Nasterea la Arcadia - Iasi (20)
Raspunsuri - Pagina 8
Stefana spune:
Buna! Ce de mamici noi!!! Mamicile vechi nu prea mai apar, vad. Dar, cu cat creste bebe, cu atat e mai putin timp.
Am intrat sa va mai spunem despre noi. Puiul meu face maine 6 luni si nu-mi vine sa cred. E o minune si il iubesc de mor! O sa va pun si pozici in contul comun, sa vedeti baiat mare si mumos (zisei io, plina de modestie :D)
Astazi am facut vaccinul si masuratorile. 71 cm si 8200 g. A luat doar 800 g in ultimele doua luni, dar dr zice ca e ok. Am inceput diversificarea usurel pe la 5,5 luni, cand Tudor indeplinea deja criteriile pe care le stiam si eu, cu suculet de fructe si mai tarziu cu supita de legume. Acum, la 6 luni, papa dimineata putin pireut de fructe si lapte cat cuprinde, dupa-amiaza putin pireut de legume (morcov si albitura) si la fel laptic mult si seara, de doua zile, ii dau tot putintel laptic de-al meu cu f putina faina de orez. Si ii place tare mult sa pape, nu refuza aproape nimic, deschide frumos gurita si mesteca. In rest suge cu mare placere toata ziua, si la distanta de 1-2 ore. Incet incet o sa-i dau mai serios sa pape, nu de alta, dar peste 3 saptamani voi merge la munca de la 9 la 3-4 si va trebui sa pape de la bunica. Si cu lapticul e mai greu, ca nu-l papa inca bine din canita, dar sper ca pana atunci sa vrea. Daca nu, imi iau o ora pauza la pranz si merg acasa sa-i dau sa suga.
Am reusit sa facem si ecografia de sold la Pedilife, s e foarte bine, iar dr. ne-a laudat slingul, ca e f bun pentru bebei.
Vorbeati despre scaunul auto (scoica). Mie mi se pare cea mai ok, daca e prinsa bine, iar bebe asigurat cu centurile. E special creata sa fie folosita de la nastere, asa ca nu va faceti griji pt pozitia lui bebe. Ganditi-va cum stau ei in burtica de incovoiati, cumva pozitia din scoica este similara. Pana la 3-4 luni, ei au coloana curbata si moale si e firesc sa stea incovoiati. Si in brate sau in sling la fel stau, cu spatele curbat. Dar, pt siguranta lor, cel mai bun e scaunelul auto. Recunosc ca si eu am mai folosit landoul in masina, dar pt ca il puneam apoi direct pe carut si nu mai mutam bebele adormit. Dar nu la drum lung, si cu mare grija (desi de multe ori nu depinde de tine, oricata grija ai avea).
In rest, noi sntem in plin proces de mutare si probabil nu voi avea net cateva zile, asa ca nu stiu cand mai intru. De asemenea, imi pare rau ca nu voi putea participa la intalnirea de alaptat de pe 1 oct, pt ca atunci imi voi serba ziua de nastere si voi avea musafiri. Mi-ar fi placut sa va cunosc si sa particip la o intalnire cu un mesaj atat de frumos. Nu stiu cand si daca voi mai avea ocazia asta in viata.
Fetelor, ALAPTATI, ALAPTATI, ALAPTATI! E cel mai minunat sentiment si cel mai bun lucru pe care il puteti face pt puiutii vostri la inceput de viata!
Va pup si va urmaresc!
Stefana spune:
Si un link super (cu pauza de rigoare): http://copilasii. forumotion.com/t623-important-recomandarile-oms-actuale-cu-privire-la-diversificare
Stefana spune:
Ce de bebei frumosi am vazut!!!!
Am pus o gramada de pozici, in ordine invers cronologica, sa-l vedeti cum a crescut, iubirea lu' mama, de la nastere pana la 6 luni.
Noapte buna!
LenaC spune:
Neata mamici/burtici
Stefana, ce mare si scumpel e Tudor . E un shmecheras, cel putin asa pare in poze. Are un zambet ca te topeste.
Schimbare de semnatura azi la noi .
PS: Mamici, mi-am permis sa editez albumele si am scris la descriere Bebe de [nume_mamica], pentru ca m-am gandit ca la un moment dat cand o sa vina mamici noi sa fie mai usor sa identifice a cui sunt bebeii [:P]
Lena - 38+
AMR un pic
camelia33 spune:
Neata fetele! Cum am avut astazi un pic de timp am citit din urma si am vazut si pozicile din album cu cei mai frumosi bebei nascuti la Arcadia.Si cum nu era inca nici o Sofia am incarcat repejor cateva pozici cu a mea. care astazi e mofturici si sta numai cu manuta in gura In rest ne descurcam bine si cu serviciul si cu papatul de la biberon cand nu sunt acasa.O sambata frumoasa sa aveti, ca la noi e cam innourat, dar nu conteaza tot facem o plimbarica mai pe la amiaza .
Sofia Maria
iulia_iulia spune:
LISA 27 pe unde ai fost ?ca eu am mai intrebat dee tine inainte sa nasc ,parca aveam acelasi d p n ...mergi in continuare pe nasterea naturala sau ceza?
deci la mine a fost asa : m-am dus luni dimineata la spital ,mi-a facut clisma in rezerva ,nu e asa rau cum ai crede ,serios ,e chiar eliberator
apoi am urcat sus la terapie intensiva ,acolo dl dr TUTUIANU (anestezist)mi-a montat o branula ,nu m-a durut apoi mi s-a pus o perfuzie cu ser fiziologic ca sa se mai incarce patul vascular ,apoi mi-a montat sonda (lucru tare stresant pt mine ,si eu am intrebat medicul meu daca nu poate sa-mi faca anestezia mai intai si apoi sa-mi puna sonda dar a zis ca nu se poate ,asta cu sonda e un pic incomod asa la inceput trebuie sa respiri si sa nu incordezi fundul,trece)apoi m-au pus pe un scaun rulant si m-au dus in sala de operatii ,eram asa speriata, m-au rugat sa ma asez pe masa in fund ,dl dr mi-a facut anestezia ,simti o intepatura scurta ,nu doare ,din toate manevrele care mi s-au facut cea mai nasoala mi s-a parut montarea sondei ,nasoala nu inseamna dureroasa ,doar nasoala ,nu stiu cum sa-ti explic
apoi m-au ajutat sa ma intind pe masa si dl dr a stat la capul meu si-mi explica ce si cum ,mi-a zis asa ,vevi ca o sa-ti amorteasca picioarele si mijlocul si apoi cand o sa ma taie o sa simt niste tractiuni dar nu o sa ma doara ,exact asa afost ,foarte fain dr ,mi-a pus si o masc ade oxigen pe fata si mi-a zis ca asta e pt bebe nu pt mine ,si tot ma tinea de vorba ,ca cum o sa-l cheme pe copil ,ca sigur e baiat si tot asa ma tinea de vorba ,mi-a zis ca e posibil sa-mi fie putin grata ,intradevar am varsat o gura ,dar eu am plecat de acasa cu aceasta senzatie de greata din cauza emotiilor ,asa ca nu stiu daca chiar am varsat de la anestezie sau de la emotii
apoi la un moment dat dl dr a impins copilul ,nu stiu cum sa-ti explic ca sa intelegi ..asa a impins pe burta mea spre iesire,manevra care nu m-a durut ,am vazut dar nu m-a durut ,inca i-am zis dr :dar ce nu vrea sa iasa ?si el a zis :iese,iese ,apoi l-am auzit ,ooo nu pot sa descriu in cuvinte cum e ...emotionant fericire maxima ,lacrimi de fericire ,l-am vazut unpic pe bebe apoi am intors capul ca ma inebunisera de cap toate prietenele mele care au facut anestezii sa nu intorc capul ca o sa ma doara dupa operatie ....prostii ,dl dr imi zice ,doamna nu pirdeti copilul din ochi ,uitati-va dupa el ,si m-am uitat deja vedeam ca-i grasunel si rozalli ,l-au cantarit ,am auzit 3700 ,uau ,nu mi-a venit sa cred ,unde o fi avut loc la mine in burat nu stiu
apoi mi l-au adus infasat sa-l pup si l-au dus la copii
iar eu eram foarte preocupata cum ma dau jos de pe masa ca eu nu-mi simteam picioarele ,iar doamnele de acolo glumeau ,pai cum v-ati urcat asa o sa coborati ,eu eram incurcata ,pana la urma ele m-au transferat de pe masa de operatie pe o targa si m-au dus din nou la terapie intensiva unde am stat vreo 3 ore si au mers perfuzii multe,incepusem sa ma dezmortesc ,cam cu 15 min inainte sa plec de acolo au inceput niste usoare dureri ,apoi m-au dus la rezerva unde au mai mers alte multe perfuzii si durerea a mai crescut in intensitate ,pe la ora 17 am cerut un calmant ,mi-au facut un perfalgan ,nu am simtit nici o ameliorare ,pe la ora 19 m-am dat jos din pat ,am mers putin prin rezerva ,nu am vrut sa-mi scoata sonda pt ca nu m-am simtit in stare sa ma duc singura noaptrea la baie ,mi-au scos-o a 2-a zi la ora 6 dim ,a si intre timp am mai facut un calmant si un somnifer pe la 10 seara ,mi s-a spus sa incerc sa ma intorc in pat pe o parte si pe alta ,uf greu ,pe dreapta puteam sta dar pe stanga mai putin,a fost grelut dar nu imposibil de suportat ,cam atat deocamdata ,restul povestii alta data cand oi mai avea timp
poop la fete
oiyoy spune:
Stefana cred ca esti o mamica tare mandra de un baiat asa frumos, ca de altfel cum e fiecare mama de copilul ei.La multi,multi ani fericiti! Camelia Sofia ta eSa dea Dumnezeu tuturor copiilor o viata frumoasa si sanatate!intr-adevar utile informatiile din articol
dada si oana.irina imi mai scrieti o data ce fel de pompite de sani aveti.please!Dada stiu ca mi-ai mai zis dar am uitat.Ce ziceti?oare cele noi din bazar(desprecopii)prezinta incredere?
http://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.194872657247130.49384.100001731918897&type=1
crysacry spune:
Buna mamici si burtici,
Am scris si eu acum ceva timp vreo 2 mesaje, dar atunci eram o burtica mica, mica si linistita ca mai e muuult timp pana la momentul nasterii.Intre timp burtica a devenit"burtoi"(la modul cel mai frumos posibil ) si emotiile au inceput sa apara.Am citit pana acum absolut tot ce au scris mamicile , inca de la primul capitol, dar sunt unele lucruri pe care le-am mai uitat.
Ce vreau prima data sa va intreb e la cat timp dupa nastere(fetele cu cezariana) ati cerut bebele sa-l puneti la san? Imi doresc si eu foarte mult sa reusesc sa alaptez, dar imi e tare frica sa nu il invete cu biberonul cum am citit ca se mai intampla.
Am multe intrebari pentru voi, dar o iau treptat sa nu va sperii
Un weekend cat mai placut
36+