Parintii-voluntari in scoala

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Chiar ieri o educatoare de la noi a plantat flori impreuna cu copii si parintii dar dupa program -adica sase seara , astfel actiunea a fost un succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri2007 spune:

Off topic,

Gabitza,, gradi e cumva in apropiere de Tineretului?

Miri2007
Mai scriu pe / reclama ilegala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Citat:
citat din mesajul lui happiness

Nu toti parintii lucreaza pana la ora 19, sa fim seriosi... Si apoi, dintr-o clasa de 20 de copii, la 4-5 activitati cu parintii pe an, sa spunem ca ar fi cazul sa se implice fiecare parinte de 1-2 ori, si chiar daca nu se implica nu e nicio problema. Doar cine poate...

Pai asta e problema, ca s-ar crea niste discrepante intre parintii care pot mai des si cei care pot mai rar. Buflea are dreptate din punctul meu de vedere si a explicat foarte bine motivele pt care voluntariatul parintilor trebuie solicitat cu discernamant.

Repet, sunt de acord cu actiunile colective si cu implicarea parintilor in activitati comune cu copiii, de genul "pictam impreuna ouale de Paste" sau mergem impreuna in excursii sau plantat de pomi sau flori, dar nu cu cele administrative ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

Ei, cand o veni educatoarea fie-mii sa-mi faca mie la serviciu xeroxuri (ca poate am si eu multa munca), o sa merg si eu la voluntariat.

In subiectul asta e atata dare de ochi peste cap ca parintii nu participa la educarea copiilor si ca au pretentii de la scoala . pai eu nu as avea nicio pretentie de la scoala daca mi s-ar permite home-schoolingul. sau o alternativa la scoala.
asa cum eu n-am alternative si trebuie sa-mi educ copilul in sistemul impus, sa fac si voluntariat pe deasupra mi se pare absolut exagerat.

by the way - imi e foarte greu sa dau "delete" pentru toate tampeniile pe care le invata ai mei de la gradinita zilnic si sa-mi ocup cel putin o ora zilnic sa repun lucrurile in echilibru.
ok, fie, ora aia de indreptare a porcariilor pe care le fac educatorii si mediul gradinitesc o putem considera voluntariat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui corap

by the way - imi e foarte greu sa dau "delete" pentru toate tampeniile pe care le invata ai mei de la gradinita zilnic si sa-mi ocup cel putin o ora zilnic sa repun lucrurile in echilibru.

sunt offtopic, dar m-ai facut curioasa. Poti sa imi dai un exemplu-doua de tampenie invatata la gradinita , pe care trebuie sa o corectezi tu?

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

ultima? ca fi-miu n-a vrut sa spuna poezia (o poezie cretina si dupa parerea mea- acesta:
Toamna

Toamna deseneaza
Cu penita-i fermecata;
Frunzele danseaza
In padurea colorata.

Vantul lin adie,
Prin paduri, prin vai, pe dealuri;
Iar o ciocarlie
Si-canta sirba printre ramuri."

bon:
1. poezia nu are ritm
2. poezia nu are sens - toamna (cand bate vantul...) ciocarliile nu mai canta
3. cantul ciocarliilor nu are nimic in comun cu sarba
4. de dragul unui ritm si-asa schiop are o ditamai agramaticalitatea (in poeziile pentru copii n-au ce cauta)

si a fost pus la colt (???) pentru asta.

iar eu a trebuit:
1. sa-l asigur ca are dreptate si poezia era intr-adevar idioata, si, prin urmare, fiind idioata, avea tot dreptul sa nu vrea sa o reproduca (asa cum nu reproduce injuraturi sau cuvinte urate);
2. ca e gresit sa fi pedepsit pentru nestiinta;
3. ca e sarcina educatoarei sa se asigure ca toti copiii din grupa si-au insusit notiunile / poeziile si asa mai departe;
4. si, cu toate astea, sa-l determin sa isi respecte in continuare educatoarea;
5. sa desenam impreuna imagini pentru "toamna"; sa-i incropesc o poveste despre toamna; sa-i ascult opiniile proprii despre toamna; sa-l trag de limba despre sentimentele pe care i le determina toamna (toate astea mi-au ocupat intreaga seara, nu o ora. din fericire nu era sora-sa acasa)
6. sa-i promit ca in week-end ne vom duce intr-o padure colorata (asta a fost simplu)

mai am in "to do list" pentru maine sa discut cu educatoarea despre pusul la colt si alte de-astea.

(dar exista o gramada, anul trecut fi-mea a avut o educatoare care facea dezacorduri gramaticale, si am avut mult de muncit cu copilul ca sa o fac sa inteleaga ca unele lucruri pe care le spune educatoarea sunt ok, iar altele nu si sa distinga dintre ele care-s care. trebuie sa recunosc ca era foarte apropiata de copii si din punctul acesta de vedere foarte ok)

cu o zi inainte venise de la gradinita cu ideea impusa de educatoare ca "zana toamnei are rochie maro"

edit: desigur, i-am spus si ca ciocarlia e o pasare de camp care nu prea are treaba cu copacii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Multzam Cora, am inteles acum la ce te referi.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns busymummy spune:

Cora... nu tu ai ales gradinita si educatoarele? De ce nu o schimbi?

In alta ordine de idei... daca statul seara dupa munca cu copiii vi se pare o corvoada... de ce i-ati facut?

Eu plec la servici la 7 dimineatza, iar cu cel mic am stat acasa doar doua luni... ajung acasa maxim la 6... iar restul serii, complet, mi-l petrec doar cu copiii! Daca am treaba prin casa, o fac dupa ce se culca ei, pentru a nu lui din timpul lor! Ne jucam, verificam lectii... tot ce e nevoie. Iar daca s-ar initia voluntariat la scoala as prefera sa-mi iau o zi de concediu pe luna pentru asta, decat ca sa ma duc sa ma lafai in stiu eu ce hotel sau sa dorm sau... ce mai face lumea in concediu.

Dar e doar parerea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui corap

ultima? ca fi-miu n-a vrut sa spuna poezia (o poezie cretina si dupa parerea mea- acesta:
Toamna

Toamna deseneaza
Cu penita-i fermecata;
Frunzele danseaza
In padurea colorata.

Vantul lin adie,
Prin paduri, prin vai, pe dealuri;
Iar o ciocarlie
Si-canta sirba printre ramuri."

bon:
1. poezia nu are ritm
2. poezia nu are sens - toamna (cand bate vantul...) ciocarliile nu mai canta
3. cantul ciocarliilor nu are nimic in comun cu sarba
4. de dragul unui ritm si-asa schiop are o ditamai agramaticalitatea (in poeziile pentru copii n-au ce cauta)

si a fost pus la colt (???) pentru asta.

Nu stiu daca iti dau 100% dreptate aici ... nu conteaza ca poezia era proasta - cred ca ideea era ca el trebuie sa se supuna unei activitati organizate, ceea ce inteleg ca a refuzat. La varsta asta trebuie sa invete sa se inscrie in programul clasei, fie ca le place sau nu, au chef sau nu ...oricum nu sunt ei in masura sa judece daca mesajul programulul ala este de valoare. Si in viitor, la maturitate, ne intalnim cu aceasta situatie - cu proiecte imbecile pe care trebuie sa le terminam, cu idei si inovatii opuse gandirii noastre. deci antrenamenul asta cred ca e bine sa fie inceput cat mai devreme.

Mergi la inceput

Amandoi au avut mai multe educatoare si toate pe acelasi tipic. Mi-e greu sa cred ca numai educatoarele alor mei sunt asa - cand am auzit o gramada de copii spunand poezii aberante invatate la gradinita si lucruri la fel de aberante (de exemplu mi-a luat ceva sa le explic ca patratul e un dreptunghi, dar dreptunghiul nu e intotdeauna un patrat. ca domna a zis ca patratul nu-i un dreptunghi . ma rog, doamna nu crede nici acum ca patratul e un dreptunghi...)

si nu mi se pare o corvoada deloc, doar ca eu trebuie sa corectez niste lucruri pe care le-a invatat gresit, cand as putea sa-i invat alte lucruri mai interesante. si mi se pare absolut jignitoare afirmatia ta ("In alta ordine de idei... daca statul seara dupa munca cu copiii vi se pare o corvoada... de ce i-ati facut?") si absolut nefondata, dat fiind ca habar n-ai ce fac eu cu copiii.

dupa cum am spus, sunt total de acord sa-mi scot copiii din sistemul educational clasic si sunt in masura sa imi asum in intregime educarea lor. numai ca mie imi este interzis asta prin lege.

de ce crezi ca tu ai fi incantata ca la serviciu, in loc sa faci treaba ta, sa indrepti greselile altora?

Mergi la inceput