam, verificam lectii... tot ce e nevoie. Iar daca s-ar initia voluntariat la scoala as prefera sa-mi iau o zi de concediu pe luna pentru asta, decat ca sa ma duc sa ma lafai in stiu eu ce hotel sau sa dorm sau... ce mai face lumea in concediu. Dar e doar parerea mea de Vlad - 11.11.2009 si Andi - 6 ani. POZE NOI si POVESTEA LUI VLAD AM PRODUSE LA BAZAR ! |
Tu nu ai ce face decat sa organizezi timpul altora?
Nu ti-ai fi putut inchipui ca in acea ora Cora poate ar fi vrut sa faca altceva cu copilul.
Cora eu iti dau dreptate -scoala noastra de multe ori ii invata pe copii lucruri idioate.
La serbarea de Craciun la fimiu au facut o sceneta in care Maica Domnului se ascundea de soldati impreuna cu pruncul pe sub brazi, stejari... Soldatii dialogau cu brazii , stejarii...
Nu stiu cati brazi si stejari sunt pe acolo -dar daca se ascundeau pe sub pini, ulmi, leandri, ficusi ...mai intelegeam.
mihaela_s spune:
Timpul petrecut cu copiii trebuie sa fie de alta natura decat sa stai si sa explici copiilor ce e corect si ce nu, pentru ca la gradi/scoala li s-a spus altceva...asta se voia scos in evidenta si nu ca acel timp sa fie exclusiv al mamei.
Si da, nici eu nu sustin robotizarea copiilor, mai tarziu vor putea spune (daca asa sunt incurajati de mici) ca proiectul ce l-au primit e tampit si a vor p alta tema de proiect. Lumea e facuta sa colaboram, sa interactionam nu sa fim roboti pentru a deveni mai apoi conducatori de roboti, caci asta e telul in acest caz, nu?
cora , imi place tare mult stilul tau de a-ti educa copiii, nu e prima data cand imi vine sa scriu asta.
rrox3 spune:
Sunt de acord cu Buflea in privinta voluntariatului.
Cora si eu m-am tot lovit de problema asta, informatii gresite invatate in gradinita/ scoala.
Mie mi se pare dificil de gestionat, nu atat din cauza timpului, cat din cauza sifonarii autoritatii profesorului greu de evitat. In special la varste mai mici, pentru cea mare deja nu mai e un secret ca profesorul nu stie intotdeauna mai mult decat ea/ noi.
Si ce ma supara cel mai mult e marginalizarea/ pedepsirea copilului care isi contrazice profesorul (cand acesta din urma greseste).
rrox3 spune:
citat din mesajul lui Sabina in copilarie copilul are o sg treaba: sa afle cine e. ATAT. |
Eu as reformula Sabina. Sa se construiasca pe sine. Fiindca asta face, se construieste, invata, nu doar descopera cine e, el chiar devine cine e.
Sabina spune:
e, io asa, cu metaforele:D
Cum mi-am alaptat copiii
busymummy spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui gabitza2005
Tu nu ai ce face decat sa organizezi timpul altora? Nu ti-ai fi putut inchipui ca in acea ora Cora poate ar fi vrut sa faca altceva cu copilul. Cora eu iti dau dreptate -scoala noastra de multe ori ii invata pe copii lucruri idioate. La serbarea de Craciun la fimiu au facut o sceneta in care Maica Domnului se ascundea de soldati impreuna cu pruncul pe sub brazi, stejari... Soldatii dialogau cu brazii , stejarii... Nu stiu cati brazi si stejari sunt pe acolo -dar daca se ascundeau pe sub pini, ulmi, leandri, ficusi ...mai intelegeam. |
Da asa e... scoala la noi e foarte idioata... si mai bine i-am invata acasa... pai sa va zic un secret: emigrati in Belgia, ca acolo au sistem de home-schooling si rezolvati problema! Nu stiu ce mancati daca nu lucrati, sau cum o sa se mai integreze copilul in societate...
Cat despre organizat, eu nu organizez nimic, imi dau cu parerea - si am subliniat ca e parerea mea doar! Si vorbesc doar despre ce fac sau as face eu...
Poate am trait prea mult intre oameni cu o cultura mult diferita de cea de la noi din tara si de asta imi vine greu sa inteleg de ce generatia mea care vrea sa "schimbe" mentalitati, nu vede ce stiu altii, din lumea civilizata sa faca si apreciaza doar ca "inoportun si negativ" tot ceea ce e de fapt "nou".