Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 5

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

buna fetele

Amy condoleante! Ai grija de tine si de bebe
danaela23 e de bine ce ti-a iesit, la fel am si eu, la toxo nu am imunitate dar la rubeola da. Deci trebuie sa ai grija sa te feresti de toxoplasmoza.

Am fost si noi azi la midwife, bebe are 148 batai/minut si tati e suer happy ca l-a auzit si el pt prima oara. Analizele mele sunt toate ok deci de-acum asteptam luna viitoare sa mergem la eco sa vedem si ce se ascunde in burtica

pup burticile si strengareii

Monica, fericita 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Buna fetele, am reusit sa recuperez si eu cu cititul, dar inca nu tin minte chiar tot la fiecare, scuze :) - dar eu parca-s drogata de ametelea printre alte simptome, asa ca... :P

Am trecut si noi de bitest, risc 1:5176 de down si la celelalte ceva mai mic de 1:12000, nu trebuie sa fac amnio, si la 14 saptamani voi opri progesteronul (am uitat sa intreb de acid folic, oare asta cat se ia?)
Dupa eco screening (morfofetala) de trim I mi-a zis dr. sa vin la eco la 16 saptamani (iar apoi o sa fie morfologica de trim II la 21-23 S).

Eu stiu ca la triplu test verifica niste chestii in plus fatza de dublu test, ca parca intreba cineva.

Voi luati ceva pentru balonare? Pentru arsuri mi-a dat voie Ranitidina 150 de 3 ori pe zi - si am verificat si eu in studii clinice si e ok.

Eu mi-am luat device din ala de ascultat inimioara lu' bebe mai incolo, ca am inteles ca atunci cand nu misca, multe fete fug la spital, asa daca ii asculti inimioara stii ca e ok. Inca nu o pot auzi, dar sper ca mai incolo.

Eu o sa fac si triplu test, am incredere in dr mea, mi-a spus ca foloseste softul Araia, pe care l-a adus si Medlife si care elimina multe rezultate bizare, nu ma lasa sa stiu riscul la hormonii din sange, ci numai cumulat cu datele de la eco direct, ca sa nu ma sperii aiurea - si ma pune sa fac hormonii numai la anumite centre, cu aparat brams kryptor, cum a adus si Medlife ultimul racnet (desi eu nu merg la Medlife). Si stiu ca nu m-ar pune sa fac amnio decat cand chiar nu ar sta prea bine lucrurile. Stiu fata care daca ar fi pastrat bebe, ar fi trait cateva ore dupa nastere (nici macar zile sa ai timp sa-l duci in strainatate la vreo operatie) si atunci pentru ce sa se fi chinuit? Avea o malformatie la inima, niste vase in crucis (si mai avea un bebe sanatos acasa).

Cat despre celule, eu o sa recoltez, mai ales ca acum se ofera si bani pentru operatie in caz ca e nevoie. Sper sa ii iasa doctorei recoltarea.

Tin pumnii tuturor sa fie bine.

12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfy_12 spune:

Salutare!!!
Amy condoleante!
Monna abia asteptam sa citesc postarea ta...eu mai am 2 sapt pana la eco...si nu mai am stare...d'apai tu...
dara76 ce fel de aparat de ascultat inima..pune un link sa vaz si io..sa nu mor proasta. Eu de arsuri am scapat cu lapte...poate merge si la tine. Te-ai hotarat cu ce firma recoltezi?

Mami fericita de strumfita si 17+ cu Motzata

Mergi la inceput

Am uitat sa zic ceva, la 14% dintre femeile gravide apare depresie si nu are nicio legatura cu doritul sau iubitul copilului, ci hormonii deregleaza neurotransmitatorii, la fel cum la 75% dintre femei apar 'baby blues' dupa nastere, la cateva zile (plans, nervi, etc.) si la 20-25% dintre femei apare depresia post-partum (diagnosticata dupa ce trec 6 saptamani de la nastere, ce e pana in 6 saptamani e destul de normal, daca nu e ceva psihotic).
Iar a nu-ti placea simptomele sarcinii nu are nicio legatura cu copilul si cat de mult tii la el. Nu inseamna ca tii mai putin la el sau nu esti o mama buna.

12+

Mergi la inceput

Strumfy, uite din asta am cumparat eu - am cumparat impreuna cu alte lucruri, ca sa merite transportul, m-am gandit ca daca e ceva, D-ne fereste, le pot vinde http://www.amazon.co.uk/AngelSounds-Fetal-Heart-Detector-Doppler/dp/B001NWDUE2/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1317930947&sr=8-1
Deocamdata nu aud decat inima mea (are optiune si sa inregistrezi inima ta si sa i-o pui lu' bebe sa asculte dupa nastere sa se linisteasca in patut, cand nu il tii in brate), ca pe bebe il gasesc greu la 6 cm.

Adica de ex. am mai cumparat printre altele o chestie care da alarma daca bebe nu mai respira in patut. Ca am inteles ca multa lume se uita disperata daca respira sau nu. Se pune sub salteluta.

Pai ma descurc la arsuri, problema e cu balonarile, daca exista ceva ce avem voie pentru digestie.

Nu m-am hotarat inca la firma, ca nu am apucat sa cercetez, cei de pe forum par ok, nu stiu - dar imi place ideea ca ofera bani de operatie daca ai nevoie - sper sa se incadreze oricine. Mai rau e ca de multe ori se recolteaza 'pana la 20 kg', 'pana la 36 kg' adica nu-l ajuta pe copil si cand e mai mare si asta nu imi place, dar poate cu optiunea de sange si din placenta sa fie mai bine.

12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfy_12 spune:

Dara nici o secunda nu m-am gandit cat se va recolta...sau ca voi avea nevoie de celule... Am recoltat ca in caz de... sa nu regret ca nu am facut tot ce se putea. Cat despre faptul ca acum se ofera bani... nu doar cei de pe forum ofera. Cand am recoltat la A cei de pe forum erau cei mai de incredere...acum nush ce sa mai zic.
Sunt constienta ca peste cativa ani se vor decoperi si alte moduri de a scapa de bolile care acum ne ingrozesc...dar momentan eu sunt linistita ca am facut-o si pe asta pt puiul meu.
Si ca sa iti sporesc increderea...eu rar am auzit de cazuri in care s-a recoltat o cantitate mai mica decat necesarul pt 40 kg.

Mami fericita de strumfita si 17+ cu Motzata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amy25 spune:

Fetelor, va multumesc, acum m-am mai linistit, l-am vazut pe bebe atunci la eco si a mai evoluat, asa ca incerc sa ma obisnuiesc cu ideea. Eu nu am avut tata, si nici cu socrul nu ma impacam super dar era ca un tata pt mine si suplinea cumva chiar si la aceasta varsta, ceea ce eu n-am avut in copilarie.

Pe zi ce trece parca il iubesc pe bebele asta si mai mult, iar sotul este super fericit cand se uita pe ecograf si pupa burta mereu.

Eu am repetat toxoplasma si in trim 1 caci n-am imunitate si au iesit ok si acum, adica negative, si inca o analiza Anticorpi anti grup sangvinic B care este si asta ok dar nu prea stiu la ce foloseste.

Multumesc Bunului Dumnezeu!
14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanace spune:

Buna dimineata tuturor!
Dara, cred ca pentru balonare este ok ESPUMISAN. Eu nu am avut probleme si nu am luat, dar o prietena de-a mea care a nascut deja tin minte ca asta lua.

16+

Mergi la inceput

Merci mult, oanace.
Amy, imi pare rau pentru pierderea suferita :(. Ai Rh-ul diferit de al sotului? Si eu tre' sa repet toxoplasma din 6 in 6 saptamani, ca nu am imunitate.
Strumfy, eu stiu cazuri cu 20 si 36 kg, ma rog, bune si alea, d-ne fereste si poate mai tarziu sunt de ajuns mai putine, cand mai avanseaza medicina, dar oricum, asa cum zici tu, asa am gandit si eu, macar sa nu-mi para rau.

12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amy25 spune:

Dara, nu am rh diferit, acum ... nu stiu de ce am facut si analiza asta, o sa intreb

Multumesc Bunului Dumnezeu!
14+

Mergi la inceput