Taxa Botez?
Raspunsuri - Pagina 3
marylenac spune:
Da, multumesc, si trecand peste acest aspect, mai putin placut, finuta cea mica, dupa ce a primit botezul, a fost asa draguta, radea cu gura pana la urechi...dupa care a adormit instant
Mami de Matei (11.09.2006) si Tudor (28.05.2010)
samira33 spune:
aveti dreptate fetelor...insa in ziua evenimentului,ce faci???stai sa te certi cu popa???sa-l reclami sau sa-l ameninti???
nu...bagi mana in buzunar si ii dai.
si de stabilit nu poti stabili inainte...ca toti spun ca "dai cat vrei" si apoi iti spun ei cat sa dai.
in Mai am cununat si am pus-o pe socrosenie sa mearga la biserica-la Ploiesti si sa rezerve data si ora si sa intrebe parintele cat costa slujba de cununie...si preotul i-a spus ca nu poa' sa suna...ca tre' sa vorbeasca mai intai cu noi-nasii si apoi ne spune noua pretul
cu siguranta popa facea pretul in functie de....client
si dupa cununie...dupa ce a decartat nasu'...ii sclipeau ochii popii...a venit si ne-a pupat pe ambii obraji pe amandoi si a tinut mortis sa se "traga" in poza cu noi
3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
urmeaza FIV4... in toamna
_Ralu_ spune:
Eu cred ca preotii astia se orienteaza dupa om.
Noi am botezat pe undeva prin Titan in 2009, si am dat, parca 250. Nu ne-a cerut nimeni nimic, au fost vreo 3-4 botezuri, si banii s-au pus intr-un cosulet, nu a cerut nimeni nimic, si nici nu s-au dat preotului sau altcuiva in mana. Nici nu s-a spus vreun cuvant despre bani. Deci, cine a vrut a dat, cine nu...nu a zis nimeni nimic.
Apoi am botezat in 2010 langa Bucuresti...aceeasi preoti care ne-au cununat pe noi si ne-au botezat fetita, si care au cerut clar (de fapt au raspuns la intrebarea nasilor (2 perechi de nasi)), si nu putin...noua nu ne-au zis un cuvintel, iar cand sotul meu a intrebat unde putem dona niste banuti...au facut semn catre administratorul bisericii, aproape ca s-au grabit sa nu le intida sotul vreun plic...deci, iar, nu au cerut nimic, nu au pus mana pe niciun ban. Si cu aceeasi preoti stiu n cazuri in care au cerut clar...dar noua NU.
raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)
ana_g spune:
vom fi si noi, eu si sotul, nasi peste o luna si am intrebat azi, de pura curiozitate si ca sa avem un punct de reper, cat ar fi taxa la biserica kretzulescu. doamna de la lumanari, ca doar ea era, ne-a spus foarte senina ca nu stie cat e taxa si daca vrem ne da numarul preotului sa-l sunam......inteleg ca e ceva negociabil, probabil in functie de cat de prosper te arati. oricum, inca nu stim unde ar vrea parintii.
_
mama lui Stefan, pui scump si 12+ piersicuta cu coditze
Bedrosmart spune:
Am eu niste informatii de actualitate, pentru doua biserici din Bucuresti:
- Sf. Elefterie - 500 lei taxa oficiala (cu chitanta, adica), 500 lei corul (dar este un cor deosebit), iar biserica are 4 preoti si un diacon (nu se da o suma anume, cel putin noua n-a vrut sa ne spuna, ca suntem cunostinte vechi, da nu cred ca se pune problema sa nu dai ceva fiecaruia). Faceti voi socoteala la total .
- biserica de pe str. Orsova, Militari (nu stiu cum se numeste exact)- taxa oficiala 300 lei. E posibil si un soi de cor, format din cativa baieti (asa s-a exprimat persoana care mi-a dat informatiile), cu o taxa asemanatoare. Nu se cere insa sa cumperi icoane sau alte obiecte din magazinul bisericii (cum se mai practica). Nu stiu exact cati preoti sunt, ca sa pot aprecia suma finala la care se ajunge.
Or fi si biserici mai ieftine, dar ma cam indoiesc ca au ramas prea multe.
B.
genioaranico spune:
buzna genioara nicoleta:buna,din cate stiu taxa de botez este de 250 ron si cea de cununie 500 ron,acum depinde de biserica.pupici pt toate mamicile si pt bebei
gogosel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui AngeliquedeS Mie mi-a picat fata citind preturile despre care vorbiti voi aici... Angelique, mami de Pupi (28.12.2007) Inimioara mea zicolorata - despre mine si puiul meu Valul pictat- poze |
Si totusi asta e realitatea! Cine zice ca biserica e ieftina si ca dai cat doresti...ma abtin
Laura25 spune:
Depinde de oras si de biserica. Noi cand am botezat am fost 2 nasi si am dat cate 50 de lei preotului.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me