Scolari de Iulie - August 2004 * 81

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Irina dar nu intreb eu!!!..nimic!
d-na ii aduce afara la plecare ,avem un colt in care ne strangem parintii..si de cum apare mi se face semn sa raman ultima!!!..si stiu ce urmeaza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina32 spune:

Nu se poate duce altcineva o saptamana? Ti-am zis, doar ca si experiment sa vezi cum reactioneaza Luca...Observatiile invatatoarei se fac in fata lui?

Edit. Inteleg oarecum sentimentul ...dna de la after imi zice cate o chestie despre R aproape de fiecare data cand ma duc sa-l iau...

Mergi la inceput

poate merge Sorin, ca oricum el ma asteapta in masina..dar nu stiu cu ce-ar schimba asta problema..el cum ar aparea Luca l-ar lua si ar pleca..da, observatiile se fac in fata lui..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristalina spune:

Neata,

Ieri am avut sedinta. Am primit avertisment, este extrem de vorbareata. Nu susoteste, spune in gura mare...are tot timpul ceva de comentat .
Ni s-a spus ca deranjeaza orele si ca noi, ca parinti, trebuie sa gasim metode sa ii potolim! (nu era numai de a mea vorba)
A citit o lista de copii cuminti, una de copii mai putin cuminti...cei care nu s-au auzit (inclusiv Maria) sunt cei mai nazdravani (acestia din urma destul de putini).

La teste a facut foarte bine, se descurca bine dar nu e atenta pentru ca are treaba sa vorbeasca.

Din perlele Mariei pe care ni le-a zis doamna:
Le da de scris.
"Auzi, ia vino putin aici!!" ii zice doamnei facandu-i semn din deget
Doamna s-a conformat si s-a dus langa ea "vezi ca fata aia scrie pe alta foaie!"
(are atentie distributiva, se uita la toti sa vada ce fac, daca nu cumva se joaca cineva si ea nu participa!)

Alta ora, le da de scris si se apuca sa capseze niste fise
Maria, din spate in gura mare:
"ce faci!? nu stii ca nu ai voie sa te joci cu capsatorul ca e periculos!?"

Doamna ii intreaba ce au facut la ora de religie. Maria i-a explicat docta "am avut de rezolvat o problema cu ingerasul!"

Aseara am prelucrat-o la greu, azi a fost mai cuminte asa ca in weekend are voie la desene.

Doamna ne-a dat niste exemple despre cum se educa un copil (vorbea de aia de pe lista de copii cuminti care au devenit si mai cuminti)

O mamica o certa pe o fetita pentru ca luase -FB (facuse cateva liniute tremurate:
"de ce o certati?"
fetita plangea de se rupea camasa pe ea
"pentru ca nu e atenta!"

Doamna i-a spus bunicii unei fetite care e tare cuminte ca intr-o zi a vorbit. Bunica "va promit ca de maine nu mai vorbeste!!!"
Cert e ca fetita nu mai vorbeste deloc in ore!
Fetita daca ii spui ca o spui bunicii incepe sa planga...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bunny spune:

Kim- daca te incalzeste cu ceva
1. Alex in clasa 1-a era bufonul clasei ..apoi s-a potolit, fiindca invataoarea in loc sa il pedepseasca ii dadea 'sarcini' pe linga ea, in asa fel incit s-a simtit 'bagat in seama.
Cred ca asta e... ceva cu copii singuri la parinti, carora li se acorda toata atentia in casa/familie ( A e singurul nepot, singurul de virsta mica in familie etc - ca si Luca ) si atunci cind merg la scoala, ei se astepta sa fie mereu piua intii

2. Decind am inceput anul 3 nu am vorbit si simtit asa de 4 ani decind merge la scoala. Pur si simplu ieri am inceput sa pling. A mai facut nu stiu ce la ora de sport( a fost un accident ) dar fiind ca acum e in vizorul invatoarei (ca a vorbit in timpul orei ) , se pare ca il tine sub obs ...asa ca azi cind toti copii se joaca ..el trebuie sa scrie o scrisoare de scuze invatatoarei.
Si sfatul ei a fost - nu trebuie sa -l mai pedepsiti acasa, l-a pedepsit eu si gata. Si cred ca are dreptate. Mi-a zis sa asteptam inca o sapt sa vedem cum e si apoi mai vorbim.
Deci ... pedepse , taiat portia de la tv/pc..etc - ( si noi o foflosim ) dar sincer nu cred ca asta e solutia. O sa ajungi la situatia cind nu o sa mai ai NIMIC ce sa-i iei.
Ideea teoretic, (ca la suparare toti avem tendinta sa le taiem din favoruri ca solutea finala ) e sa incercam sa 'inchidem' putin ochi la cele rele si sa scoatem in evidenta cele bune, si sa ii laudam.

Vedeti ce buna sunt la dat sfaturi - ar trebui sa talc milc dupa cum stau lucrurile la noi in casa in momentul de fata- dar ... luati-o ca pe o discutie.

Si ..sapt viitoare... numai sotul il va lua de la scoala, ca el cind se duce, nu sta sa ia contact cu invatoarea ca mine... si mai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

ioi ce urat asta cu metodele mai lipseste banda scoci pe gura, cand nu se va teme de bunica fetita aia
Maria e delicioasa
simtul umorului lipsa la cadre nu prea ajuta

_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

da, da, mi-am adus amitne citind ce zice Mani de vorbele multor profesoare, invatatoare si educatoare in care am mare incredere si le admir: NU se pedepseste inca o data sau nu se cearta daca profesoara a facut-o deja. e inutil si copilul se simte oprimat fara rost, devreme ce a primit deja o pedeapsa oarecare pentru fapta in sine.

Mergi la inceput

Dar la scoala nu a fost pedepsit..la sport ..statul pe banca (care-i problema?)..iar in clasa l-a asezat d-na langa ea,deci iar nu a primit vreo sanctiune..

Fiecare copil cred ca "raspunde" la acel ceva pe care trebuie sa-l gasim..daca recompensele si promisiunile de distractie nu merg..pedepsele nu merg..cred ca atunci problema este la copil si nu familie..parinti..etc

Eu nu cred ca i se cere f mult la 7 ani cand este rugat sa nu mai faca pe bufonul(eu la asta fac alergie..mai bine vorbeste mult )

Citit de liste cu copii cuminti si mai putin cuminiti mie una... nu mi-a placut deloc!

M-am asezat sa dorm..nu pot ,efectiv nu pot ignora problema..nu mai stiu ce sa-i spun..i-am spus ca-l duc la scoala de soldati ..ca ii da nota proasta la sport si il da afara din scoala..

Oricum miercuri Sorin se infiinteaza la minunata profa de sport..o tipa de 20 si ceva de ani..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina32 spune:

Citat:
citat din mesajul lui kim222
M-am asezat sa dorm..nu pot ,efectiv nu pot ignora problema..nu mai stiu ce sa-i spun..i-am spus ca-l duc la scoala de soldati ..ca ii da nota proasta la sport si il da afara din scoala..

Eu i-am zis ca-l angajez gunoier daca nu vrea la scoala si a fost foarte receptiv

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Olivia, ce fain cu cabinetul de MF, chiar ma intrebam in sinea mea demult de ce nu v-ati deschide voi asa ceva, ca aici e coada mereu la toate cabinetele de MF din zona, deci de pacienti nu cred ca duce vreunul lipsa... si ce fain ca aveti bunicii sponsori, asa bunici mai zic si eu, brava lor. Altii la anii bunicilor vostri au mentalitatea mai altfel "am crescut si scolit copii, acu la batranete sa aiba ei grija de noi"...cu Luca, nu stiu ce sa zic, nu cred ca au efect la el pedepsele astea atat de mari, practic i-ati "taiat" toate activitatile care-l relaxau, care-i faceau placere. Zici ca el vrea mereu sa isi distreze colegii, poate ar trebui sa il inscrii la un cerc de teatru, la cursuri de actorie, unde sa se exteriorizeze in felul lui. Incearca sa-i explici ca pana la urma colegii lui, pe care acum ii amuza, vor rade de el fiindca e mereu pedepsit de invatatoare, de profa de sport, etc. Pana la urma se vor amuza de sirul de pedepse pe care le incaseaza mai mult decat de bufoneriile lui. Sa nu-si imagineze ca facand pe clovnul clasei castiga popularitate, prieteni, dimpotriva, in timp nimeni nu-l va mai prea lua in seama decat ca sa-l incite la a face pe mascariciul. El trebuie sa stie lucrurile astea de pe acum. E un copil istet si trebuie sa inteleaga nuantele astea. Incearca sa umbli un pic la mandria lui, la stima lui de sine. Sunt niste reglaje fine la care copiii de regula reactioneaza bine. Pedepsele engros si ignorarea nu stiu cat de mult il ajuta la anii astia.

Eu am mai zis si repet, copiii au temperamente diferite, si moduri diferite de a reactiona la educatie, la disciplinare. Nu inseamna de ex ca fetita din clasa Mariei, care plange cand i se spune ca e parata bunicii, e terorizata de bunica. Probabil bunica e persoana care s-a ocupat cel mai mult de ea, care are o anume autoritate asupra ei si pe care fetita o respecta mai mult decat pe ceilalti membri ai familiei. Asa, cine-i vede pe ai mei la clasa s-ar putea foarte bine gandi ca acasa ii snopesc in bataie, ii leg de calorifer, ii maltratez, insa ar fi total eronata presupunerea. Cine nu crede nu crede, insa stand acasa cu ei de cand s-au nascut i-am format zi de zi, le vorbeam de cand nici nu stiau sa vorbeasca, eram umbra lor, nu-i lasam prin rotobil sa se invarteasca bezmetici prin casa. Le gaseam mereu ceva de facut si ceva de discutat. Micile nervicale le-am rezolvat pe loc tot asa discutand, e vb de ani de bla-bla-uri cicalitoare ca sa rezulte o atitudine civilizata. Si conteaza bineinteles firea copilului. Noi amandoi parintii am fost ca si copii, niste copii super civilizati, n-am creat probleme parintilor niciodata, n-am fost nici turbulenti si nici macar nazdravani, ci mult prea seriosi poate. Ne-or fi mostenit in chestia asta

Despre cititul de liste in public zic cum am mai zis, nu e prea ok. Discutatul de fata cu copilul e ok, atat pt copilul cuminte cat si pt cel nazdravan. Daca discutia se face de fata cu figura care are autoritate maxima asupra copilului. Lui Danu ii pica tare bine cand vin de la sedinta si-i zic ca l-a laudat d-na si la fel de bine i pica si cand il lauda de fata cu mine. Mama colegului lui de banca insa spunea clar ca ea nu are autoritate asupra copilului asa ca el nici nu baga de seama cand d-na ii spunea mamei de fata cu el ca iarasi a facut traznai. Mama de ex il suna pe tata si-l da la telefon pe copil ca tatal "sa-l prelucreze" si sa-l puna la teme, la mancat, la tot ce trebuie sa faca.

ca veni vb de coleg, d-na a decis ca e mai bine sa-l puna singur in prima banca si pe fetita care era acolo s-o aduca cu Danu. Asa ca azi a venit mai zambitor de la scoala ca a stat cu fetita, care n-a facut iures cu el si pe langa el in ore si pauze. Cica au discutat in pauza mare, fiecare mancandu-si pachetelul de acasa. Sper sa fie bine sa nu mai aud ca "iar trebuie sa merg la scoala maine, cat mai e pana la vacanta?" Multumesc lui Dumnezeu ca d-na este atat de ok si ca tine cont sa rezolve toate impedimentele astea pe care noi ca parinti i le spunem

sanatate fornaitorilor de nasuri, si noi inca fornaim, am bagat aerosoli si picaturi in nas cum a venit de la scoala ca nu mai putea respira pe o nara deloc...mie mi s-a umflat o pleaoapa, ma ustura nasul deja de la picaturi, sper sa ne facem bine cu totul pana duminica
weekend linistit tuturor

Mergi la inceput