Parintii-voluntari in scoala
Raspunsuri - Pagina 3
grati.ela spune:
Happi, ore de pregatire suplimentara la matematica desfasurate in weekend ar intra la voluntariat? mie tare mi-e teama ca s-ar considera ca ma bag peste treaba profesorului de la clasa....
happiness spune:
Nu stiu , grati.ela,e si asta o forma de ajutor, dar sunt copii/parinti care nu "servesc" activitatile de weekend . Chiar ieri nu mi-a venit un copil la actiunea Let's do it..pentru ca a plecat inafara orasului cu parintii. Eu nu zic ca nu e voie sa iasa cu parintii, dar fiind o actiune de amploare a scolii, a orasului, de fapt a tarii, ma asteptam sa isi aranjeze altfel iesirea, adica sa fi plecat dupa ora 12, cand am terminat noi activitatea...Eu o sa ii chem pe ai mei parinti in curand in excursia clasei, pentru ca vor copiii excursie de 2 zile, si mai apoi la petrecerea de Halloween , serbarea de Craciun si actiunea caritabila-balul de Craciun. Sa vedem cat entuziasm vor arata. Pana atunci, va rog, ca profesor si ca mamica , intrebati-va educatoarea/invatatoarea daca are nevoie de ajutor, o sa fie foarte fericita si impresionata si veti vedea cata bucurie va fi si pe chipul copiilor ca petreceti timp pretios alaturi de ei.Poate pentru noi, adultii,cu atatea griji pe cap,e greu de crezut ca a confectiona ghetute de Mos Nicolae poate fi o activitate adevarata, dar pentru copilasi inseamna abilitati practice exersate, joaca alaturi de colegi, spirit de echipa, sfaturi de la Doamna si, mai presus de orice, clipe frumoase cu cea mai draga fiinta, mama. ![]()
Lala_D spune:
Si la noi se practica ajutatul dirigintei cu diverse proiecte.
De la aranjatul clasei pentru inceputul anului, la decorarea ei pentru diverse activitati gen bal costumat, ziua portilor deschise ( aici se pregatesc si diverse materiale alaturi de copii, anul trecut a fost construita o mascota), cand se pleaca din scoala in excursii/activitati se ofera parinti pentru transport/supraveghere etc.
In general exista o deschidere a dirigintei si a parintilor si de ce sa nu spun cateva mamici extrem de eficiente.
Si desi activitatea mea nu a fost extrem de mare, ca voluntariat, avand un pici mic acasa, nu am vazut nicio discriminare in abordarea copilului fata de cei ai caror parinti au contribuit mult mai mult cu timp si ajutor.
anya spune:
La noi la gradinita (de stat) este interzis accesul parintilor in afara orelor de dus/adus copiii. Exista zile cand dupamiaza sunt scosi afara, pana vine cineva sa-i ia si parintii/bunicii sunt rugat sa ia copilul repede, sa nu mai ramana pe laga educatoare pe motivul ca nu mai asculta de ele. In excursie, am mai scris, a fost refuzat accesul parintilor pe acelasi motiv.
La scoala, din pacate, mi se prare dezinteresul si mai mare.
gabitza2005 spune:
Prezenta unui parinte la gradinita nu ar face decat sa bulverseze toata ora, copii fara parinti se vor simti abandonati de parinti , copilul al carui parinte este prezent se va purta altfel.
La noi prezenta unui parinte ar inseamna discutie (ca sa nu zic barfa) intre parintele respectiv si educatoare si astfel educatoarei ii este distrasa atentia de la copii si de la ce ar trebui sa faca.
Eu nu as fi de acord ca un alt parinte sa fie prezent acolo tot timpul.
Bineinteles ca in excursii, vizite este altceva -atunci fiecare parinte alege daca participa sau nu.
Ce-ar fi daca ne-am duce toti parintii sa stam acolo la ore cu copii.
Nu cred ca as accepta ca un alt parinte sa-mi certe sau sa-mi educe copilul el nevand pregatirea necesara.
Pai atunci de ce mai sunt educatori si profesori -punem parintii sa faca cu randul si nu mai avem nevoie de cadru didactic.
Tocmai tu happiness care esti cadru didactic ar trebui sa stii cat te-ai pregatit ca sa poti preda si lucra cu copii. Nu pot sa accept sa vin tatal lui "George" intr-o pauza de betie de la bufetul din colt sa-l ajute pe fimiu la teme.
In ceea ce priveste alte actiuni sau activitati colective sunt total deacord cu ele atata timp cat acestea sunt anuntate din timp -de exemplu daca eu mi-am luat bilete la munte de o luna de zile normal ca nu o sa renunt sa merg la munte ca sa aduc copilul la diferite activitati.
gabitza2005 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui boticelina Eu am insa o alta problema. Din cauza disponibilitatii mele de a ajuta copiii/educatoarele/gradinita, traiesc cu impresia ca al meu copil este usor avantajat de doamne, ceea ce imi displace, eu doresc sa fie evaluata si educata cot la cot cu gashca. Am fost poate chiar putin deplasata, banuiesc, anul trecut cand copilului meu i s-a acordat titlul de "Miss gradinita" (desi chiar am un copil frumos, cra, cra Si inca o problema, nu stiu daca si copilului ii convine (de fapt daca ii va conveni pe viitor, ca acum nu-si da seama) ca ma implic asa de mult. Eu personal am avut o mama care venea la prima sedinta cu parintii si atat. Dadea banuti daca trebuia, dar ura sa vina la scoala si recunosc ca mie mi-ar fi placut sa o intereseze mai mult acest aspect. Monica si Nancy, 04.07.2008"If you are unware of your choices, then you have none" |

Ce deplasat....miss gradinita....si ne mai miram de ce sunt pitipoancele la moda.
happiness spune:
Nu e cazul sa ii explice temele tatal lui Gigel..ala nu va renunta oricum la bar pentru voluntariat. Parintele da o mana de ajutor cadrului didactic, nu trebuie neaparat sa predea substantivul. Fiecare invatator gaseste ceva de facut...Si nici nu ar fi bine sa se intample zilnic astfel de activitati. Dar din cand in cand cred ca sunt binevenite. Mie de exemplu chiar mi-ar placea sa fie parinti prezenti la orele de scoala, din cand in cand, repet, pentru a vedea cat de greu e sa lucrezi cu o clasa de elevi, pentru a ii da copilului incredere in sine si o atitudine pozitiva fata de scoala, pentru ca sa isi faca o privire de ansamblu referitoare la cum se descurca propriul copil, si in comparatie cu ceilalti, si in comparatie cu ce vede ca se cere la ora.Trebuie sa insist, orice profesor care isi face treaba zilnic nu va avea nicio problema in a fi alaturi de un parinte sau doi, ca pana la urma nu e nimic de ascuns.Eu , personal, nu as cere voluntari decat la ocazii speciale(serbari, carnaval, zile speciale in care sunt implicati mai multi copii), pentru ca la orele de zi cu zi nu prea au cum parintii sa ma ajute, poate doar sa afiseze la panou ce lucreaza, sa aranjeze fise sau teste..Dar intr-adevar, daca unii parinti nu ar veni deloc, copiii lor s-ar simti rau, desi...nu ar fi vina cadrului didactic, nu?
gabitza2005 spune:
| citat din mesajul lui happiness Nu e cazul sa ii explice temele tatal lui Gigel..ala nu va renunta oricum la bar pentru voluntariat. Parintele da o mana de ajutor cadrului didactic, nu trebuie neaparat sa predea substantivul. Fiecare invatator gaseste ceva de facut...Si nici nu ar fi bine sa se intample zilnic astfel de activitati. Dar din cand in cand cred ca sunt binevenite. Mie de exemplu chiar mi-ar placea sa fie parinti prezenti la orele de scoala, din cand in cand, repet, pentru a vedea cat de greu e sa lucrezi cu o clasa de elevi, pentru a ii da copilului incredere in sine si o atitudine pozitiva fata de scoala, pentru ca sa isi faca o privire de ansamblu referitoare la cum se descurca propriul copil, si in comparatie cu ceilalti, si in comparatie cu ce vede ca se cere la ora.Trebuie sa insist, orice profesor care isi face treaba zilnic nu va avea nicio problema in a fi alaturi de un parinte sau doi, ca pana la urma nu e nimic de ascuns.Eu , personal, nu as cere voluntari decat la ocazii speciale(serbari, carnaval, zile speciale in care sunt implicati mai multi copii), pentru ca la orele de zi cu zi nu prea au cum parintii sa ma ajute, poate doar sa afiseze la panou ce lucreaza, sa aranjeze fise sau teste..Dar intr-adevar, daca unii parinti nu ar veni deloc, copiii lor s-ar simti rau, desi...nu ar fi vina cadrului didactic, nu? |
-"pentru a vedea cat de greu e sa lucrezi cu o clasa de elevi"
toti am fost elevi la timpul nostru si cred ca suntem constienti de faptul ca e greu sa lucrezi cu 30 de copii.
-"pentru a ii da copilului incredere in sine "
pai ideea este ca fiecare copil trebuie sa invete sa se descurce singur si sa aibe incredere il el atunci cand nu e parintele de fata. Nu o sa-l tin de mana cand o sa mearga la munca si eu consider ca scoala este un inceput in acest sens deoarece in fapt copilul se manifesta liber fiind totusi supravegheat de un cadru didactic.
-"pentru ca sa isi faca o privire de ansamblu referitoare la cum se descurca propriul copil, si in comparatie cu ceilalti, si in comparatie cu ce vede ca se cere la ora"
asta ar trebui sa se reflecte in calificativele pe care le primeste copilul si in caracterizarile facute de cadrul didactic deoarece eu ca parinte pot fi subiectiv in ceea ce priveste copilul meu. comparatia cu ceilalti copii nu-si are locul deoarece aici intervine nivelul clasei in general.
"Dar intr-adevar, daca unii parinti nu ar veni deloc, copiii lor s-ar simti rau, desi...nu ar fi vina cadrului didactic, nu?"
Aici nu stiu ce sa zic -sunt oameni care muncesc de la opt dimineata la sapte seara si nu-si permit sa plece de la munca oricand deoarece in nici un contract de munca nu scrie ca ai voie sa-ti iei liber pentru activitati la scoala cu copilul.
Poate ca ar trebui de la inceput sa-i informezi pe parinti care sunt intentiile tale astfel incat sa ia anumite hotarari in cunostinta de cauza.
Pe mine m-a deranjat f tare ca doamna i-a zis lui fimiu sa-mi spuna sa ma mut cu serviciul mai aproape de casa ca sa ajung sa-l iau mai repede de la gradi si asta ca vroia ea sa plece mai devreme acasa -daca stiam il inscriam la alta educatoare.
busymummy spune:
Gabitza, daca ti-ai rupe din timpul petrecut pe forum poate ai gasi timp pentru activitati impreuna cu copiii... sau sa-ti termini treaba mai repede astfel incat sa ajungi mai repede la gradi...
Nu cred ca in vreun contract de munca scrie ca iti poti lua liber ca sa stai pe DC
... dar cred ca orice angajator ar putea sa-ti aprobe o zi de concediu ca sa mergi alaturi de copilul tau sa petreci "timp de calitate"...
busymummy spune:
citat din mesajul lui gabitza2005![]() ![]() ![]() Ce deplasat....miss gradinita....si ne mai miram de ce sunt pitipoancele la moda. |
Pitipoancele zilelor noastre sunt in principal datorate parintilor care isi "parcheaza" copiii cu o bona/cresa/gradinita si considera ca implicarea in viata acestora este pierdere de vreme...

Nancy, 04.07.2008