Parintii-voluntari in scoala

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CameliaBianca spune:

:)
Crezi? Eu stiu destule situatii in care copii cu parinti foarte implicati au luat-o pe aratura cu prima ocazie. Viata e atat de surprinzatoare si sunt foarte multe momente de cotitura in viata cuiva.

Cine decide daca un parinte are dreptul sau nu sa vina la ora? Nu e un factor subiectiv? Apropo de tatal lui "Georgel", aveam un prof de romana care se mai intalnea pe la baute cu tatal unei colege, oare daca decideau la un pahar sa vina sa-l ajute, era OK? Ceilalti parinti ce parere ar fi avut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Citat:
citat din mesajul lui busymummy

Gabitza, daca ti-ai rupe din timpul petrecut pe forum poate ai gasi timp pentru activitati impreuna cu copiii... sau sa-ti termini treaba mai repede astfel incat sa ajungi mai repede la gradi...
Nu cred ca in vreun contract de munca scrie ca iti poti lua liber ca sa stai pe DC... dar cred ca orice angajator ar putea sa-ti aprobe o zi de concediu ca sa mergi alaturi de copilul tau sa petreci "timp de calitate"...

de Vlad - 11.11.2009 si Andi - 6 ani.

POZE NOI si POVESTEA LUI VLAD

AM PRODUSE LA BAZAR !

Nu-mi cunosti programul, nu ma cunosti, nu stii tu ce fel de timp petrec cu copilul si inteleg ca ma judeci dupa ce scriu dar sa incepem sa ne tragem de urechi ca stam pe forum DC mi se pare chiar aiurea.

Tu de ce scrii pe forum ?..aaaa petreci timp de calitate cu copilul el misuna pe langa tine si tu cu ochii in PC. Si chiar daca doarme acum nu crezi ca ar fi "mai de calitate" timpul daca ai sta si te-ai uita la copil cum doarme?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

voluntariatul la clasa de la scoala la care e William al meu presupune:
participarea la clasa in timpul orelor(pt 15 min, 30 min...fiecare cat poate)
se face un program la inceput de an si fiecare spune cat si la ce se baga voluntar. daca in ziua respectiva se intimpla ceva , cauti tu -ca parinte inlocuitor.
ca voluntar stai intr-o banca libera in timpul orelor si faci ce iti da doamna de facut. de obicei e olista cu ce treb facut in saptamana respectiva.

voluntarii sunt pentru urmatoarele:
lectie de citire
copiii se impart pe grupuri si iti citesc, ii mai corectezi la pronuntie, la citit...
lectie de matematica
cand au de lucru individual si daca mai au ceva intrebari sa fie un adult cu ei sa le raspunda, indrume
lectia de arta
un parinte o data pe luna vine la clasa si le vorbeste destre arta
lectia de muzica
la fel o data pe luna vine si le vorbeste, pune muzica...nu stiu ce face.aici s-a scos muzica datorita fondurilor putine alocate.
corector de teme si teste:
doamna iti da grila cu raspunsuri, tu corectezi. nu pui calificative.
voluntar cu organizarea dosarelor de teme(asta fac eu)
luni , cand se dau temele pt saptamana respectivapun in dosarul fiecaruia hirtiile cu temele...sunt in general vreo 6 de fiecare copil.
temele sunt un pic diferite de aceea treb sa fiu atenta la nume, sa nu le pun gresit.
la matematica au si un fel de teste (time-test), adica sa faca 50 de operatii matematice in 3 sau 5 min...fiecare cum trece un test trece la alt nivel ...deaceea (time testu-l de practica inainte de testul din saptamana respectiva)sunt diferite la fiecare copil.
Joia(tot eu fac asta) scot temele si le sortez pe subiect, incat matematica la un loc, scriere la un loc...
ora de calculator:
sa stai cu copiii la calculator sa-i indrumi, raspunzi la intrebari.
ora de gradina:
te duci cu copiii in gradina scoli si plantezi legume, ierburi...
ora de bibloteca:
pe fiecare saptamana copii merg la bibloteca scolii si iau carti
treb sa fii cu ei sa ii indrumi ce sa ia, sa cauti ce vor
preparator la diferite proiecte:
sa taie cu foarfeca desene, sa le lipeasca, sa scoata la xerox
ora de educatie fizica:
sa supravegheze copiii sa nu se accidenteze la ora de educatie
ora de administratie:
o data pe luna , daca esti pregatit in acest domeniu poti veni la scoala sa le vorbesti despre cum se administreaza orasul, functiile fiecarui departament, structura. sau sa vorbesti daca ai o afacere cum este structurata.

se poate creea orice alta lectie in functie de talentul parintelui si disponibilitatea lui de a veni la scoala si sa vorbeasca despre ceea ce face.

diverse:

dimineata cand las copilul intreb pe doamna daca are nevoie de mine in ziua respectiva.

inainte de a incepe voluntariatul semnam o hirtie de confidentialitate, incare ne luam angajamentul ca nu vom vorbi cu alte mamici de notele, rezultatele...greselile.. care le vedem ca au alti copii.

va pun aici link-ul de la clasa mea(sunt in engleza din pacate)

http://teacherweb.com/CA/BuckeyeUnionSchoolDistrict/MrsReid/faq2.aspx#q6

michelle

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui happiness

In S.U.A., parintii sunt incurajati sa faca parte din viata scolara a copiilor lor, devenind pentru o ora sau mai mult voluntari in scoala.Vin la ora, ajuta profesoara sa desfasoare activitatea, ii ajuta pe copiii care au ramas in urma, fac ore de lectura cu ei, au chiar sansa sa primeasca acasa teste de corectat.O sa o rog pe Michelle sa intervina sa va spuna mai multe despre acest frumos sistem, ca ea stie cel mai bine despre ce e vorba si ce a facut ea ca si voluntar la clasa copilului ei. Intrebarea de baza ar fi: Ati fi de acord sa deveniti macar pentru o ora voluntar la clasa copilului vostru? Intreb pentru ca ceea ce a povestit Michelle la topicul lor mi s -a parut extrem de interesant si cred ca avem multe de invatat daca tot dorim sa intram in rand cu lumea. Atat profesorii, cat si parintii. As mai vrea sa stiu de la Michelle cati copii sunt in clasa copilului ei, ca si asta e un alt aspect foarte important.Oare in Romania cati parinti ar veni la scoala sa ajute profesorul, dar de fapt sa ajute copiii?

in clasa cred ca sunt 25 de copii.
voluntari la clasa sunt cam 1 / zi

voluntari participanti la diferite activitati sau excursii sutn cam 4-6 (depinde de ce e vorba)

unii aleg sa fie voluntari de acasa.
adica, doamna le trimite prin copil un dosar cu ce au de facut(si cu instructiuni),sa decupezi, lipesti...si ei fac asta de acasa.

michelle

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui gabitza2005

Prezenta unui parinte la gradinita nu ar face decat sa bulverseze toata ora, copii fara parinti se vor simti abandonati de parinti , copilul al carui parinte este prezent se va purta altfel.
La noi prezenta unui parinte ar inseamna discutie (ca sa nu zic barfa) intre parintele respectiv si educatoare si astfel educatoarei ii este distrasa atentia de la copii si de la ce ar trebui sa faca.
Eu nu as fi de acord ca un alt parinte sa fie prezent acolo tot timpul.
Bineinteles ca in excursii, vizite este altceva -atunci fiecare parinte alege daca participa sau nu.
Ce-ar fi daca ne-am duce toti parintii sa stam acolo la ore cu copii.
Nu cred ca as accepta ca un alt parinte sa-mi certe sau sa-mi educe copilul el nevand pregatirea necesara.
Pai atunci de ce mai sunt educatori si profesori -punem parintii sa faca cu randul si nu mai avem nevoie de cadru didactic.

Tocmai tu happiness care esti cadru didactic ar trebui sa stii cat te-ai pregatit ca sa poti preda si lucra cu copii. Nu pot sa accept sa vin tatal lui "George" intr-o pauza de betie de la bufetul din colt sa-l ajute pe fimiu la teme.

In ceea ce priveste alte actiuni sau activitati colective sunt total deacord cu ele atata timp cat acestea sunt anuntate din timp -de exemplu daca eu mi-am luat bilete la munte de o luna de zile normal ca nu o sa renunt sa merg la munte ca sa aduc copilul la diferite activitati.

de fapt nu e asa cum spui tu.
eu cand sunt voluntar la clasa, intru o data cu copiii, apoi ma asez in banca rezervata pt asa ceva.
doamna vine la mine si imi spune ce am de facut, dar in general stiu ce am de facut fara sa am nevoie de alte instructiuni.
nu am ce discuta cu dinsa in timpul orelor, de fapt ar fi chiar jenant sa stau la birfa ..ea isi tine lectia eu imi fac treaba. termin si plec.
in anumite cazuri cand am mai mult timp liber si vreau sa o ajut in plus, ii fac un semn discret. ea vine si imi spune ce sa mai fac.

cand suntem voluntari direct cu grupe de copii nu suntem acolo sa-i certam sau sa predam lectii suntem sa ii ajutam.
le spunem sa pastreze linistea, sa asculte instructiunile care le dam, si sa ridice mana pe rind cu intrebarile care le au.

asa cum am spus in mesajele anterioare,ca mai sunt parinti voluntari care preda anumite lectii, asta numai daca sunt specializati in acel domeniu, iar aceste lectii nu sunt importante, nu se dau calificative...sunt lectii de extra-curiculum.aceste lectii se tin sub indrumarea si observatia doamnei invatatoare.

michelle

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui gabitza2005

Prezenta unui parinte la gradinita nu ar face decat sa bulverseze toata ora, copii fara parinti se vor simti abandonati de parinti , copilul al carui parinte este prezent se va purta altfel.
La noi prezenta unui parinte ar inseamna discutie (ca sa nu zic barfa) intre parintele respectiv si educatoare si astfel educatoarei ii este distrasa atentia de la copii si de la ce ar trebui sa faca.
Eu nu as fi de acord ca un alt parinte sa fie prezent acolo tot timpul.
Bineinteles ca in excursii, vizite este altceva -atunci fiecare parinte alege daca participa sau nu.
Ce-ar fi daca ne-am duce toti parintii sa stam acolo la ore cu copii.
Nu cred ca as accepta ca un alt parinte sa-mi certe sau sa-mi educe copilul el nevand pregatirea necesara.
Pai atunci de ce mai sunt educatori si profesori -punem parintii sa faca cu randul si nu mai avem nevoie de cadru didactic.

Tocmai tu happiness care esti cadru didactic ar trebui sa stii cat te-ai pregatit ca sa poti preda si lucra cu copii. Nu pot sa accept sa vin tatal lui "George" intr-o pauza de betie de la bufetul din colt sa-l ajute pe fimiu la teme.

In ceea ce priveste alte actiuni sau activitati colective sunt total deacord cu ele atata timp cat acestea sunt anuntate din timp -de exemplu daca eu mi-am luat bilete la munte de o luna de zile normal ca nu o sa renunt sa merg la munte ca sa aduc copilul la diferite activitati.

inca un lucru;
noi nu ne ducem sa "stam" la ore, ne ducem sa ajutam la ore cand e nevoie, nu sa stam degeaba

si nimeni nu sta cu orele si pierde timpul in clasa, asta e clar...mai avem treburi si pe acasa.

cat despre tatal lui George...care vine dintr-o pauza de betie...nu am ce sa comentez, asa ceva nu se intimpla pe aici.

michelle

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui happiness

Nu e cazul sa ii explice temele tatal lui Gigel..ala nu va renunta oricum la bar pentru voluntariat. Parintele da o mana de ajutor cadrului didactic, nu trebuie neaparat sa predea substantivul. Fiecare invatator gaseste ceva de facut...Si nici nu ar fi bine sa se intample zilnic astfel de activitati. Dar din cand in cand cred ca sunt binevenite. Mie de exemplu chiar mi-ar placea sa fie parinti prezenti la orele de scoala, din cand in cand, repet, pentru a vedea cat de greu e sa lucrezi cu o clasa de elevi, pentru a ii da copilului incredere in sine si o atitudine pozitiva fata de scoala, pentru ca sa isi faca o privire de ansamblu referitoare la cum se descurca propriul copil, si in comparatie cu ceilalti, si in comparatie cu ce vede ca se cere la ora.Trebuie sa insist, orice profesor care isi face treaba zilnic nu va avea nicio problema in a fi alaturi de un parinte sau doi, ca pana la urma nu e nimic de ascuns.Eu , personal, nu as cere voluntari decat la ocazii speciale(serbari, carnaval, zile speciale in care sunt implicati mai multi copii), pentru ca la orele de zi cu zi nu prea au cum parintii sa ma ajute, poate doar sa afiseze la panou ce lucreaza, sa aranjeze fise sau teste..Dar intr-adevar, daca unii parinti nu ar veni deloc, copiii lor s-ar simti rau, desi...nu ar fi vina cadrului didactic, nu?

anul trecut nu am fost de loc voluntar la clasa, ca am avut casa de remodelat. am mai fost din cand in cand voluntar la diferite activitati.
copilul meu a inteles si nu s-a simtit frustrat ca eu nu vin.
de fapt dintre toti parintii poate doar 7-10 sunt voluntari la clasa.

eu am ales sa fiu voluntar si din dorinta de a ajuta, dar sa vad si care e atmosfera la clasa, sa-i cunosc colegii sa vad cum se comporta copilul meu, incat sa stiu ce sa fac cu el acasa.

de ex. stiu care copii il distrag de la ore, stiu ca ridica mana sa raspunda, ca uneori intreaba lucruri care nu fac sens, ca ride de glumele altora, ca e foarte atent la doamna, f. ascultator la indicatiile care i se da...
am observat ca are probleme cu vederea
plus ca invat de la doamna cum sa il invat ceva si sa aiba fun in acelasi timp.
am invatat sa ii dau timp sa se gindeasca inainte de a raspunde, sau sa scot cel mai bun raspuns care il stie dar nu stie cum sa-l exteriorizeze...
am invatat multe lucruri stind in aceea banca pt 30 min si ajutind clasa totodata.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns busymummy spune:

Pot sa spun doar atat: Michelle te admir... mi-ar placea sa se faca si la noi asa ceva... cu sufletul, nu de dragul de a zice ca facem ceva...

Restul, care se considera mai presus... am un buton de "ignore" maaareee de tot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

nu se considera nimeni mai presus, unii pur si simplu nu pot sau nu au timp.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

vedeti voi atitudinea care o am eu si alte mamici care fac asta nu e ca "sa ne dam mari cu ca noi facem...si dregem, sau sa ne punem pe bune cu doamnele...ori alte motive"

nu ne intereseaza nici ca alte mame nu pot sau nu vor...sau ce motive au.
fiecare cum vrea si ce vrea sa faca.. nu este nimic obligatoriu, si nici flori si laude nu primesti daca o faci...

eu ma stiu pe mine, ii multumesc lui Dumnezeu ca am posibilitatea sa stau acasa si sa fiu voluntar. eu ma consider cea mai in cistig ca am aceasta posibilitate sa vad ce se intimpla un pic cu copilul meu la scoala, cum e doamna, cine ii sunt colegii.

michelle

Mergi la inceput