Strugurasi S-O 11-Haideti fetele!(115)
Raspunsuri - Pagina 8
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/May3/May3.jpg)
May3 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Lali_mete May mai ai putin ,o zi la mijloc si gata ![]() ![]() |
ce sa-mi vina? panicile mele
![](bang.gif)
al meu e nerabdator. cica se plictiseste acum si sa vina Beatrice odata ca el a venit la munca
![](icon_smile_big.gif)
merci Lena C
![](icon_smile.gif)
la multe lunite sarbatoritelor
![](floare.gif)
![](floare.gif)
![](floare.gif)
la multi ani Marryan. cu intarziere
hai Alayana
![](punk.gif)
![](punk.gif)
![](punk.gif)
eu azi ma epilez, imi fac manichiura, de astea de pregatire
![](icon_smile_big.gif)
![](smiley_pregnant.gif)
![](fetita.gif)
zebraroz.ro
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/camady/camady.jpg)
camady spune:
Sei noi facem baie in fiecare seara pe la ora 9-9.30.
Programul ei e cam asa:
Pe la 10 -10.30 adoarme si se trezeste pe la 1-2, apoi 3-4 apoi la 6 .
Mentionez ca la fiecare trezire alaptat, scos aer chinuit adormit dureaza in jur de o ora.
De la 6 dimineata pana la 11 mai atipeste adunat cam o ora.De la 11 pana la 5-6 seara doarme cu 2 reprize de alaptat.
De la 6-9 seara atipeste adunat o ora.
24.08.2011 mami de Eva Maria si mami de Razvan Gabriel 8 ani
camady's baby
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/camady/camady.jpg)
camady spune:
Am uitat sa mentionez ca in perioadele de veghe de peste zi sta linistita maxim 15 minute apoi incepe sa planga si sunt numai cu ea prin brate.
Noaptea nu plange in perioada de veghe dar sta cu ochii mari cat cepele pe pereti bineinteles in brate la mine ca daca o las in patut sau langa mine plange.
Sunt in urma rau cu somnul...........am niste cearcane. Eu ziua nu ma pot odihni deoarece Razvan necesita alta atentie.
24.08.2011 mami de Eva Maria si mami de Razvan Gabriel 8 ani
camady's baby
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ionelamaria/ionelamaria.jpg)
ionelamaria spune:
SEI, SINCER NU STIU CE SA SPUN DE VOPSIT. Eu am renuntat la orice vopsea de cand am ramas insarcinata prima oara. Am par alb, dar nu fff mult ( doar cat sa se vada bine si sa se tot uite sotul la el mirat, cand o fi aparut). Fetele de la odiseea cu Mihnea se vopseau. Majoritatea alegeau vopsele fara amoniac sau ceva henna. Eu personal cu cred ca e o problema vopsitul, dar nu am studiat foarte intens pentru ca m-am indragostit de parul meu nevopsit
Citeam azi pe undeva ca unul din efectele colicilor e refluxul. Nu e de ingrijorat ce spui, probabil e de la colici. E greu insa de suportat psihic situatia. Dar tu esti puternica si ai multa vointa asa ca, impreuna cu printesa veti depasi acest episod. N-o sa tina pana la 15 ani
Camady, cred ca e tare greu. Si cand ma gandesc la faptul ca Razvan e mare fata de Mihnea incep sa-mi fac griji.
nanna_mikka, imi pare rau ca ai renuntat acum la alaptat. acum aveai "o Ionela". Dar daca iti spun ca si acum ai mai avea sanse sa alaptezi ma injuri? intelkeg ca nici o sapt nu ai de cand ai abandonat. Oricare ar fi decizia ta o respect
Mikka, sti cat ma bucur ca alaptezi?
Mami fericita de
![](copilas.gif)
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alayna/alayna.jpg)
alayna spune:
Nu m-am odihnit toata noaptea,bebelina a fost atat de agitata ,ca niciodata si nu mancasem exictante sa zic ca asta e un motiv .O simteam de sus pana jos,piciorusele,manutele ,chiar si capusorul
Azi m-au lasat contractiile si ea doarme bustean
Lali mie nu mi-e frica de nasterea in sine ,ci de faptul ca va fi mica ,slaba etc etc stii doar cat am mai plans pe aici ,nici burta nu mi-e prea mare,bine asta nu fiind o regula : burta mica -copil mic ,dar am si eu temerile mele acum ca orice mama
As vrea macar 3.000 gr sa aiba ,dar sa nu fie sub aceasta greutate
Lenaam emotii ! Sunt in mare pregatita ,cand o fi sa vina ,e binevenita ,sper sa fie sanatoasa
Maryyan mersi pentru motate ,dar cred ca motatele le las pentru alte fete ,contractii n-am mai avut azi ,am ramas doar cu acele simptome (scaun moale,greata ,pierdere usoara in greutate etc )
Felicitari pentru Eva ,Elena
si Sofia Maria
,avem fete mari in gasca
Maytinem pumnii
iti vine sa crezi ca o sa scapi de greturi ????
Citindu-va ,imi dau seama ca e fff greu cu noul nascut ,vad cat sunteti de stresate si asta ma panicheaaza ,cred ca e foarte greu la inceput ,oricum sunt momente prin care trec toate mamele .
Pe mine ma inspaimanta mai mult gandul ca voi fi singura aici ,nu am ajutor din partea nimanui si mi-e frica sa nu o iau razna
Toate vor trece ,nu? 38+
Se pare ca va fi
:)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Hayat_Kh/Hayat_Kh.jpg)
Hayat_Kh spune:
Buna mamicutele mele dragi!
Apar si eu dupa o lunga absenta de printre voi. Zic eu, motivata.A fost una dintre cele mai grele perioade pe care a trebuit sa o trecem si Slava Domnului ca am reusit si tin sa va multumesc tuturor pentru sprijinul si emotiile avute pentru mine. Au contat enorm , mi-au dat rabdare si nervi de otel intr-un sistem ..despre care stim cum este. Nu pot sa ma plang pentru toata perioada, insa au mai fost si momente in care ma cuprindea disperarea si nu din cauza durerilor sau a riscului de a naste prematur, ci din cauza persoanelor din jurul meu sau a celui medical.
Oricum , fericirea mea a venit pe lume, intr-o noapte calma si calda, in garda dnei doctor si o moasa super de treaba , care m-a incurajat pe toata perioada travaliului. Infirmiera era numai un zambet si o amabilitate si parca imi lua durerile cu un singur zambet indreptat spre mine. Tot respectul pentru aceste doua doamne. Travaliul nu a fost unul foarte lung, totul a decurs normal, nu a mai fost nevoie de peridurala, pentru ca puiul de om , Razvan, s-a grabit sa o cunoasca pe doamna care s-a ingrijit 9 luni de bunastarea lui in burtica si pe mami lui cea draga, cu care a comunicat in permanenta. Pe tati, inca se intreaba cine este acest nene, ca ii spune cuvinte de alint.(Acum tati se trezeste noaptea si o ajuta pe mami la schimbat si infasat de baietel).
Vreau sa le felicit pe mamicile care deja isi tin comorile in brate si sa le urez o nastere usoara tuturor celor care urmeaza sa isi vada bijuteriile pe care le ascund in burtici.
Imi cer scuze ca am pus doar poze pe grup , dar nu am reusit sa va scriu macar cateva cuvinte pe forum, insa la mine a fost o problema cu laptele, pentru ca in spital nu m-au pus la alaptat(pompa electrica) din primele ore de dupa nastere, asta si din cauza ca mie dupa expulzie mi s-a facut foarte rau , nu aveam aer, am stat la oxigen, am avut o perfuzie cu glucoza, ser Ringer si cateva fiole de vit. B.Am fost foarte slabita , insa joi spre seara, am reusit , ajutata , sa merg la toaleta . La pompa, am ajuns abia vineri seara pe la 20:00 si lapte ioc.Am strans 2 ml amarati.Asta a fost tot pe ziua aceea.Sambata dimineata am fost din nou, am strans 4 ml si cam atat, pana seara .Mi-a fost enorm de greu, un personal dificil si uracios,imi pare rau sa spun asta. Bebe meu a stat 2 zile si jumatate la incubator si 36 ore cu pauza de 4 ore, sub lampa cu ultraviolete, sa ii scada bilirubina, sa nu faca acel icter accentuat din cauza faptului ca este nascut prematur.
Duminica, am venit si noi acasa, am dormit toti 3 (mami, tati si Razvan), ca dusi vreo 3-4 ore. Am reusit sa eliberam un pic din tot sresul acumulat.
Acum,dupa 9 zile de la nasterea minunii, pot spune ca ne-am acomodat, avem cat de cat un program, dupa toate eforturile mele de a ma pompa si acasa si de a-l pune pe copilas la san , pana cand intr-o seara mi s-au umplut sanii cu lapte si Razvan a reusit sa manance cu usurinta de la pieptul meu..Asta este cea mai mare realizare a noastra de pana acum si faptul ca am recuperat gramele pierdute (2380g la externare).
Cam atat deocamdata, dar promit ca o sa revin mai des de acum incolo.
Va pup pe fiecare in parte si va strang in brate si mi-e tare dor de voi toate. Acum tre sa incerc sa recuperez ce ati mai scris , macar asa in mare.:-)
23 sept. 2011 = a fost o zi nebuna azi
Razvan s-a trezit la 9 si ultima masa a avut-o la 6. Nush ce a fost cu el , ca de la 9 pana la 12:30 , mi-a refuzat sanul in mod constant
si m-am chinuit cu el pana cand am vazut ca nu mai razbesc si i-am dat sticla, tot cu lapte de mama , dar muls
a dormit pana pe la 14:30, ar mai fi dormit saracul, dar a trebuit sa ii facem un pic toaleta si sa mergem la cabinet
Razvan, cantareste exact greutatea pe care a avut-o la nastere, 2460g
asta inseamna ca in 5 zile a luat in greutate 80 grame
eu zic, ca cu toate schimbarile astea si acomodarea .....a luat bine, de acum incolo cred ca va incepe sa ia si mai mult
da, intr-adevar am momente de disperare, dar incerc sa trec peste doar de dragul copilasului meu , mult dorit
Razvan de azi de la 17:00 pana la 19:30a tinut o runda de plansete din senin si supt la san....trezit la 22:00 , alaptat din nou , dormit pana la 23:00 si iar plans pana la 00:00, cand i-am dat cu sticla tot lapte matern si cateva picaturi de Bonnisan.
acum doarme
sper ca o sa il tina papicul, ca mananca foarte mult
mi-a golit un san in 20 min 32+ cu minune de
DD ajuta-ne sa ajungem cu bine la termen! mai e asa de putin
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Hayat_Kh/Hayat_Kh.jpg)
Hayat_Kh spune:
semnatura schimb cand mai am timp, acum Razvan are colici si imi rapeste tot timpul 32+ cu minune de
DD ajuta-ne sa ajungem cu bine la termen! mai e asa de putin
![](images/user_woman.png)
mikka11 spune:
Revin si eu, printre picaturi, incerc sa mai recuperez
Vreau sa urez si eu la multe lunite, sanatate , noroc in viata printeselor Elena Alexandra, Eva Maria si Maria Sofia!
Alayna iti doresc nastere usoara!
May te apropii cu pasi repezi de marea intalnire, mai ai atat de putin!
Ionela si eu sunt foarte fericita ca alaptez, sper sa nu renunt, sunt doar la inceput de drum si nu mi se pare deloc usor...oricum ai un mare merit in asta
Hayat draga mea, ce bine imi pare ca te citesc din nou!
Noi am avut o zi mai grea azi, bebelina mea de la ora pranzului si pana la 14. 30 a vrut sa stea aproape non-stop la san...a supt cate o juma de ora, a avut scaun de 2 ori, am schimbat-o , pus-o in cos, in secunda 2 facea ochii mari si incepea sa caute sanul pe care daca nu il gasea se punea pe urlat...
Acum stau si ma intreb de ce face asa, am cazut in extrema cealalta si nu mai am lapte? Dar daca are scaun dupa supt, chiar de 2 ori, inseamna ca s-a hranit, nu? Oricum , e clar, nu vrea sa doarma in cosulet, numai langa mine doarme...
Mai am o mare spaima, produsa de neonatoloaga, mi-a spus ca are un suflu sistolic la inima si sa merg la investigatii la Bucuresti. Am plans in maternitate pana mi s-a facut rau...copilul e bine, e foarte energic, vioi, are o culoare normala, mananca, ce o fi avand la inima? Medicul meu ginecolog mi-a spus sa stau linistita ca nu e deloc grav si ca acest suflu dispare in timp, sunt foarte multi oameni care au asa ceva si au o viata normala...insa eu cand ma gandesc ma apuca plansul instantaneu.
Vroiam sa va mai intreb ce e cu vigantolul acela de care vorbiti voi, mie nu mi-au recomndat nimic la plecarea din maternitate, au avut grija sa ma sperie ca are copilul probleme cu inima dar sa imi spuna ce sa ii dau, nu. Cand trebuie sa ii dau vigantolul acesta? Mai trebuie sa dau ceva la copil? Eu abia luni o sa o inscriu la medic insa la noi in buzau pediatrii sunt toti de moda veche si numai aiureli iti spun, incepand de la faptul ca dau antibiotic la cea mai usoara raceala si tot asa, daca vrei sa obtii o parere pertinenta trebuie mers la Bucuresti si nu stiu cand reusesc sa ajung la un consult acolo...
As mai vrea sa va rog, daca vreti sa ma reprimiti si pe mine la grup, faza pe care am facut-o a fost de 2 bani, abia cum realizez cu adevarat, imi cer scuze din nou. As vrea sa pun si eu cateva poze cu fetita mea...
Am uitat sa imi schimb semnatura...39+ cu
Maria-Alexandra
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
marryan spune:
multumesc May pentru urari, uite ca si tu ai putin putin si iti vei tine puiutu in brate scos motatele pu curaj
Hayat bine ai revenit, iti doresc tie si puiutului tau sanatate multa, ccea ce descrii tu poate fi un puseu de crestere si papa des si mult, colicii na asta ne chinuim pina vor trece unica chestie care ne poate ajuta in momentele de criza a copiilor nostri este gindirea pozitiva si rabdarea de care trebuie sa dam dovada pentru ei
Mikka nu te panica, suflul la inimioare de care vb tu este normal la toti copii nascuti este deschis valvele, si se inchid timp de o luna, si Valeriei mi-a spus la fel, si eu am plins crezind ca e grav, dar am facut doppler si mia spus clar ca bb nacut prin cezariana si deaceea se va inchide timp de o luna, asa ca acum la o luna cind am ft la control nu se mai auzea
Seidana imi pare rau ca si Elena regurgiteaza, la mine Valeria o face fr rau, sunt zile cind am impresia ca dupa ce maninca vomita tot nu mai ramine nimik, insa dr a zis ca este caracteristic la unii copii acest lucru, eu tot am zis ca e vb de reflux la Valeria si am inclinat salteaua, o culc pe o pernuta, o tin sus ridicata, si tot mai vomita, acum cind am citit mesajul ionelei am inteles ca e legat cu colicii, asa ca noia vind o repriza mai acuta azi de dimineata a si inceput regurgitatul/voma mai intens.....ma doar sufelut cind o vad cum se chinuie, dar cred ca nu o pot ajuta pina se va regla procesul de digestie la ea. Iam dat si un gel specila antiregurgitat care e natural si mia zis ca e magic.....pai la Valeria a avut efect invers, regirgiteaza mai mult
acum stau mereu cu ea in brate ca nu am ce face...
Eu baita o fac la 10 seara, urmat de masaj si dupa hranit si pe la 11 jumate doarme, se trezeste la 4 dimineta papa apoi doarme pin ala 6-7 uneori chiar 8 apoi sta treaza pina la 10 jumate cind o scot afara si doarme pina la 12:30 dupa ce ii fac toaleta o hranesc si o culc cam la 13"30-14 si doarme pina la 4 seara, dupa care mai putem avea un somn rapid de pe la 5 spre 6 sau 6s pre 7 dupa care la 8 jumate foarme pina la 10 cind se trezeste la baita...asta e graficul nostru.
Cea mai fericita de Valeria, 17.08.2011
Cu Ajutorul lui Dumnezeu sper sa ajungem cu bine pina la final
My angel says: "start moving, so I can start blessing"
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/May3/May3.jpg)
May3 spune:
dap, nici nu mai stiu cum e fara greturi... :D
hayat, ma bucur mult ca s-a terminat totul cu bine 39+ cu
Beatrice Ana
zebraroz.ro