Scolari de Iulie - August 2004 * 81
Raspunsuri - Pagina 8
szivarvany spune:
????????? Kim, ce s a intamplat atat de grav ???
_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
carmenp spune:
ha?
Citat: |
citat din mesajul lui kim222 io nu-s bine...maine este ultima sansa a lui de a schimba ceva.. |
Dorsilia spune:
hello
de azinoapte suntem oficial toti 4 raciti, a apucat-o si pe Dea durerea in gat si muceala... Stranutam toti 3 de am putea muta casa din loc. Am dat fuga pan-la scoala sa iau temele doar si-s muuuulte pt Danu azi, are cam 10 randuri de facut la scriere, si in caietul special si in cel clasic si in cartea de exercitii...s-a cam codit si cum nu ma simt nici eu in apele mele l-am luat din scurt ca asta e jobul lui si gata, n-avem de ales. In plus de dimineata facuram temele pt ieri, alta portie babana de liniute si puncte. Cand i-a venit si portia de teme pt maine nu i-a picat prea bine, insa sincer nu stiu ce pot face, liniutele-s liniute si daca aia e tema asta e, trebuie executata chiar daca e plictisitoare. Lui ii plac temele scurte cu exercitii logice de matematica, de impartit in silabe la scriere, de facut propozitii, nu cele repetitive de scriere. Din nefericire volumul mare de teme tocmai din aceste liniute este format asa ca stiu sigur ca nu-i face placere dar daca ma vede mai hotarata nu se codeste atata. Mi-e tare mila cand il vad cum nu-i place sa faca liniute insa se sileste sa le faca drepte si sa nu "greseasca modelul" (doua liniute urmate de punct de ex are acum) dar chiar nu vreau sa-i fur caciula si sa i le fac eu. I-am zis ca facem in reprize mai scurte daca vrea temele pana le terminam. Acum dupa ora 15 mai urmeaza o repriza. Mai avem 3 reprize deci pana la 6 seara cand trebuie sa fim gata cu toate temele. Avem la scriere de lucrat cum am zis din 3 documente (doua caiete si o culegere de fise, plus de reluat si fixat din manual ce s-a discutat in clasa) si tot asa si la matematica, de aia se aduna ceva volum de scris in clasa dar mai ales acasa. Dupa parerea mea e ceva munca pt scolarii mici neobisnuiti cu program asa sustinut de teme. Daca Danului ii e destul de greu si i se pare mult de munca, care dragul de el e mega-intelegator si rabdator cand vine vb de cuvantul TREBUIE atunci imi imaginez ca pt copilasii mai sugubeti e si mai dificil.
Eu una mai am un cui, anume cu religia...de cand Doamne e pana si religia disciplina obligatorie din clasa I? ne-a anuntat doamna de religie ca ii va duce in posturi la biserica sa-i impartaseasca si spovedeasca etc. insa nu mi se pare prea ok aceasta actiune. Daca tot se face in scoala obligatoriu religie ar fi bine sa se limiteze la ce face in scoala nu sa-si extinda actiunea si pe la biserica. Drept pt care eu ma opun sa fie dus la biserica fara sa fiu anuntata dinainte si fara sa-mi pot exprima optiunea. Nu doresc sa fie impartasit/spovedit/moliftuit in absenta mea. Just like that! stiu ca pt unii suna groaznic ce zic insa pana la urma credinta fiecaruia nu se masoara in numarul de inchinaciuni/spovedeli etc facute in institutia numita biserica nici in fata unui angajat al bisericii numit preot. Chestiile astea spirituale intime oarecum ar trebui sa ramana la latitudinea fiecaruia dintre noi, ar trebui sa ramana "in familie" fara interventia profesorului de religie care nu e mai presus de orice alt profesor din scoala, nici a preotului care nu e nici el mai presus decat un medic sau profesor. Dumnezeu e in fiecare dintre noi, in casele noastre, e omniprezent si iL simtim fiecare in mod diferit. Nu mai suntem pe vremea inchizitiei sa ne incolonam si sa ne ducem in turma la biserica altfel e psoibil sa fim arsi pe rug ca eretici. Nu? Daca Danu va avea probleme la religie doar pt ca nu-l las la biserica la impartasit in turma, atunci o sa am o discutie cu directiunea si mai vedem cat de obligatorie e religia, ca disciplina a trunchiului comun.
hai ca m-am intins si aprins insa asa-s eu
Olivia, ce probleme aveti? Hai ca nu poate fi ceva foarte grav, sigur se rezolva, da???
cristalina spune:
Neata!
Am niste zile contra cronometru de nu se poate...In fine...
Ieri am pedepsit-o, n-am lasat-o afara sa se joace cu copiii. La inceput a jelit de ziceam ca nu se mai linisteste si apoi nu a mai deranjat-o...
Azi iar n-a fost cuminte...ii tai portia de desene si de joaca pana se cuminteste.
De scris scrie pe caietul de acasa destul de frumos pentru ca o toc la cap insa caietul de teme arata jalnic! Ma apuca plansul cand il vad...(au lucrat pe el si in clasa unde nu este atenta deloc deloc).
Asta e, sa ia nota pe care o merita. Eu o pun sa exerseze pentru ca altfel ies niste hieroglife.
Joi avem sedinta cu parintii...Sa-mi tineti pumnii!
Cand ma vede doamna invatatoare ridica o spranceana...sper sa aiba rabdare cu ei.
Olivia, sper ca nu s-a intamplat nimic grav.
Lia, sanatate maxima.
Ioana, Mariuca e o dulce!
Roxana, origami mi-ar trebui mie, sa ma mai calmeze la cap...iti trimit un PM ca am uitat de alea!
Roberta, ce frumos ca sunteti multumiti de cum merg treburile la after-school.
Corina, sa ajungeti campioane!
Am mai citit dar am uitat!
O zi excelenta sa avem, iar ma pun pe alergat!
szivarvany spune:
Lia, ce aiurea asta cu religia la voi
sanatati la toti 4 si spor la liniute
Olivia, hai ca nu poate fi atat de rau
Cristal un pup mare si voua
_
Dorsilia spune:
am fost si noi anuntati ca testele initiale de evaluare se vor da la doua saptamani dupa vacanta din octombrie, rezultatele vor fi confidentiale, anuntate fiecarui parinte in parte si vor fi atasate la dosarul scolar al copilului.
ina32 spune:
Astazi a vorbit barbata-meu cu invatatoarea cand s-a dus sa-l ia. Au dat testele de evaluare si ni le vor trimite acasa sa le vedem. In rest, copiii cica sunt f obraznici si se intelege greu cu ei...vorbesc,se fatzaie, n-au stare...deci ca peste tot, situatie normala
Aseara ma uitam pe caietul lui de germana...indoit ca vai de el, l-am intrebat daca lui ii place ....s-a uitat la mine cu ochi de caprioara nevinovata si mi-a spus ca "sincer...nu ,ma deranjeaza"
Cu temele nu-i indoaie, cateva randuri de liniute pe care le executa frumos. La noi problema e cu exersatul limbii germane
szivarvany spune:
Ina, e un dulce Radu, serios
si nu sunt roboti sa iasa perfect
Kim, nu ne tine in suspans , sper ca sunteti bine si nu e grav.
_
leeloo2004 spune:
Kim, ultima sansa a cui???? Si sa schimbe ce??? Mai, ne-ai lasat un mesaj SF si ai disparut...
Carmen, super, atunci minunat ca e marti!!!
Lia - din cite stiu eu, daca nu esti de acord cu religia, dai o declaratie pe proprie raspundere ca nu vrei sa participe si gata, i se va incheia media la toate materiile, mai putin religia... In plus in mod clar, daca nu vrei sa-l duca la biserica, dai declaratie ca nu vrei sa fie impartasit,etc - poate merge cu clasa (ca sa nu faca opinie separata) dar nu esti de acord la mai mult decit deplasarea in sine... La Stefan in clasa de ex esteun copil dintr-o familie de adventisti - mama lui a dat o declaratie si copilul este scutit de ora de religie...deci nu mi se pare un capat de tara...
Corina - mai, vreau si eu in Suedia??? Ti-am mai zis? Iau sis coala de la capat daca e nevoie...
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.