Strugurasi S-O 11-Haideti fetele!(115)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mikka11 spune:

Bine v-am gasit, dragele mele! Lena , multumesc pentru traducerea mesajului sotului meu, el nu a stiut ca se scrie fara diacritice
Vreau sa va multumesc din suflet tuturor fetelor pentru sfaturi. Garmastan deja am si il folosesc, l-am trimis pe sot acum sa imi cumpere si unguent cu lanolina pura. Voi toate ati intuit foarte bine problema mea, desi el nu a reusit sa explice tocmai cum trebuie.
Am si ragade si sanii prea plini . Am insistat sa pun copilul la san in ciuda faptului ca primeam biberon cu lp la fiecare 3 ore. Deja de ieri nu i-am mai dat LP si fata a crescut in greutate 30 de grame de ieri pana azi, are scaun dupa fiecare masa, doarme cam 2 ore, 2ore jumate intre alaptari si cred ca este ok.
Ragadele le-am facut intr-adevar din cauza pozitionarii incorecte si indelungate (in pozitie incorecta) la san. Am sfarcurile f groase, de grosimea degetului aratator in diametru, nu ma asteptam la asa ceva, mameloanele foarte mari, de dimensiuna podului palmei, cam asa si e foarte greu sa bag in gura fetei sanul corect, am fost bucuroasa ca am reusit si asa desi m-a rontait efectiv. Acum musc la propriu dintr-un prosop cand alaptez dar nu ma las. Am si sanii plini si tari dar nu imi dau seama daca ma dor ca dor prea tare ragadele. Am pus pompa sa mulg si mi-a dat sangele...of...e greu dar trebuie se depasesc momentul, nu?Oricum, daca nu erati voi cele cu experineta, cu insistenta de a alapta la san pentru ca e mult mai sanatos de-a lungul acestor luni , eu nu alaptam acum, m-as fi luat dupa asistente, mama si restul lumii sa ii dau si biberon ca "nu se satura si nu am lapte". Va multumesc mult. Acum mi-au adus biletele de externare, astept sotul si nasii fetitei si plecam acasa. Acolo o sa ma pot ocupa in liniste de toate problemele.
Va pup pe toate, toti bebeii si toate burticile si va mai scriu de acasa si citesc si tot din urma.

39+ cu Maria-Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zubi spune:

Neatza fetele

Felicitari MIKKA, sa fiti sanatoase si fericite, cat de mult ma bucur, sper sa treci repede peste problema cu sanii,eu nu ma pricep ca sa-ti raspund

Sei ce repede faceti botezul....sper sa fie o super petrecere reusita..noi cred ca prin ianuarie, pt ca asteptam niste rude de-ale lui si cam atunci ar putea

Nanna, eu l-am scos pe Ayan la 8 zile, am stat vreo 40 de min,se spune ca e bien sa il scoti trpetat,adik in prima zi 15 min,si tot asa...eu l-am imbracat in plus fata de acasa cu o bluzica,si daca batea vantul ii mai pun o paturica, burtiera, mie mi-a zis dr ca o pot purta inca din spital, dar eu am pus-o la vreo 2 zile dupa ce mi-a scos firele,deci la vreo 12 zile de la operqtie, dar in salon erau fete care deja purtau burtiera dupa ceza,deci o poti purta oricand; Calciu eu am inceput sa ii dau din a 14-a zi,calciu la fiola,2 mg,plus vitamina C picaturi, plus vigantol; mie mi l-a cantarit pe baiat dr la 2 saptamani si isi revenise la greutate

oana, imi pare bien ca azi iesiti din spital, sa vezi ce bine e acasa, imi pare rau de experienta din spital cu dr aia

Marryann, la multi ani pt ziua de ieri,scuze d eintarziere

Zubi, cea mai fericita cu AYAN
Multumim Doamne in fiecare secunda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Hello gagici cu burtici sau bebici !

Mjulrumesc mult de urarile la adresa printesei mele,nu imi vine sa cred ca a trecut deja o luna! La multe lunite pui de Raluca050 ,sa cresti mare!
Bine ai venit puiuta dde Mikka , multumim sotului de informatie ! Subscriu la ce au spus fetelor referitor la durerea de sani.

MArryan mai primesti si urari intarziate? Primeste din partea mea un buchet mare de flori macar virtuale,si toate urarile de bine din lume !
Helena eu am iesit cu Teodora afara la 5 zile de la nastere si am stat cateva ore afara pentru ca era frumos,nu era nici frig nici prea cald . Am avut grija doar sa nu stau cu ea langa oameni raciti sau prea multi ,atat. Nu inteleg de ce nu ti-a dat voie pediatrul afara cu Petru. Nu cumva ti-a spus si sa nu ii faci baie pana nu ii cade buricul? In momentul in care a intrat dr-ita cu fata in salon la mine m-a intrebat daca sunt la primul copil. I-am spus ca nu apoi mi-a spus : " inseamna ca stii ca nu are treaba sughitul cu frigul,picioarele si mainile reci tot cu frigul,buricul cu baia,infasatul strans cu picioarele drepte , iesitul afara cu superstitiile ,etc !" Ea mi-a recomandat baia zilnica la copil , la inceput cu apa curata,apoi cu un samponel/sapunel cat mai simplu la compozitie, lasat copilul cat mai dezbracat daca e cald, mai exact imbracat cum ma imbrac si eu, nu cu mai multe pe principiul " e mic si e sensibil" . Si mi-a recomandat si iesitul zilnic cu copilul la plimbare,cel putin o data, cat simt eu ca ne face bine. Tot ea imi spunea ca si Ionela ca nu trebuie pus copilul la san dupa ceas,ci cand si cat simte copilul ca trebuie sa suga. Sper ca am fost de folos...

Eu ies acum,ca de ieri trebuia sa calc orasul pentru material de slinguri,dar nu am avut cum.

Pupici.

Pentru Raisa
Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
si Ioana Teodora (23.08.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Hellena, profitatti de vremnea buna cat mai e. Imbraca bebe corect ( nu prea gros). O caciulita de bumbac, un body +un pulover cu maneca nu foarte gros ( sau o bluza) , un pantalon lung, sosete/botosei. Ia la tine o paturica de siguranta. Stai la aer cat poti de mult. Evita spatiile aglomerate la inceput si oamenii care se apropie de bebe ( sa nu ii transmita vreo ceva).
Mikka, esti puternica. Ai grija cu ragadele sa nu se infecteze. incearca sa storci la mana daca e cazul sa nu mai dea sangele ca la pompa. E important sa treaca ragadele repede. daca da sangere se vindeca mai greu

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 35+ cu Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Mikka lanolina pura gasesti la farmaciile care au laborator propriu, gen help net. De la help net mi-am luat eu , 50 de grame m-au costat 6 ron cu tot cu cutiuta . LAnolina fiind grasa nu da voie sa intre nimic in rani,si in acelasi timp le vindeca.

Stefy te asteptam cu vesti,fii puternica!

Pentru Raisa
Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
si Ioana Teodora (23.08.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Citat:
citat din mesajul lui MatzaRebela

...a bagat pitica mea mana in parul lui de pe piept is nu-i mai dadea drumu:)))(ramasesera cate 2 fire intre fiecare deget:))) lui ii era teama sa-i desfaca degetelele ca sa nu le rupa:)) a inceput sa caute si tata ca nah i se facuse foame:)))apoi a venit mami acasa si i-a dat papica si s-a linistit:))

ieri a realizat si sotul meu ce sani mari am acum:))))))) si cica cuuum sa nu ma joc cu ei ia uite ce maaaaaaari suuuunt:)))))

pupici

Cea mai fericita mamica de Kate Rina

Super tare .

Sa iti notezi undeva intr-un jurnal toate aceste faze, ca le uiti

Mikka, cu mare placere . Sa treaca sanii repede si sa alaptati doar cu placere .

Marryan, La multi ani cu intarziere

Lena - 37+

AMR un pic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns May3 spune:

Felicitari Mikka

Hai Stefy

klauditza, si a mea e cu capul in sus.

azi noapte n-am dormit deloc de griji.
m-a mancat in fund sa citesc pe net cauzele pozitiei pelviene la fat si am dat de un articol in care scria ca inseamna ca sunt prob cu fatul daca nu se intoarce
eu sper ca-mi ziceau ginecoloaga si ecografista daca era ceva
nu mai suport vreau sa vina ziua de luni mai repede

38+ cu Beatrice Ana

zebraroz.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Hellena Eu am scos-o pe Elena afara din a 5-a zi, insa cate 5 min, apoi 10, la 2 sapt stateam deja o ora si mai bine..

Mikka .. stiu cum e cu datul sangelui,la inceput nici pompa nu o foloseam corect- ai grija ca sfarcul sa fie exact in golul pompei , sa nu atinga peretii, esti puternica si o sa vezi ca alaptul in cateva zile va deveni placere... La inceput plangeam la fiecare supt acu insa ador sa stau sa imi privesc pitik in timp ce suge, cred ca sentimentul asta ma defineste f mult ca mama..

Marryan
.. si eu in mom astea parca imi apreciez mai mult sotul, statutul de mama ma implineste si ca sotie..

Lali.. pt cine faci slingurile?

Ionela..eu eram cu varsatul mult, si da s-a udat cearceaful si paturica de sub cearceaf si putin si salteaua.. Dr a zis azi ca tot ce e varsat/regurgitat cu laptic branzit e varsat, iar saca e la 2 h de la masa e varsat fara doar si poate..

La control stam cam asa:
4400 gr .. deci + 1 kg de la nastere ( 1170 de la scadere)
55 cm - practic aceeasi lungime, ca in spital masoara bebelusii pana la degetelele de la picioare
38 circumferita craniana , + 3 cm de la nastere

Insa trebuie sa urmaresc meteorismul ( balonarea) fetitei, sa urmaresc sa nu verse. in caz contral ne trimite de pediatrie pt ecografie .. cica ne suspecteaza de reflux..
Eu trebuie sa renunt si la lacate .... si eu ce mai mananc carne si fainoase?
ieri renuntant la lactate colicile nu au fost as puternice.. am mancat iaurt dar nu lapte azi la fel.. mai am 5 iaurturi in frigider, le termin si nu mai mananc lactate...

Marryan tu bei lapte? ca stiu ca si Valeria are colici puternice

Cea mai fericita de Elena Alexandra (24.08.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Sei e destul de logic ce iti spune pedi. Da, probabil e bine sa renunti la lactate, dar la toate mi se pare cam mult. Poti pastra in alimentatie branza pasteurizata , dar merita sa incerci fara si sa vezi ce si cum. Laptele dulce e deseori prost tolerat de bebei.
Despre reflux. cauta perna antireflux pentru fata ( gasesti pe net), inclina salteaua paturului sau fa-i culcus inclinat la 45gr in patul tau. Tine-o cat mai mult pe veritcala dupa fiecare masa. Nu e un capat de rtara acest reflux dar da batai de cap. Ce e sigur e ca fata se alimenteaza excelent cu lapticul de la tine la cat a luat in greutate deci chiar si ce da afara nu e un capat de tara
cat despre voma, HM!!!! Pai Mihnea dadea laptic branzica si imediat dupa supt si la ceva timp dupa cum si laptic simplu in ambele cazuri. NU E VOMA DACA NU E JET!!!.
Tre'sa caut pe tema asta un articol scris de cineva cu un nume in pediatrie sa-l postez, ca vor mai fi mamici cu problema asta

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 35+ cu Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JadeJador spune:

si T este suspectat de reflux , v am zis ca si el varsa des , dar dr de fam (care e tot pediatru) si dr din spital care il urmareste , au zis ca inca este prea mic pt a pune diagnosticul
oricum , au zis ca atata timp cat ia in greutate , nu este nici o problema
pozitia saltelei trebuie neaparat in pozitie inclinata , manevrat cat mai putin/usor dupa ce mananca , tinut cat mai mult la verticala
daca se dovedeste ca are asa ceva , mi a zis ca il va trece pe o formula de LP speciala pt reflux
dar deocamdata sa nu ne impacientam
dar eu ma sperii rau de tot , mai ales ca se mai si ineaca cu voma uneori

PS : T a facut ecografie abdominala , mi s a spus ca e ok , nu stiu ce a urmarit de fapt

_

bb T. 28.08.2011

Mergi la inceput