shengenisme
Acum cateva zile doua stiri au iesit la iveala tete-a-tete:
- Olanda se opune includerii Romaniei in spatiul Schengen;
- Toate tirurile cu lalele din Olanda sunt blocate in vami, suspectate ca ar fi infestate;
Buuun! Sa spunem ca-i coincidenta.
Astazi, alte doua stiri apar in presa, tot una langa alta:
- Belgia declara la cel mai inalt nivel ca Romania a indeplinit toate conditiile si criteriile pentru aderarea la spatiul Schengen;
- Romania si Belgia vor sa dezvolte un proiect privind modernizarea Garii de Nord din Bucuresti;
Mai sa fie! Coincidentele astea ...
PS. In plus Belgia si Olanda-s vecine. Ultimul pachet de stiri parca-i conceput sa-l oftice pe primul.
Raspunsuri
valentinag spune:
Pe mine, omul de rand ma doare in cot ca nu ne primesc olandezii in Schengen!Eu oricum pot sa calatoresc unde vrea muschiu meu!
Problema vine cand olanda, in ale carei porturi vin marfuri din toata lumea, castiga o gramada de bani.Daca noi am fi in Schengen si ar veni marfurile in portul Constanta, ca-i mai aproape pentru unii, scad substantial veniturile olandezului!Banu' vorbeste!
Ca am oprit tiruri cu flori de la ei, pai era cazul!Evaziunea fiscala din comertul cu flori este una uriasa, asadar daca avem vama si avem dreptul sa controlam, de ce n-am face-o?
Problema este cand ei schimba regulile in timpul jocului!Ne-au cerut ca in aprilie sa avem frontierele securizate, am dat 450 mil de euro pe camere cu draci cu laci, bani care au intrat si in conturile firmelor olandeze.Nicaieri nu spune in acord ca trebuie sa eradicam coruptie, doar sa indeplinim niste criterii si asta am facut-o cu succes!
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
Rufus spune:
Olandezii ne-au reprosat ca vamile sunt prea lejere; acu' de ce se plang? Mai ales ca bacteria "Schengen" chiar exista, e de fapt o insecta si a venit cu florile rebut de la bursa din olanda, acolo unde nu mai sunt vandute.
Eu i-as controla acum pana le ies ochii, dar nu cred sa avem noi sangele ala.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
b.nica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui valentinag Pe mine, omul de rand ma doare in cot ca nu ne primesc olandezii in Schengen!Eu oricum pot sa calatoresc unde vrea muschiu meu! Problema vine cand olanda, in ale carei porturi vin marfuri din toata lumea, castiga o gramada de bani.Daca noi am fi in Schengen si ar veni marfurile in portul Constanta, ca-i mai aproape pentru unii, scad substantial veniturile olandezului!Banu' vorbeste! Ca am oprit tiruri cu flori de la ei, pai era cazul!Evaziunea fiscala din comertul cu flori este una uriasa, asadar daca avem vama si avem dreptul sa controlam, de ce n-am face-o? Problema este cand ei schimba regulile in timpul jocului!Ne-au cerut ca in aprilie sa avem frontierele securizate, am dat 450 mil de euro pe camere cu draci cu laci, bani care au intrat si in conturile firmelor olandeze.Nicaieri nu spune in acord ca trebuie sa eradicam coruptie, doar sa indeplinim niste criterii si asta am facut-o cu succes! |
Bine spus si se pare ca ff. la obiect!
Asta inseamna ca tv-urile care au comentat subiectul, ori nu au fost bine documentate, ori au vrut, deliberat, sa induca un motiv fals, care sa nu evidentieze adevaratele intentii ale olandezilor care se pun contra!
Asta inseamna ca "shengenismul" are implicatii mai grele!
b.nica spune:
citat din mesajul lui valentinag Problema vine cand olanda, in ale carei porturi vin marfuri din toata lumea, castiga o gramada de bani.Daca noi am fi in Schengen si ar veni marfurile in portul Constanta, ca-i mai aproape pentru unii, scad substantial veniturile olandezului!Banu' vorbeste! |
Valentina, nu am inteles ce avantaj au olandezii sa aduca florile cu tirul si nu cu vaporul?
valentinag spune:
Olandezii au piata de flori!Ei primesc flori din toata lumea, pe care le distribuie in alte tari!Bineinteles ca fac comert si cu florile lor, dar nu exclusiv, nici nu ar avea cum, nu produc ei atatea flori cate vand!
Cel putin pentru pietele estice, n-au de ce sa aduca cu vaporul, ca e mai usor sa pui florile in camion si sa le aduci in Austria, ungaria, Slovacia, Romania Bulgaria, decat sa le urci pe un vapor pe Dunare!Si nu ei le aduc, le aduc firmele importatoare din tarile respective!
Doar ca vine brazilianu sa zicem, descarca in Rotterdam nu-s cate containere de fructe, statul olandez incaseaza o taxa vamala si se cheama ca produsele au fost fiscalizate, circula liber pe tot teritoriul UE.
Daca ar veni acum de ex in Constanta, ar platit TVA.Cand o sa intram in Schengen, n-o sa mai platesca nimeni tva, fix doar taxe vamale, asta ar duce la pierderi importante ale Olandei!
Intotdeauna este vorba de bani!Nu ne-a primit nimeni in UE de dragul nostru, ne-au primit pentru ca suntem o importanta piata de desfacere, avem 20 mil de locuitori potentiali cumparatori!
Este foarte interesant cum noi nu putem impune restrictii la produsele din UE, dar ei pot pune restrictii pe piata muncii!
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
desprecopii spune:
Eu inteleg ca olandezii sunt de parere ca nu exista control serios la vamile romanesti ... si voila, romanii le-au aratat ca se poate.
Dar de ce asa de tarziu aceasta masura de seriozitate? De ce nu se practica seriozitatea de ani de ani de zile? Nu trebuia inceput de mai multa vreme?
Sanatate si o zi cu soare va doresc!
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
valentinag spune:
Oooo, ba da Mirela!Doar ca e mai bine mai tarziu decat niciodata!
Si plus de asta si olandezilor le convenea, ai nostri cumparau la greu, vindeau la negru, acum subtire de tot, li s-a diminuat si lor venitul!
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
en_kvinna spune:
Nu stiu cat de atractiv e portul Constanta in comparatie cu Rotterdamul. Sa luam exemplu fructelor din America de S.: daca sunt de pe coasta pacifica si vor sa vanda in Europa, pai banuiesc ca e mai ieftin sa trasporte peste continet pana pe coasta atlantica si de acolo pe vapor fara nici un fel de taxa vamala pana la Rotterdam, dar daca se alege Constanta trebuie tranversat Gibraltarul, Bosfor si Dardanele. Oare acolo nu se plateste taxa? La fel si daca vin dinspre Asia, se va plati taxa atat la canalul Suez dar si la Bosfor/Dardanele.
Psosibil sa nu se taxeze marfurile care trec M. Marmara, sau Gibraltarul.Dar am o oarecare indoiala.
EDIT: Pe mine m-a enervat un politician finlandez care a sustinut ca prin blocarea aderarii la Schengen se corecteaza o greseala facuta in 2007 prin aceptarea in UE a Romaniei si Bulgariei.
Rufus spune:
citat din mesajul lui desprecopii Dar de ce asa de tarziu aceasta masura de seriozitate? |
Cica din cauza de 6000 euro/tura
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
ellej spune:
citat din mesajul lui valentinag Evaziunea fiscala din comertul cu flori este una uriasa, asadar daca avem vama si avem dreptul sa controlam, de ce n-am face-o? www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania De mancare Dulciuri Din gradina mea |
Cum de-or fi descoperit-o vamesii astia peste noapte pe nemernica de evaziune olandeza ? Eu cred ca acum plang de nervi ca a venit ordin "de sus" sa se verifice tirurile olandeze si-n rezervoare. Cate vilisoare nu pierd ei as we speak