Nasterea la Arcadia - Iasi (20)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Multumesc si eu, pentru raspunsurile legate de oxi. Cred ca oxitocina si diazepanul au devenit o obsesie pentru mine de la prima nastere. NU le vreau si gata. Daca mi-e frica de ceva , de ele mi-e frica.
Acum, nici absurda n-am sa fiu, dar cred ca voi trage cat pot sa nu primesc oxi. despre diazepam sunt dispusa sa semnez ca nu vreau!! Ba sunt dispusa sa semnez chiar daca si asa vor vrea sa mi-l faca si sa merg pana in panzele albe impotriva lui.
Oxi, da, dar numai sub controlul meu cu stop cand spun eu ... asta suna absurd rau, stiu... dar acum prefer un travaliu cu dureri groaznice 3 zile decat cele 15 minute de cosmar in care inima copilului meu a disparut de pe monitorizare...

Evident, am fost o situatie speciala. Medicii spuneau ca nu mai intalnisera asa reactie la oxi si ca stiuau ca exista cazuri din astea dar nu intalnisera. Mi-e teama sa nu se repete povestea si mi-e teama ca nu mai sunt atat de norocoasa sa-si revina copilul.

Na, vedeti?!?!? Nici eu nu sunt fara nicio teama.

Dada, amana macar pana la 5 luni jumate( eu , de data asta voi incepe diversificarea cat de tarziu se poate, oricum nicio zi inainte de 6 luni, dar e optiune personala asta din paranteza), apoi, daca tii neaparat da-i sa guste cate ceva: o bucatica de mar, un morcov blenduit.... dar nu te apuca cu determinbare de treaba. Ia-o ca pe o joaca. Pana spre 8-9 luni copii doar exerseaza sa primeasca din lingurita mancarea si descopera gusturi noi. Prea putin folosesc din acele suplimente alimentare. Orice ii dai sa te asiguri ca trece prin procesul de mestecare, asta e o achizitie importanta pentru copil si e extrem de importanta pentru digestie.

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 35+ cu Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Ionela, care e problema la diazepam... k eu nu stiu...

De oxitocina stiu ca contractiile sunt mai puternice si durerea de asemenea...

Lena - 37+

AMR un pic

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui LenaC

Lena - 37+

AMR un pic

Diazepamul se secreta in laptele matern si da stare de somnolenta. Traverseaza si placenta si bebe e somnoros la nastere. Interfereaza cu initierea alapatatului si e dificil sa-l pui la san. Copilului poate ii e foame dar e adormit de medicament si hop hipoglicemia ca "nu ai tu lapte". Nu se oboseste nimeni sa se gandeasca la faptul ca acel colostru ( 2-3 picaturi) are fix cantitatea de zahar de care are nevoie bebe sa nu faca hipoglicemie si el saracutul nu are putere sa traga si adoarme imediat ce e pus la san, asta daca nu doarme de inainte.
primele 2 ore bebe trebuie sa fie activ sa suga. daca e luat de langa mama nu plange de foame ( cum spun DRAGII DE MEDICI) CI DE SINGURATATE SI DISPERARE. Sunt studii pe tema asta, de aceea in occident bebe nu mai e separat de mama dupa nastere decat in cazuri foarte speciale.
Eu am patit-o cu diazepamul

De oxi nu ma tem pentru durerea mea. Pentru mine a fost simplu cu ea. dilatatie de la 2 la 7-8 pe o contractie de 15 minute. Problema a fost monitorizarea inimii.Pana la jumatatea acelei contractii ritmul cardiac a scazut la bebe si au urmat cateva secunde in care am vazut pe monitor o linie dreapta si am auzit un tiuit si atat( mie mi s-au parut cele secunde o eternitate), apoi a aparut incet incet si a crescut in cateva minute pana la normal. Ce durere crezi ca am simtit eu? Stiu ca tremuram de durere si ma tineau vreo 2 moase sa nu cad de pe pat de tare ce tremuram, dar eu durerea aia nu mi-o amintesc deloc. imi amintesc doar ca lumea se oprise in loc, ca ochii mei vedeau doar monitorul, ca nici sa respir nu mai stiam si ca mi se blocase creierul si sufletul intr-o rugaciune care Dumnezeu ruganu-l sa gaseasca o alta cale sa invat acel "ceva"ce trebuie sa-l invat, dar sa nu-mi ia copilul. Lumea se invartea cu mine si simteam cu sufletulk se face tandari... dar a trecut , si inima lui Mihnea a inceput sa bata, si lumea din jur a inceput sa se miste si a, stiut ca vom fi bine amandoi .
De aceea spun: cred in Dumnezeu, intr-un Dumnezeu bun si iertator care nu pedepseste ci nhe invata. ma ingrozesc cand aud ideea "te bate Dumnezeu" El nu face asta, el e infinit de bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claumarcoci spune:

Dragi mamici , bebele meu astazi si-a facut de cap....a stat treaz aproape toata ziua, a avut reprize de somn de 30 min, cea mai lunga de aproape 2 ore.
De fiecare data cand il iau in brate vreai, de cele mai multe ori i-am dat, l-am mai pacalit si cu ronty( asa-i zicem lui suzi)dar fara efecte.
De stat la san sta max 10-15 minute, dimineata a stat mai bine de jumatate de ora.
Oare ce se intampla???O fi de vina lapticul.
Multumesc anticipat.

Claudia David Andrei 12 sept 2011

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui claumarcoci

Dragi mamici , bebele meu astazi si-a facut de cap....a stat treaz aproape toata ziua, a avut reprize de somn de 30 min, cea mai lunga de aproape 2 ore.
De fiecare data cand il iau in brate vreai, de cele mai multe ori i-am dat, l-am mai pacalit si cu ronty( asa-i zicem lui suzi)dar fara efecte.
De stat la san sta max 10-15 minute, dimineata a stat mai bine de jumatate de ora.
Oare ce se intampla???O fi de vina lapticul.
Multumesc anticipat.

Claudia David Andrei 12 sept 2011

Poate e balonat. Lapte prost NU EXISTA!!!!! Asta trebuie sa stii si sa retii si sa nu lasi sa fuga din mintea ta. Sigur nu exista lapte prost.
Daca e balonat / are colici are nevoie in brate si la san cat de mult poate.
daca nu sta mult cu sanul in gura nu pare puseu de crestere, dar daca cere des poate fi puseu de crestere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisa27 spune:

Multumesc oana.irina pt informatiile despre cezariana.
Vroiam sa mai intreb daca ti se face clisma si daca e obligatorie ^(nu pre as avea nevoie) ....... si cand ti se pune sonda. Eu as vrea sa vb cu anestezistul sa vad daca nu poate sa-mi puna sonda dupa anestezie...Am inteles ca e mult mai ok asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gravidacori spune:

lisa.mie mi-a facut clisma,asta in rezerva ,dinainte de a ma urca la blocul operator.e doar jena,disconfort usor. am aintrebat doctorita daca nu se poate fara ,desi nu mancasem de multe ore dar a zis ca nu, trebuie facuta.asa a fost in cazul meu...poate mai zic si alte fete. eu am facut rahi, nu am simtit nimic, doar ca umbla ceva pe acolo sau un fel de tragere ,am avut paravan in fata deci nici nu am vazut nimic,asteptam sa o aud mai repede pe mandra mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gravidacori spune:

IONELA, MULTUMESC DE RASPUNSURI! prin grea incercare ai trecut cu bebe mihnea, slava domnului ca sunteti bine astazi
MADA, tu ce faci,ce ti-a zis medicul,ceva indicatii despre greutate?
Eu am mai cautat informatii, am dat prin casa de o brosura ce mi-a dat-o medicul de fam. cand am nascut despre alaptat ,diversificare etc..cu semnatura societatii romane de pediatrie, societatea rom de gastro si nutritie pediatrica si recomandari OMS.Am citit-o, si am incredere in ce 'zice ' .
CATEVA informatii importante si generale, si pe care le-am inatlnit si functionat in cazul meu:
1- bebe isi dubleaza greutatea intre 4-6 luni
2-alaptare exclusiva pana la 6 luni
3-diversificarea poate incepe la 4 luni DOAR LA INDICATIA MEDICULUI CU MOTIVE puternice!
4-uramriti semnele momenutlui potrivit pt diversificare-sta in sezut sprijinit si tine singur capul, atinge obiectele cu mana, se joaca cu manutele si le examineaza,se rostogoleste singur de pe o parte pe alta,urmareste mncarea cu okii,deskide singur gura cand se apropie lingurita,isi retrage buza de jos cand ii scoti lingurita din gura,misca limba si plimba mancarea in gura pt a o inghiti si acest ultim semn e si cel mai important ca diversificarea poate incepe.APROPO DE ASTA, CEREALELE SUNT CELE MAI INDICATE CA PRIM ALIMENT
5- nimic nu este mai bun decat laptele matern, CARE TINE SI DE SETE SI DE FOAME!
6- ARE LEG CU PC 5- se tine bebe LA UN SAN PANA LA GOLIRE COMPLETA ,laptele la inceput este mai apos si cu mai mult zaaahr, iar spre final mai dens si cel mai hranitor.daca se skimba copilul mai repede va avea parte de mai mult 'zahar',ceea ce va face ca bebe sa aibe simptome mai puternice de colici
7-laptele matern indiferent de cantitate, densitate ESTE CEL MAI BUN PT COPIL!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ionelamaria

Citat:
citat din mesajul lui LenaC

Lena - 37+

AMR un pic

Diazepamul se secreta in laptele matern si da stare de somnolenta. Traverseaza si placenta si bebe e somnoros la nastere. Interfereaza cu initierea alapatatului si e dificil sa-l pui la san. Copilului poate ii e foame dar e adormit de medicament si hop hipoglicemia ca "nu ai tu lapte". Nu se oboseste nimeni sa se gandeasca la faptul ca acel colostru ( 2-3 picaturi) are fix cantitatea de zahar de care are nevoie bebe sa nu faca hipoglicemie si el saracutul nu are putere sa traga si adoarme imediat ce e pus la san, asta daca nu doarme de inainte.
primele 2 ore bebe trebuie sa fie activ sa suga. daca e luat de langa mama nu plange de foame ( cum spun DRAGII DE MEDICI) CI DE SINGURATATE SI DISPERARE. Sunt studii pe tema asta, de aceea in occident bebe nu mai e separat de mama dupa nastere decat in cazuri foarte speciale.
Eu am patit-o cu diazepamul

De oxi nu ma tem pentru durerea mea. Pentru mine a fost simplu cu ea. dilatatie de la 2 la 7-8 pe o contractie de 15 minute. Problema a fost monitorizarea inimii.Pana la jumatatea acelei contractii ritmul cardiac a scazut la bebe si au urmat cateva secunde in care am vazut pe monitor o linie dreapta si am auzit un tiuit si atat( mie mi s-au parut cele secunde o eternitate), apoi a aparut incet incet si a crescut in cateva minute pana la normal. Ce durere crezi ca am simtit eu? Stiu ca tremuram de durere si ma tineau vreo 2 moase sa nu cad de pe pat de tare ce tremuram, dar eu durerea aia nu mi-o amintesc deloc. imi amintesc doar ca lumea se oprise in loc, ca ochii mei vedeau doar monitorul, ca nici sa respir nu mai stiam si ca mi se blocase creierul si sufletul intr-o rugaciune care Dumnezeu ruganu-l sa gaseasca o alta cale sa invat acel "ceva"ce trebuie sa-l invat, dar sa nu-mi ia copilul. Lumea se invartea cu mine si simteam cu sufletulk se face tandari... dar a trecut , si inima lui Mihnea a inceput sa bata, si lumea din jur a inceput sa se miste si a, stiut ca vom fi bine amandoi .
De aceea spun: cred in Dumnezeu, intr-un Dumnezeu bun si iertator care nu pedepseste ci nhe invata. ma ingrozesc cand aud ideea "te bate Dumnezeu" El nu face asta, el e infinit de bun.

Ionela, multumesc mult de detaliile legate de medicamente. Diazepamul pentru ce se adiministreaza in travaliu? ca oxitocina stiu pentru ce este.

Imi pare foarte rau ca ti-am adus aminte de momente acelea. Sa stii ca ma apucat bocetul cand am citit povestea ta, cu toate ca mai citisem povestea nasterii lui Mihnea, dar acum parca ai redat asa intens realitatea.

Te sa uiti tot ce a fost urat.

Lena - 37+

AMR un pic

Mergi la inceput

Cori, super informatiile care le-ai pus despre bebe si alaptare/diversificare.
Le notez

Lena - 37+

AMR un pic

Mergi la inceput