Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 5

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

pana la ce varsta a sarcinii se ia Acifol? dr mi-a zis ca pana in luna a treia, dar nu stiu daca e pana in sau e inclusiv toata aceasta luna

Miha, mamica fericita de Rares si 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

mie doctorul mi/a zis spus sa iau acid folic pe toata perioada sarcinii si chir dup. Rau nu face si este foarte important pentru dezvoltarea lui bebe.

Azi noapte m/am trezit cu durere in abdomenul inferior pe parte stanga. M/a durut si mai tare dupa ce am fost la toaleta. Cred ca trebuia sa merg mai devreme.

Marti mergem toti 3 la doctor pentru screeningul de trimestrul I. sper sa fie totul bine.

Si pe mine ma tenta un monitor fetal, dar am decis sa nu luam. Am citit ca nu intotdeauna se aude inima cu el si atunci intri in panica. Cu Finn nu am avut probleme sa nu miste. Il mai trezeam cu un pepsi rece si un joc de fotbal la indemnul ecografistului.

Finn Constantine 15.10.2009 si 11+

Mergi la inceput

jd, multumesc pentru raspunsul prompt, insa eu nu aplic regula "ia-l ca rau nu face", poate nu face nici bine in exces, sau poate nu face nimic... cum poti stii asta?

Mergi la inceput

supermami, nu exista acid folic in exces. corpul elimina tot acidul folic de care nu are nevoie. medicii spun ca orice femeie activa sexual ar trebui sa ia acid folic in fiecare zi, chiar daca nu vrea copii. astfel s/ar evita foarte multe probleme neuronale ale bebeilor. poti citi aici daca vrei, sau cauta pe site/uri medicale

http://www.womenshealth.gov/publications/our-publications/fact-sheet/folic-acid.cfm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikoniko spune:

toate mamicile-burticile.
Eu am fost ieri la clinica, doar ca sa vad ce mai face bb, si bb ne-a aratat ca are putzica, asa cum se vede la poza de profil
Fetelor, voi cum stati cu kilogramele?
Va intreb pt ca mie nu mi-a fost rau DELOC si mi-e foame continuu, am luat cam 4 kg
Dar nu cred ca-i bai, pt ca si bb e mai mare cu o saptamana, adica are 11sapt si 6 zile ecografic, iar varsta sarcinii e de 11 saptamani

Niko 11+

MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Niko, felicitari pt baietel! Sper sa vedem si noi surpriza din burtica martea viitoare.
Pana acum nu m/am ingrasat deloc. La prima sarcina insa pusesem cam 6 kg pana la 11 saptamani. E drept ca ma lasasem de fumat cand am aflat de sarcina si am luat si niste vitamine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

nikoniko felicitari pt , sa fie sanatos! eu pana acum am luat doar 1 kg, dar am tot timpul sa recuperez
SuperMami aici in US pe toata perioada sarcinii si dupa nastere se dau vitamine prenatale care contin si acid folic.

pupici

Monica, fericita 16+

Mergi la inceput

niko, felicitari pentru baietel!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amy25 spune:

felicitari pentru baietel, eu abia la 17 sapt voi vedea ce e

eu iau acid folic pana duminica, adica inchei sapt 14, apoi stop la directiva doctoritei, in schimb ramane femibionul care are de toate

Multumesc Bunului Dumnezeu!
14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Am luat monitorul asa ca sa am o jucarie pentru mine, ca din sarcina nu-mi place decat la ecografii, cand il vedem pe bebe. Da' nu ma sperii ca nu aud cat e mic, poate cand ar fi mare, dar atunci mai putin probabil, avea vreo 300 si ceva de reviewuri ok, ca altfel nu-l luam.

12+

Mergi la inceput